یک‌شنبه 4 آذر 1403

سیاست‌گذاری‌ها در حوزه صنایع دستی باید به نقشه‌راه و عملیات تبدیل شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سیاست‌گذاری‌ها در حوزه صنایع دستی باید به نقشه‌راه و عملیات تبدیل شود

معاون صنایع دستی گفت: سیاست‌گذاری‌ها باید به نقشه راه و راهبرد و در انتها به عملیات تبدیل شود. فعالیت‌های ما زیاد است، اما باید یک مغناطیس ایجاد کنیم تا بتوانیم فرآیند طرح‌ریزی‌ها را به شکلی متوازن به عملیات متصل کنیم.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ نشست قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی با مدیران‌کل و معاونان صنایع دستی استان‌ها به شکل ویدئو کنفرانس امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

در این نشست معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: نام‌گذاری‌هایی مثل هفته صنایع دستی بهانه‌ای برای همگرایی است. صنایع دستی و هنرهای سنتی احتیاج به یک بازخوانی معنایی در حوزه کسب و کار دارد. قرار است بر اساس اهداف تعریف شده از سوی وزیر میراث فرهنگی در حوزه مردمی‌سازی و رونق اقتصادی، زنجیره ارزش صنایع‌دستی را ارتقا ببخشیم.

وی ادامه داد: برنامه ما بازخوانی مثبت شناسایی نقاط قوت و ضعف، خلق محصول، تا مصرف آن و مطالعات بازار و شناسایی نیاز مخاطب و... هر مؤلفه و کلید‌واژه‌ای که در حوزه معیشت مرتبط با صنایع دستی است.

جلالی همچنین تصریح کرد: این کلیدواژه‌ها سه زمینه تحولی را مبنا قرار داده است. تحول در محتوا، که می‌تواند شامل محصول و معنا و مصداق باشد. این مفاهیم باید در اتاق‌های فکر استان‌های مختلف بررسی شود و با ارزش‌ها و فرهنگ آنها مطابقت داده شود تا ما به یک شبکه واحد از موضوعات حوزه صنایع دستی برسیم. به این ترتیب حرکات ما بر اساس آن نظام مسئله‌محور پیش می‌رود.

این مقام مسئول توضیح داد: رویکرد تحولی دوم ما به این صورت است که بتوانیم در دستگاه‌ها نفوذ کنیم و ارتباطات سازمانی خودمان را سامان‌دهی کنیم، نهاد‌های هم‌عرض را شناسایی کنیم و زاویه دید دستگاه‌ها، نهادها و ذی‌نفعان را مطابق با عزت و منزلت صنایع دستی و هنرهای سنتی تغییر دهیم.

وی در ادامه صحبت‌های خود بیان کرد: سومین زمینه تحولی این است که بتوانیم تحولی در سازوکار صنایع‌دستی ایجاد کنیم. ما می‌دانیم که همه دوستان در سراسر کشور و اداره‌کل‌ها با انسدادهای سازوکاری و قوانین دست‌و‌پا گیر مواجه هستند. موانعی که انجام بعضی از امور را برای آنها سخت می‌کند.

مطابق با صحبت‌های معاون صنایع دستی، این انسدادها در حوزه نیروی انسانی، حوزه مجوزها و رویه‌های قانونی و... وجود دارد که با احصا و نگاه کارشناسان در ادارات کل استانی می‌توان یک شبکه مویرگی از ستاد به صف و کوچک‌ترین روستاها و بازارچه‌های صنایع دستی و میز تولیدکننده صنایع فرهنگی ایجاد کرد.

به اعتقاد جلالی، سیاست‌گذاری‌ها در ستاد باید به نقشه راه و راهبرد و در انتها به عملیات تبدیل شود. فعالیت‌های ما زیاد است، اما باید یک مغناطیس ایجاد کنیم تا بتوانیم فرآیند طرح‌ریزی‌ها را به شکلی متوازن به عملیات متصل کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه ان‌شاءالله با تجربه کارشناسان، علاقه‌مندان و دلدادگان این حوزه و کسانی که تجربه عملی و علمی دارند بتوانیم این فرآیند اتصال خط مشی به برنامه و برنامه به عملیات را تبیین کنیم، عنوان کرد: همچنین باید ببینیم اگر انسدادی وجود دارد به سرعت آن را رفع کنیم و یک آسیب شناسی داشته باشیم تا در صحنه، مسائل را رفع کنیم، که لازمه آن ایجاد نظام مسائل در عرصه صنایع دستی است.

وی در ادامه افزود: ارتباط نهادی ما با سازمان‌ها مهم است. بحث اطلاع‌رسانی ما در حوزه سه‌گانه عموم، کارشناسان، سیاست‌گذاران مهم است. ما باید سه وجه مخاطبان و مشتریان، از یک سو، کارشناسان و متخصصان از سوی دیگر و سیاست‌گذاران را مد نظر قرار بدهیم و در خلق زنجیره ارزش از شناسایی تا مصرف و کسب درآمد یک سلسله مراتب را در نظر داشته باشیم.

معاون صنایع دستی با تأکید بر اینکه نقدها و پیشنهادها را به چشم مثبت نگاه می‌کنیم و از آنها به بهترین شکل استفاده خواهیم کرد تا حوزه صنایع دستی را ارتقا ببخشیم، یادآور شد: چشم تولیدکنندگان و فعالان عرصه اقتصادی به ماست تا بتوانیم صنایع دستی را در حوزه اقتصاد و فرهنگ اعتلا ببخشیم. پیوند بین فرهنگ و اقتصاد همیشه سخت بوده است، این وظیفه ماست که این دو حوزه را به هم پیوند بدهیم و اقتصاد را بر اساس اقتضائات هر استان فرهنگ‌بنیان و هویت‌بنیان کنیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک به استان‌ها سفر می‌کنم و به سراغ فعالان صنایع دستی در هر استان می‌روم چون تنوع بسیار بالاست. در آینده نزدیک نظام مسائل صنایع دستی استان‌ها را تجمیع خواهم کرد.

استفاده از ظرفیت‌های صنایع دستی در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و ایران‌هراسی امام جمعه اصفهان: به هنرمندان صنایع دستی رسیدگی شود / جوانان در کنار اساتید خبره آموزش ببینند شهرک‌های گردشگری و صنایع دستی در حریم شهرها ایجاد شود