چهارشنبه 11 شهریور 1405

سیاهپوستانی در نقاشی عروج امام (ره) + تصاویر

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
سیاهپوستانی در نقاشی عروج امام (ره) + تصاویر

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، 14 خرداد سالگرد ارتحال امام خمینی، بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی است. رهبری که در طول حیات خود همواره توجه ویژه‌ای به آزادی‌خواهان و مستضعفان عالم داشت. همان رهبری که فرمود: «ما مظلومین همیشه تاریخ، محرومان و پابرهنگانیم. ما غیر از خدا کسی را نداریم؛ و اگر هزار بار قطعه قطعه شویم، دست از مبارزه با ظالم بر نمی‌داریم.»

این توجه به مستضعفان نه فقط در شعار که در عمل حضرت امام هم دیده می‌شد. آنجا که دانش‌آموزان سرخ‌پوست مدرسه مرکزی «اسپرینگ دال» در ایالت آرکانزاس آمریکا به ایشان نامه نوشتند و امام در پاسخ مرقوم کرد: «فرزندان عزیز خوب دبیرستان اسپرینگ دال ایالت ارکانزاس آمریکا نامه محبت آمیز و هدیه ارزشمند شما عزیزان را دریافت نمودم. من می‌دانم که سرخ پوستان و سیاه پوستان در فشار و زحمت هستند. در تعلیمات اسلام فرق بین سفید و سرخ و سیاه نیست؛ آنچه انسانها را از یکدیگر امتیاز می‌دهد، تقوی و اخلاق نیکو اعمال نیک است...»

امام خمینی در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی هم نشان داد که حامی مستضعفان و سیاهپوستان است. آنجا که به دانشجویان تسخیرکننده لانه جاسوسی حکم داد: «لکن برای آنکه اسلام برای زن‌ها حقوق ویژه‌ای قائل است، و سیاه‌پوستان، که عمری را تحت فشار و ظلم آمریکا به سر برده‌اند، و شاید به طور الزام به ایران آمده باشند، نسبت به آنان، در صورتی که جاسوسی آن‌ها ثابت نشده باشد، تخفیف دهید. دانشجویان عزیز، سیاه‌پوستان و زنانی که جاسوسی آنان معلوم نیست، به وزارت امور خارجه تحویل دهید، که فورا آن‌ها را از ایران خارج نمایند.»

حالا 31 سال از رحلت حامی سیاهپوستان عالم می‌گذرد. جالب اینکه در روزهای اخیر آتش خشم سیاهان آمریکا، دامان این حکومت استبدادی را گرفته است.

در سالگرد رحلت امام خمینی، برخی نقاشی‌هایی را که پیرامون این شخصیت بزرگ توسط هنرمندان انقلابی تصویر شده است، مرور می‌کنیم.

اثر کاظم چلیپا، سال خلق اثر: 1368، رنگ و روغن روی بوم، 150 در 200 سانتی‌متر

(چهره‌هایی که پایین بوم نقاشی تصویر شده‌اند، اشاره‌ای به فرمان امام مبنی بر آزادی سیاهپوستان است)

اثر ایرج اسکندری، سال خلق اثر: 1368، رنگ و روغن روی بوم، 80 در 70 سانتی‌متر

اثر حسین خسروجردی، سال خلق اثر: 1368، اکریلیک روی بوم، 200 در 200 سانتی‌متر

اثر مرتضی افشاری فرکی، سال خلق اثر: 1369، رنگ و روغن روی بوم، 130 در 100 سانتی‌متر

اثر مرتضی افشاری فرکی، سال خلق اثر: 1365، رنگ و روغن روی بوم، 100 در 130 سانتی‌متر

اثر علی اسلامی مقدم، رنگ و روغن روی بوم، 110 در 110 سانتی‌متر

سیاهپوستانی در نقاشی عروج امام (ره) + تصاویر 2
سیاهپوستانی در نقاشی عروج امام (ره) + تصاویر 3
سیاهپوستانی در نقاشی عروج امام (ره) + تصاویر 4
سیاهپوستانی در نقاشی عروج امام (ره) + تصاویر 5
سیاهپوستانی در نقاشی عروج امام (ره) + تصاویر 6
سیاهپوستانی در نقاشی عروج امام (ره) + تصاویر 7