سفیر آلمان در تهران باز هم به وزارت خارجه احضار شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در پی اظهارات مداخله جویانه و غیر مسئولانه صدراعظم آلمان در قبال جمهوری اسلامی ایران، «هانس ادو موتسل» سفیر جمهوری فدرال آلمان امروز (دوشنبه) 23 آبان ماه به وزارت امور خارجه توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه احضار شد. این دومین باری است که سفیر آلمان ظرف روزهای اخیر به وزارت خارجه احضار میشود. او در پی مواضع مداخله جویانه وزیر خارجه آلمان...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در پی اظهارات مداخله جویانه و غیر مسئولانه صدراعظم آلمان در قبال جمهوری اسلامی ایران، «هانس ادو موتسل» سفیر جمهوری فدرال آلمان امروز (دوشنبه) 23 آبان ماه به وزارت امور خارجه توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه احضار شد.
این دومین باری است که سفیر آلمان ظرف روزهای اخیر به وزارت خارجه احضار میشود. او در پی مواضع مداخله جویانه وزیر خارجه آلمان و دیگر مقامات این کشور درباره اغتشاشات اخیر در ایران، هشتم آبان ماه توسط علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه به وزارت امور خارجه احضار شده بود.
مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه در ملاقات امروز ضمن محکوم کردن اظهارات غیرمسئولانه این مقام آلمانی، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به رویکردهای مخرب آلمان در قبال تحولات داخلی ایران به سفیر این کشور در تهران ابلاغ کرد.
گفتنی است از ابتدای اغتشاشات اخیر در ایران، شاهد اظهارات مداخله جویانهای از سوی مقامات آلمان در حمایت از اغتشاشگران بودیم.
مدیرکل غرب اروپای وزارت خارجه در این دیدار مسئولیت پیامدهای ناشی از تداوم اینگونه اظهارات و اقدامات غیرسازنده بر آینده روابط دو کشور را متوجه طرف آلمانی خواند و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر عزت و اقتدار و بر اساس منافع و مصالح ملی، مواضع و اقدامات طرفهای مقابل را رصد کرده و پاسخ متناسب را خواهد داد.
سفیر آلمان هم گفت که در اولین فرصت پیام جمهوری اسلامی ایران را به دولت متبوعش منتقل خواهد کرد.
در این دیدار یادداشت اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران نیز به سفیر آلمان تحویل داده شد.
پیش از این نیز ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه به این اظهارات مداخله جویانه واکنش نشان داده بود. کنعانی موضع اخیر صدراعظم آلمان در قبال ایران را مداخله جویانه، تحریک آمیز و غیردیپلماتیک خواند و گفت: مطالبات حقوق بشری ایران از مقامات آلمان فهرست بلندی است و این کشور است که باید مسئولانه نسبت به گذشته شفاف سازی کند.
ناصر کنعانی امروز هم در نشست خبری با خبرنگاران در ارتباط با دولت آلمان گفت: چه مقامات دولتی آلمان و چه اعضای پارلمان این کشور هم به گذشته دور خودشان و کشورشان و سابقه طولانی نقض حقوق بشر و هم به نقض فاحش حقوق بشر مردم ایران در ارتباط با تسلیح یک رژیم متجاوز به سلاحهای شیمیایی و به کارگیری علیه شهروندان ایرانی نگاه کنند. کشوری که سابقه تاریک نقض فاحش حقوق بشر به ویژه علیه ملت ایران دارد، در جایگاهی نیست که ما را در موضوعات حقوق بشری مواخذه کرده یا مورد تحریم قرار دهد.
گفتنی است پیش از این هم حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در توئیتی خطاب به همتای آلمانی با بیان اینکه مواضع تحریک آمیز و مداخله جویانه نشانگر پختگی و تدبیر نیست، گفت: آلمان میتواند تعامل را برای مقابله با چالشهای مشترک انتخاب کند و یا راه تقابل در پیش بگیرد. پاسخ ما متناسب و قاطع خواهد بود.