چهارشنبه 2 خرداد 1403

شناسایی عوامل ایستایی عدم استفاده از ظرفیت کریدور شمال - جنوب

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
شناسایی عوامل ایستایی عدم استفاده از ظرفیت کریدور شمال - جنوب

دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران با اشاره به شناسایی عوامل ایستایی عدم استفاده از ظرفیت کریدور شمال - جنوب، گفت: بخشی از نقص‌ها به بخش دولتی و خصوصی برمی‌گردد.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مسعود پلمه در همایش اقتصاد دریا محور، کریدور شمال - جنوب، اظهار کرد: پس از 22 سال هنوز نتوانسته این ظرفیت و تسهیلات لازم برای بهره‌مندی کشورهای ذی‌نفع در کریدور شمال - جنوب را فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه عوامل ایستایی در عدم استفاده از ظرفیت‌های کریدور شمال - جنوب شناسایی شده است، افزود: بخشی از نقص‌ها در این حوزه به مجموعه‌های دولتی و بخش خصوصی کشور برمی‌گردد که خوشبختانه اصلاح ساختارهای حاکمیتی برای تسهیل در ترانزیت انجام شده است.

وی گفت: بخش خصوصی برای آنکه بتواند ظرفیت های موجود را بالفعل کند، مولفه‌های مختلف از جمله سرمایه‌گذاری، مدیریت و اجرایی عملیاتی شده است.

پل مه بیان کرد: انتظار داریم ارتباط بهینه ای بین بخش های خصوصی و دولتی سایر کشور داشته باشیم و شاهد سرمایه‌گذاری و هم افزایی باشیم.

علی اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این همایش با اشاره به اینکه بازارهای حمل‌ونقل دریایی وضعیت متفاوتی دارند، اظهار کرد: در بحث کشتی‌های تانکر اجاره ها کماکان بالاست، در کانتینر نرخ ها به شدت کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه بازار کشتی سازی، شرکت های بزرگ تا سال 2028 میلادی نمی توانند سفارش قبول کنند، افزود: اما در بازار اسکراپ مالکان هم تلاش می کنند سنتورهای خود را اوراق نکنند. این در حالی است که در بازار خرید و فروش کشتی، نرخ ها همچنان بالاست و کاهش نرخ جابجایی در بخش کانتینری نتوانسته روی این بخش تاثیر گذار باشد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره کاهش سولفور سوخت، گفت: امروز با ایمو با شعار کربن صفر تلاش دارد در حمل و نقل دریایی استفاده از سوخت با سولفور بالا را به حداقل برساند.

صفایی با بیان اینکه مسیر حمل‌ونقل دریایی از بعد قوانین و مقررات آیمو سخت خواهد بود، اضافه کرد: باید برای این فضا کاملا آماده باشیم تا بتوانیم آنرا مدیریت کنیم.

وی با اشاره به توسعه دریامحور بیان کرد: باید بین توسعه دریامحور، اقتصاد دریا و اقتصاد کشتیرانی تفاوت قائل شویم. توسعه دریامحور یعنی آنچه که به دریا مربوط می شود؛ مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی توسط سازمان بنادر و دریانوردی تقسیم بندی شده است. در برخی مناطق، ساحل 10 تا 20 کیلومتر از دریا متاثر است. محدوده ای که در سیاستهای دریامحور تعریف شده، پسکرانه ها، سواحل، دریا و اقیانوس هاست.

وی با بحث اقتصاد دریا صرفا به موضوعات اقتصادی می پردازیم، گفت: سالانه 140 هزار فروند کشتی به بنادر ایران تردد دارند ناوگان دریایی ایران در بین 20 کشور دنیا قرار دارد. ظرفیت بسیار خوبی برای خدمات رسانی به کشتیرانی ها در کشور ایجاد شده است.