دوشنبه 1 بهمن 1403

سه بندر روسیه مقاصد جدید صادراتی ایران

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
سه بندر روسیه مقاصد جدید صادراتی ایران

به گزارش اکوایران؛ تاکنون ایران بیشترین فعالیت خود را از بندر «سالیانکا» در بین 15 بندر واقع در منطقه اقتصادی آستراخان روسیه صورت می داد، بطوریکه از این بندر به عنوان قطب راهبردی تجارت دریایی بین ایران و روسیه نام برده می شود.

مقاصد صادراتی جدید ایران شامل سه بندر «ماخاچ کالا»، «وی تی اس» و «علیا» می شود که به جمع مقاصد صادراتی ایران در روسیه اضافه شده‌اند؛ با این اقدام شاهد سرعت‌بخشی عملیات تخلیه و بارگیری و نیز افزایش تردد کشتی‌ها به بنادر روسیه خواهیم بود.

در حال حاضر چندین فروند کشتی در بنادر روسیه مشغول تخلیه کالاهای صادراتی هستند. همچنین در بنادر ایرانی با مذاکرات و توافقاتی که با مسئولین سازمان بنادر و دریانوردی صورت گرفته است این بنادر نیز تا حدودی سرعت تخلیه و بارگیری را افزایش داده‌اند.

در این راستا طی مذاکرات مقامات ارشد کشتیرانی دریای خزر در سفر به آستاراخان روسیه و طی رایزنی و توافق با مسئولین بنادر، مقرر شده تا امکانات بیشتری جهت استفاده از تمام ظرفیت‌های این بنادر و انتقال حجم بیشتری از کالاهای ترانزیتی و صادراتی فراهم شود که بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود سرعت کشتی‌ها، سرعت سفر و سرعت تخلیه و بارگیری افزایش پیدا کند.

مشکل تردد کشتی ها در کانال ولگا

در کنار تلاش‌هایی که ایران برای توسعه رابطه تجاری با روسیه صورت می دهد در حال حاضر مشکلی در این مسیر وجود دارد که عدم رفع آن می توان در یکی از مسائل مهم در کانال ولگا مشکل عدم لایروبی و پایین آمدن سطح آب کانال است که به همین دلیل کشتی‌ها مجبور هستند با آبخور 3.7 متر در این کانال تردد نمایند که همین مسئله باعث می‌شود تا ناوگان کشتیرانی دریای خزر نتواند به طور کامل از ظرفیت اسمی خود استفاده کند و کشتی‌ها تنها با 70 درصد ظرفیت بارگیری نمایند؛ بنابراین لایروبی کانال ولگا و رساندن آبخور آن به 4.5 متر برای تردد کشتی‌ها با ظرفیت کامل بسیار ضروری است.

بر اساس توافقاتی که گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بنادر روسیه و ایران انجام داده است، کشتیرانی دریای خزر خطوط منظم کانتینری را راه‌اندازی کرد که همین امر باعث شد با هماهنگی‌های صورت گرفته با مدیران بندری مدت سفرها کوتاه‌تر و سرعت تخلیه و بارگیری افزایش یابد و ناوگان کانتینری خزر در بخش صادراتی و ترانزیتی، با بیشترین ظرفیت فعالیت کند.

در عین حال، هم اکنون دو فروند از کشتی‌های کشتیرانی دریای خزر به صورت منظم در این زمینه فعالیت می‌کنند و در صورت استقبال مشتریان کشتیرانی خزر آماده است تا خطوط منظم کانتینری را افزایش دهد.