سودجویان در بازار گوشت قرمز به دنبال چه چیزی هستند؟/ تکذیب افزایش قیمت در ماه مبارک رمضان
روز گذشته عده ای سودجو با ایجاد موج در فضای مجازی مبنی بر افزایش قیمت گوشت قرمز به بالای 200هزار تومان درصدد آشفته سازی این بازار و تثبیت قیمت دلخواه خود بودند که با مشاهدات میدانی از قصابی های سطح شهر این خبر از اساس تکذیب شد و هیچ مشکلی در خصوص تامین این کالای اساسی در ماه مبارک رمضان برای مردم وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ روز گذشته در شبکههای اجتماعی اخباری مبنی بر افزایش قیمت گوشت به بالای 200 هزار تومان دستبهدست شد درحالیکه مشاهدات میدانی حکایت از افزایش اندک قیمت گوشت قرمز در فروشگاههای آزاد نسبت به ماه قبل را دارد اما در فروشگاههای زنجیرهای بزرگ، میدانهای ترهبار و سامانههای وزارت صمت مثل سامانه بازرگان قیمت گوشت قرمز پایینتر از این مبلغ است. این اولین باری نیست که رسانههای بیگانه با تبلیغ در شبکههای مجازی سعی دارند تا بازار کالاهای اساسی را به شکلی غیر واقعی نشان دهند و به دنبال ثثبیت قیمت های کاذب در این بازار ها هستند اوایل بهمن ماه سال گذشته بود که باز خبر از افزایش قیمت گوشت قرمز داده شده که همان زمان توسط مسئولین تکذیب شد و یکی از معاونان وزارت جهاد کشاورزی گفته بود، برف و یخبندان منجر به اختلال در رفت و آمد و در نهایت گرانی گوشت شده است که پس از چند روز این مشکل از طریق سامانههای فروش و توزیع وزارت صمت برطرف شد و آرامش دوباره به بازار گوشت باز گشت. اعلام رسمی قیمت واقعی دام زنده و قیمت گوشت قرمز در این میان موضوع حذف ارز ترجیحی که فعالان صنفی به آن اشاره میکنند از محورهای بودجه سال 1401 بود که کمیسیون تلفیق با توجه به هشدارها درباره بار تورمی این اقدام، با آن مخالفت کرد، هر چند مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه داد تا در صورت نیاز از این نوع تخصیص ارز برای تنظیم بازار استفاده کند و شاهد بودیم که این نوع تغییر قیمتها موقتی بوده و پس از چندی مشکل مرتفع شده است. افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک نیز درباره این موضوع گفته بود: علت اصلی گرانی وجود دلالان و واسطهها و مافیای گوشت است که به دنبال افزایش قیمت گوشت قرمز هستند و بتوانند از شرایط ایجاد شده و حساسیت مسئولان نسبت به افزایش قیمت کالاهای اساسی سوءاستفاده کنند. دلالان و مافیای گوشت با اعلام قیمتهای کذب به دنبال واردات هستند در رابطه با این موضوع نیز در پایان بهمنماه رییس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه جمعیت دامی و گوشت قرمز کافی است، اعلام کرد: اکنون دلالان با ادعای افزایش قیمت گوشت قرمز به 300 هزار تومان در پی سناریوی واردات گوشت هستند و تصریح کرد: با توجه به نرخ دام زنده، که هر کیلو 60 هزار تومان است، قیمت هر کیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی برای عمده فروشی حدود 122 هزار تومان و گوساله در عمده فروشی 108 هزارتومان است که در قصابی ها و مراکز خرده فروشی نرخ تفکیکی هر قطعه گوشت گوسفندی باید نزدیک 140 هزار تومان و گوساله 135 هزار تومان باشد و بیش از این قیمت، اجحاف به مصرف کنندگان است. به گزارش راه دانا؛ از ابتدای فرودین ماه تاکنون، قیمت گوشت در سامانه بازرگام برای هر کیلوگرم 100 تا 105 هزار تومان و در فروشگاههای زنجیرهای هر کیلوگرم 125 هزار تومان اعلام و به فروش میرسد. درحالیکه در قصابیها انواع گوشت از 135 هزار تومان تا 200 هزار تومان نیز قیمت داده میشوند. این در حالی است که گوشت بستهبندیشده شرکتی نیز که معمولا به واسطه هزینههای نگهداری و بستهبندی بالا تر از قیمت به فروش میرسند در حدود 200 هزار تومان برای هر کیلو قیمت داده میشود.
منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور معتقد است افزایش قیمت گوشت نه به دلیل کمبود دام، بلکه به دلیل تورمی است که گریبانگیر همه کالاهای اساسی از جمله گوشت شده. کمبودی در بازار گوشت قرمز نیست رئیس شورای تأمینکنندگان دام گفت: آنچه موجب میشود قیمت گوشت قرمز خودسرانه افزایش یابد نه کمبود دام و یا افزایش تقاضا، بلکه رکود تورمی در این بازار است. منصور پوریان ادامه داد: میزان دامی که در حال حاضر به بازار عرضه میشود آنقدر زیاد است که دامها روی دست دامدار مانده و هم اکنون دامداران عرضه فراوانی به بازار دارد. گوشت خریدار ندارد رئیس شورای تأمین دام کشور با بیان اینکه قیمت هر کیلو دام زنده در حال حاضر به پایینتر از 70 هزار تومان رسیده است، گفت: در حال حاضر قیمت گوشت قرمز در بخش عرضه و تقاضا با هم همخوانی ندارد، زیرا عرضه زیاد، ولی تقاضا به دلیل گرانی کم است. با وجود این قیمتها خودسرانه بالا میرود. قیمت گوشت قرمز کاهش مییابد رئیس شورای تأمین دام کشور گفت: میزان گوشت قرمز تولید داخل نسبت به مصرف بالاست. میزان مازاد دام که روی دست دامدار میماند، چیزی در حدود 4 میلیون رأس خواهد بود که باید وزارت جهاد کشاورزی اجازه صادرات آن را بدهد. از طرف دیگر اگر این شرایط را دنبال کنیم تا اردیبهشت شاهد کاهش دوباره قیمت گوشت قرمز خواهیم بود. چرا گوشت در این ایام گران میشود؟ به گفته رئیس شورای تأمین دام کشور، دامداران در هفتههای آینده میزان دام زیادی به بازار عرضه میکنند، چون هرچه هوا گرمتر شود، میزان عرضه دام زیاد میشود. از طرف دیگر خشکسالی بازهم تولیدکنندگان را تهدید میکند. انتظار بود که برای این حجم از دام، مدیریت صادرات انجام شود، چون الان 10 هزار تن واردات داریم، ولی قیمت گوشت قرمز کاهش نمییابد. جهش قیمت گوشت قرمز به دلیل سودجویی است رئیس شورای تأمین دام کشور گفت: بعد از جهشهای قیمتی سال گذشته جلوی صادرات دام را گرفتند و خرید حمایتی هم انجام نشد و درعینحال واردات گسترده گوشت قرمز هم انجام شد، ولی این کارها هم جلوی جهش قیمتی را نگرفت و این نشان از بیتعادلی در بازار است. پوریان ادامه داد: در حال حاضر فاصله قیمت گوشت گرم و منجمد 50 هزار تومان است؛ درحالیکه باید 10 هزار تومان باشد و این فاصله قیمتی نشان از رکود تورمی است. کل نیاز کشور به گوشت قرمز در سال در بالاترین میزان، یک میلیون تن است؛ درحالیکه در سال گذشته میزان تولید گوشت یک میلیون و 200 هزار تن بود. این آمار نشان میدهد گوشت زیادی هم در بازار مانده باوجوداینکه دام زیادی هم کشتار نشده و بخشی از دام به فصل بهار منتقل شده است؛ بنابراین بحث جهش قیمتی نشان از سودجویی است. الان هم قیمت گوسفند با شیب زیادی در حال کاهش است.
گفتنی است که پشت پرده راه اندازی موج افزایش قیمت گوشت قرمز به بالای 200هزارتومان در فضای مجازی چیزی نیست جز ایجاد نارضایتی برای مردم و به دنبال آن تثبیت قیمت های کاذب برای کالاهای اساسی مورد استفاده مردم.
انتهای پیام /