سه‌شنبه 7 اسفند 1403

سه کارکرد مرکز رصد جمعیت کشور / تهران دارای بیشترین و سمنان کمترین میزان ولادت

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
سه کارکرد مرکز رصد جمعیت کشور / تهران دارای بیشترین و سمنان کمترین میزان ولادت

رییس سازمان ثبت احوال کشور به کارکردهای مرکز رصد جمعیت با رویکرد ارائه آمار لحظه‌ای از تحولات جمعیتی اشاره کرد و گفت: در 9 ماهه امسال استان تهران دارای بیشترین و سمنان دارای کمترین میزان ولادت بودند.

به گزارش مشرق، هاشم کارگر با تشریح اهداف و برنامه‌های مرکز رصد جمعیتی کشور، مصورسازی تحولات جمعیتی و تحلیل داده با استفاده از آخرین روش‌های انتشار اطلاعات را مهمترین رویکرد این مرکز عنوان کرد و گفت: اطلاعات جامع جمعیتی توسط ثبت احوال به دستگاه‌های اجرایی ارایه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مرکز رصد جمعیت کشور در ساماندهی رصد و نظارت بر مدیریت جمعیت و برای هم‌افزایی دستگاه‌ها و اثربخشی فعالیت‌ها در حوزه جمعیت حائز اهمیت است، افزود: در این مرکز سعی می‌شود با بررسی تحولات جمعیتی و تحلیل داده و با استفاده از آخرین روش‌های انتشار اطلاعات جامع اقدام کرده تا سیاست‌گذاران و برنامه ریزان حوزه جمعیتی بتوانند از اطلاعات آن بهره مند شوند.

کارگر با اشاره به نیاز به مرکز رصد جمعیت کشور و اطلاعات ذی قیمت در این خصوص در سازمان ثبت احوال کشور گفت: حضور متخصصان امر نسبت به ارائه راه حل های عملی و علمی در حفظ ساختار جوان جمعیت کشور و برنامه ریزی و چاره اندیشی در این خصوص از اهداف راه اندازی مرکز رصد کشور در این سازمان بوده است. وی ادامه داد: برای ایجاد مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، از ظرفیت های موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور استفاده می شود.

ثبت بیش از 798 هزار ولادت در 9 ماهه امسال / تهران در صدر ولادت‌ها

رییس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: براساس آمار مرکز رصد جمعیت کشور در این سازمان از ابتدای فروردین تا پایان آذر ماه امسال 798 هزار و 550 ولادت در کشور به ثبت رسیده است که استان تهران رکوردار میزان ولادت ها بود.

کارگر افزود: در 9 ماهه امسال 798 هزار و 550 ولادت در کشور به ثبت رسیده است بیشترین میزان ولادت ها مربوط به استان تهران با 99 هزار و 633 نوزاد و کمترین آن مربوط به استان سمنان با 5 هزار و 201 نوزاد بود. بیشترین تعداد ولادت‌ها در 9 ماهه امسال مربوط به فرزند دوم است وی ادامه داد: اساس گزارش مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال در 9 ماهه سال 1402 بیشترین تعداد ولادت‌ها با 296 هزار و 886 نوزاد مربوط به فرزند دوم بود که سهم تعداد ولادت‌ها بر حسب مرتبه تولد 36.4 درصد مربوط به فرزند اول، 38.9 درصد مربوط به فرزند دوم، 17.6 درصد مربوط به فرزند سوم، 5.1 درصد مربوط به فرزند چهارم و 2 درصد مربوط به فرزند پنجم است.

کارگر گفت: همچنین ولادت 29 هزار و 728 چندقلو از ابتدای امسال تا پایان آذر در کشور به ثبت رسیده است که استان‌های تهران، خراسان رضوی و خوزستان بیشترین تعداد چند قلوزایی را به خود اختصاص داده‌اند که 28 هزار و 148 دوقلو، 1506 سه قلو، 64 چهار قلو و 10 رویداد پنج قلو بوده است.

در گزارش ثبت احوال تاکید شده است که حدود 7.3 درصد ولادت‌های ثبت شده در 9 ماهه سال 1402 مربوطه به چند قلوزایی بوده است و استان‌های تهران با 4318 رویداد، خراسان رضوی با 2622 رویداد و خوزستان با 2351 رویداد بیشترین تعداد چند قلوزایی را در کشور به خود اختصاص داده اند.

منبع: ایرنا
سه کارکرد مرکز رصد جمعیت کشور / تهران دارای بیشترین و سمنان کمترین میزان ولادت 2