چهارشنبه 3 بهمن 1403

سرمایه‌گذاری در صنایع کشاورزی خراسان شمالی 338 درصد رشد کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سرمایه‌گذاری در صنایع کشاورزی خراسان شمالی 338 درصد رشد کرد

بجنورد - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: میزان سرمایه‌گذاری در صنایع تکمیلی و تبدیلی بخش کشاورزی این استان نسبت به پیش از دولت تدبیر 338 درصد رشد یافته است.

عبدالله یوسفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی این استان تا ابتدای دولت یازدهم 285 میلیارد ریال بود که این رقم اکنون به هزار و 247 میلیارد ریال رسیده است.

وی افزود: در طرح های به بهره برداری رسیده صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی خراسان شمالی نیز میزان اشتغال با 110 درصد رشد، از 698 نفر به هزار و 467 نفر رسیده است.

وی شمار کنونی صنایع تبدیلی و تکمیلی استان را 99 واحد عنوان کرد و گفت: ظرفیت تولیدی این واحدها 840 هزار تن است که برای هزار و 166 نفر نیز اشتغال ایجاد شده است.

یوسفی در خصوص صدور جواز تاسیس صنایع تبدیلی و تکمیلی استان نیز اظهار داشت: تعداد 446 فقره جواز تاکنون در این استان به ارزش 6 هزار و 369 میلیارد ریال سرمایه گذاری صادر شده است.

وی ظرفیت این جوازهای تاسیس را تبدیل 2 هزار و 541 تن مواد خام کشاورزی عنوان کرد و افزود: با راه اندازی این واحدها برای هفت هزار و 890 نفر ایجاد اشتغال می شود.

وی اظهار داشت: سالانه 1.2 تا 1.5 میلیون تن انواع محصولات از مزارع و باغ های استان برداشت می شود که صنایع تبدیلی و غذایی استان توان فرآوری 840 هزار تن آن را دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: از مجموع واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان 32 واحد مربوط به حوزه تولیدات دامی و 67 واحد نیز در بخش باغی و زراعی است.

افزایش سالانه 10 درصد به ظرفیت فراوری محصولات کشاورزی 

یوسفی اظهار داشت: برنامه ریزی شده تا با ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان، سالانه 10 درصد به ظرفیت فراوری محصولات کشاورزی استان افزوده شود تا علاوه بر ایجاد اشتغال باعث ارزش افزوده نیز بشود.

وی کمک به افزایش صادرات غیرنفتی، تسهیل در دسترسی به توسعه پایدار روستاها و وجود زمینه های مساعد برای مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری صنایع تبدیلی و تکمیلی را از دیگر مزایای صنایع کشاورزی استان برشمرد.

وی اولویت های سرمایه گذاری در این حوزه را شامل بسته بندی و عصاره گیری گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی میوه های دانه دار و دانه ریز، بسته بندی و فرآوری گوشت قرمز و سورتینگ و بسته بندی انواع میوه و سبزی عنوان کرد. یوسفی، برنامه سازمان متبوع خود برای حمایت از این صنایع را تثبیت واحدهای فعال و تامین تسهیلات سرمایه در گردش با همکاری بانک ها، فعال کردن واحدهای نیمه فعال و راکد و بازگرداندن آنها به چرخه تولید برشمرد و افزود: تسهیلات سرمایه در گردش و بازسازی و نوسازی برای واحدهای فرسوده از نیازهای اصلی این بخش است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر اهمیت بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی تاکید کرد و گفت: کمک به توسعه پایدار بخش کشاورزی و دستیابی به امنیت غذایی از طریق فرآوری و نگهداری محصولات کشاورزی، کاهش ضایعات محصولات، افزایش ارزش افزوده و بهره وری این بخش، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود، ایجاد اشتغال پایدار و جذب نیروی انسانی آزاد شده این بخش میسر است.

یوسفی با بیان اینکه حدود 52 درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی شانس فراوری دارد، اظهار داشت: سالانه بیش از یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 500 هزار تن محصول از مزارع و باغ های استان برداشت می شود. رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: مابقی محصولات تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به دیگر استان ها حمل می شود.

70 درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فراوری است.

خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان 300 هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

سهم خراسان شمالی 6 دهم درصد از تولید ناخالص داخلی تمامی بخش های اقتصادی کشور است که سهم بخش کشاورزی استان 1.1 درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

مهم ترین بخش تولیدی این استان کشاورزی است و 36.4 درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور 18.99 درصد است.

*س_برچسب‌ها_س*