شبکه آب 200 روستای سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان وارد مدار شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: با وجود نبود امکان رفع حوادث در 48 ساعت ابتدایی وقوع سیل، تاکنون شبکه آب 200 روستا وارد مدار بهرهبرداری شده است.
علیرضا قاسمی شامگاه دوشنبه 14 اسفند در جلسه ستاد بحران سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر نیرو و استاندار در چابهار برگزار شد، بیان کرد: با توجه به سیلاب اخیر در حوزه شهرستان دشتیاری، منطقه پلان، تلنگ و پیرسهراب از مجموع 520 روستا، طبق برآورد انجام شده 176 روستا دچار مشکل و قطعی آب شدند که با تلاش همکاران از ابتدای وقوع سیلاب و مهیا کردن شرایط برای رفع آسیبها تاکنون شبکه آب آشامیدنی 142 روستای این مناطق وارد مدار شده است.
وی با اشاره به وضعیت سایر شهرستانهای درگیر سیل سیستان و بلوچستان، گفت: در 10 شهرستان استان شامل قصرقند، نیکشهر، زرآباد، کنارک ایرانشهر، سوران، مهرستان، سراوان، گلشن و دلگان تاسیسات آب 65 روستا دچار آسیب شد که از این تعداد شبکه آب 60 روستا احیا و در روستاهای باقیمانده در 24 ساعت آینده شبکه آب پایدار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: از ابتدای بارشها ارائه خدمات آبرسانی در 241 روستا به دلیل وقوع سیلاب سهمگین دچار اختلال شد که تاکنون مشکل آب 200 روستا مرتفع و بقیه روستاها نیز به زودی وارد مدار بهرهبرداری خواهند شد.
وی اظهار کرد: در مقایسه با سیل سال 98، که شبکه آب 121 روستا با قطعی آب مواجه و شدت و میزان بارندگی کمتر از سیل اخیر بود، رفع حوادث و وارد مدار کردن تاسیسات آبرسانی در یک ماه زمان برد اما در این برهه در پنج روز مشکل آب 200 روستا برطرف و پیشبینی میشود بقیه روستاها در 24 ساعت آینده به شبکه آب وصل شوند.
قاسمی با بیان اینکه، با توجه به اینکه پس از وقوع سیلاب نشستهایی در سطح خاک رخ میدهد امکان بروز حادثه و آسیب به شبکه دور از انتظار نیست، افزود: از این رو تمهیدات لازم اندیشیده شده و تیمهای عملیاتی شرکت با تمام تجهیزات در آمادگی کامل به سر میبرند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: در بارشهای اخیر تنها در منطقه شارک، 280 میلیمتر بارش باران را در سه روز داشتهایم که این میزان حدود سه برابر میانگین 100 میلیمتری متوسط بارش سالانه استان است. جاری شدن سیلاب در منطقه طبیعی بود و با وجود تمام خسارتهایی که سیلاب وارد کرده، به نظر ما برکات سیلاب بیشتر بوده و وجود آب، نعمت بسیار بی بدیلی است، این اشکالات هم اگر وجود دارد، از زیرساختهای ماست.
وی ابراز امیدواری کرد: بعد از سیلاب و با اعتباراتی که در حوزه سواحل مکران تزریق میشود و اعتبارات عمرانی، بتوانیم زیرساختها را به گونهای اصلاح کنیم که در مواقع سیلابهای بعدی، مخاطرهای نداشته باشیم و سیلاب، جشن شادی باشد و مردم دچار مخاطرات نشوند.