سوزاندن کاه و کلش در مزارع منع قانونی داشته و ممنوع است

اردبیل - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: آتش زدن و سوزاندن کاه و کلش مطابق قانون هوای پاک، جرم محسوب شده و طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.
سعید شهند روز پنجشنبه افزود: برخی از کشاورزان بعد از برداشت محصول اقدام به آتش زدن بقایای بر جای مانده از برداشت محصول می کنند که این کار بدلیل تهدید بهداشت عمومی و آلودگی هوا پیگرد قانونی داشته و افراد متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
وی با بیان اینکه سوزاندن کاه و کلش مزارع مضرات زیادی دارد، اظهار داشت: این کار علاوه بر از بین رفتن میکرو ارگانیسم های زنده خاک، باعث کاهش حاصلخیزی و تشدید فرسایش خاک و آلودگی هوا و محیط زیست نیز می شود.
وی فقیرتر شدن خاک از نظر مواد آلی، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک، کاهش تبادلات گازی خاک و کاهش جمعیت انواع میکروارگانیسمهای خاک را از جمله دیگر زیان های آتش زدن بقایای بر جا مانده زمین های کشاورزی عنوان کرد.
او بیان کرد: همه این موارد عملا میزان باروری خاک مزرعه را طی چند سال بعدی بشدت کاهش میدهد و هزینهای به مراتب بالاتر بدنبال دارد.
شهند به کشاورزان توصیه کرد: از آتش زدن بقایای بعد از برداشت انواع محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو خودداری کنند زیرا باز مانده محصول گندم و جو (کاه و کلش) برای زمین مفید و نوعی کود و پوشش محسوب می شود. مدیر کل محیط زیست استان اردبیل از مردم و دوستداران محیط زیست خواست شکایتها و گزارشهای زیست محیطی را از طریق سامانه ارتباط مردمی 1540، یا تلفن ادارات شهرستانها، بدون نیاز به مراجعه حضوری اطلاع دهند.
*س_برچسبها_س*