شروط بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی
در نشست شورای آموزش و پرورش استان کردستان بر ضرورت توجه مسئولان به سلامت دانش آموزان تاکید شد و آمادگی مدارس برای بازگشایی در روز 15 شهریور ماه مورد ارزیابی قرار گرفت.
بهمن مرادنیا ظهر امروز دوشنبه (3 شهریور ماه) در نشست شورای آموزش و پرورش استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد اظهار کرد که حضور یک فرد بیمار در مدرسه موجب آلوده شدن چند صد نفر میشود که اگر بنا بر درنظرگیری وضعیت سفید باشد احتمال آلوده شدن بیشتر میشود که پیشنهاد میکنیم کلاسها با درنظر گرفتن وضعیت زرد برگزار شود.
وی افزود که باید برای افرادی که توانایی خرید ماسک ندارند، در هفته تعدادی ماسک درنظر گرفته شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه امکانات موجود در دستگاهها بیتالمال است و نباید پولی بین ادارات درخصوص استفاده از امکانات رد بدل شود تصریح کرد که فرمانداران و مدیران استانی دید متفاوتی در خصوص آموزش پرورش داشته باشند و امکانات خود را در اختیار این اداره قرار دهند.
سلامت مردم اولویت اصلی ماست
وی با اشاره به اینکه سلامتی مردم و خانوادهها اولویت اول ماست، عنوان کرد: بیماری کرونا یک مشکل جدی و اساسی است و باید در هر حوزهای پرتکلهای بهداشتی را رعایت شود.
مرادنیا با بیان اینکه در این حوزه هر آزمون و خطایی میتواند فاجعه آفرین باشد، ادامه داد که از همان ابتدا بنا بر این باشد که وضعیت در شهرها زرد اعلام شود.
کمک یک میلیارد تومانی برای خرید اقلام بهداشتی
وی با بیان اینکه تامین تجهیزات بهداشتی نباید منتظر باشیم که خانوادهها اقلام بهداشتی را تهیه کنند خاطرنشان کرد: سفارش ماسک مناسب برای دانش آموزان باید دادهشود و یک میلیارد تومان هم برای از طرف استانداری برای خرید بیشتر اقلام بهداشتی درنظر گرفته شده است.
استاندار کردستان با اشاره به کمک برای خرید تجهیزات در مراکز فنی و حرفهای گفت: ورود 50 درصد از دانش آموزان به مدارس فنی حرفهای هدفی بسیار شایسته است که در این خصوص باید کار فرهنگی زیادی صورت پذیرد تا دانش آموز با علاقه وارد این زیرگروه شود.
وی درپایان یادآور شد که نباید تفاوت و تبعیض در بین مدارس فنی و حرفهای دختران و پسران باشد بلکه باید به مراکز فنی حرفهای دخترانه نیز توجه بیشتری شود.
مدارس آماده بازگشایی هستند
رشید قربانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان در ادامه با اشاره به دستورکار جلسات قبلی شورا اظهار کرد که درخصوص تامین مسکن فرهنگیان با تشکیل جلسات متعدد و دستور استاندار خوشبختانه شاهد پیشرفت این پروژه بودهایم.
وی افزود که مشکلات فضاهای آموزشی نیز در محله گریزه رفع شد ولی همچنان مشکل زمین آموزشی در بهاران در جای خود موجود است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به برگزاری مانور انجام آمادگی برای بازگشایی مدارس در 5 شهریور ماه تصریح کرد که دیدگاه آموزش پرورش برای بازگشایی مدارس طبق شیوهنامهای ابلاغ شده و 15 شهریور مدارس در هر شرایط قرمز، زرد و سفید که باشد بازگشایی میشوند.
وی عنوان کرد که والدین در صورت سفید بودن وضعیت دانش آموزان را حتما به مدارس بفرستند و در این راستا عوامل اجرایی توجیه شدند تا به دانش آموزان کمک کنند.
قربانی ادامه داد: در وضعیت زرد نیز دانش آموزان به صورت نوبتی و دو روز در هفته در کلاس حاضر میشوند.
وی با بیان اینکه تنها منبع برای تشخیص شرایط شیوع کرونا تنها ستاد استانی کرونا است خاطر نشان کرد که اگر وضعیت قرمز باشد دانش آموز تنها از طریق فضای مجازی فعالیت خواهند داشت.
360 مدرسه در کردستان به اینترنت دسترسی ندارند
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با شهرداری و مخابرات گفت: 360 مدرسه سطح استان دسترسی به اینترنت ندارند و فراهم آوردن اینترنت برای آنها تا سال آینده نیز ممکن نیست.
وی با بیان اینکه درصورت قرمز بودن شرایط در مناطقی که دسترسی به اینترنت وجود ندارد از درسنامهها استفاده میشود اظهار کرد که طبق برآورد ما بین 70 تا 80 از دانش آموزان به اینترنت و فضای مجازی دسترسی دارند که 20 درصد باقی مانده بیشتر در روستاها ساکن هستند که با سفید بودن شرایط امکان حضور فراهم میشود.
قربانی تاکید کرد که محتوای الکترونیکی تولید شده و آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس استان را در تاریخ مقرر داریم.
وی با اشاره به اینکه از 300 هزار نفر دانش آموز کردستانی حدود 30 درصد در روستاها سکونت دارند افزود که حدود یک میلیارد تومان برای خرید مواد ضدعفونی برای 300 هزار نفر درنظر گرفته شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان تصریح کرد که از بانک ملی قولی برای پرداخت وام 2 میلیون تومانی با بازپرداخت 36 ماهه برای خرید موبایل هوشمند و تبلت گرفتهایم که امیدواریم این شرایط برای خانوادههایی که نیازمند هستند فراهم شود.
دانش آموزان برای دریافت کتب درسی تا 10 شهریور ماه فرصت دارند
وی با بیان اینکه بیش از 97 درصد دانش آموزان استان برای دریافت کتب درسی ثبت کردهاند ادامه داد: فرصت ثبت نام برای کتابهای درسی تنها تا 10 شهریور است که دانش آموزان میتوانند به صورت مجازی در سامانه مربوطه اقدام به ثبت نام کنند.
قربانی با اشاره به وجود 25 هزار نوآموز در استان خاطرنشان کرد که کردستان در سالهای گذشته رتبه اول ثبت نام پیشدبستانی را داشته که اکنون تنها حدود 3 هزار نفر برای پیش دبستانی ثبت نام کردهاند که امیدواریم والدین اقدام به ثبت نام در مراکز پیشدبستانی بکنند.
وی درپایان یادآور شد: مدیران مدارس فشاری بر روی دانش آموزان برای خرید لباس جدید فرم نداشته باشند و اگر لباس سال گذشته مناسب بود از همان استفاده شود.
بهرهبرداری از 210 کلاس درس جدید در کردستان
مهدی نامدار، معاون آموزش متوسطه اداره آموزش و پرورش کردستان در ادامه این جلسه با بیان اینکه
300 هزار دانش آموز کردستانی در 3 هزار و 947 مدرسه مشغول به تحصیل میشوند اظهار کرد: 55 پروژه در سال تحصیلی جدید افتتاح میشود که جمعا 210 کلاس به مجموع کلاسهای استان افزوده میشود.
وی افزود که مواد بهداشتی که در اختیار ما قرار گرفته است تنها کفاف دو ماه از نیازهای ما را میدهد.
معاون آموزش متوسطه اداره آموزش و پرورش کردستان تصریح کرد که 36.5 درصد از دانشآموزان استان در رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش و 63.5 درصد در رشتههای نظری تحصیل میکنند که باید این میزان به 50 درصد در هر دو بخش برسد.
وی در پایان یادآور شد که طی گزارش بازرسان اداره کل آموزش و پرورش، مدارس استان کردستان آمادگی بازگشایی را دارند.
وجود 50 هزار بی سواد در میان قشر نوجوان و جوان کردستان
رمضان یوسفی، معاون سواد آموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان کردستان در ادامه جلسه عنوان کرد که در میان 30 شاخص عملکردی رتبه 5 کشوری را کسب کردهایم که جای تقدیر از دستاندرکاران را دارد.
وی ادامه داد که سواد اساس و فنداسیون پیشرفت کشور است و با وجود سواد مشکلات در کشور و خانواده به حداقل میرسد.
معاون سواد آموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به اینکه طبق آخرین سرشماری در سال 95 وضعیت بیسوادی در کردستان مناسب نیست خاطرنشان کرد: برنامه شتاب بخشی کردستان تدوین و به شهرستانها ابلاغ شده است و امیدواریم فرمانداریها در این زمینه ما را همیاری کنند.
وی گفت: 70 دصد از مخاطبین ما دسترسی به گوشیهای هوشمند ندارند و پیشنهاد شد کلاسها در دو نوبت با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شود.
یوسفی اظهار کرد که در سن 10 تا 29 سال میانگین باسوادی ما از میانگین کشوری بیشتر است ولی در بازههای سنی بالاتر، تعداد باسوادان از میانگین کشوری کمتر هستند.
وی درپایان یادآور شد که حدود 50 هزار نفر بیسواد در کردستان وجود دارد که در سن 10 تا 50 سال قرار دارند که امیدورایم با برنامهریزیهای انجام شده این میزان کاهش یابد.
کردستان سریعترین آمار کاهشی ابتلا و مرگ و میر کرونا را دارد
ابراهیم قادری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به کاهش سریع آمار ابتلا و مرگ و میر در کردستان اظهار کرد که وضعیت کلی استان با ثبات است و تنها شهرهای سنندج، قروه و بیجار در وضعیت زرد قرار دارند.
وی افزود که بیماری کرونا برای کودکان مشکل زیادی ایجاد نمیکند ولی کودکان میتوانند امکان انتقال را به چندین نفر فراهم کنند.
احتمال بروز موج دوم کرونا به دلیل بازگشایی مدارس
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به احتمال ایجاد یک موج افزایشی کرونا در آبان ماه به واسطه بازگشایی مراکز آموزشی عنوان کرد که مدارس باید از لحاظ بهداشتی به حدی توانمند باشند که بیماری کرونا سیر صعودی به خود نگیرد.
وی با بیان اینکه کودکان نیازمند ماسک چندلایه نیستند، ادامه داد که تهیه ماسک یکی از مشکلات عمده ما میباشد و پیشنهاد ما خرید ماسک پارچهای با رنگهای مختلف است تا سلامتی دانش آموزان در خطر قرار نگیرد.
قادری آموزش مسائل بهداشتی در روزهای اول بازگشایی مدارس را مهم دانست و خاطرنشان کرد: عدم بازگشایی مدارساسیبهای جدی و جبران ناپذیری را به دانش آموزان وارد خواهد کرد و در آینده این نسل آموزش پذیر نخواهند بود.
وی در پایان یادآور شد که برگزاری دو روز در هفته کلاسها میتواند به کنترل بیماری بسیار کمک کند زیرا در 5 روز تعطیلی اگر دانشآموز دچار بیماری شود علایم نمودار شده و از حضور مجدد وی در کلاسها جلوگیری میشود.
انتهای پیام