شناسایی 40 هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بنابر اعلام سازمان فناوری اطلاعات ایران، با سراسری شدن خدمات سامانه پنجره واحد زمین به 16 استان باقیمانده کشور، هزاران هکتار از اراضی کشور با استفاده از هوش مصنوعی مورد پایش قرار گرفت. بر اساس این اعلام، سامانه پایش اراضی که یکی از دو زیرسامانه پنجره واحد زمین است و نیز وظیفه...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بنابر اعلام سازمان فناوری اطلاعات ایران، با سراسری شدن خدمات سامانه پنجره واحد زمین به 16 استان باقیمانده کشور، هزاران هکتار از اراضی کشور با استفاده از هوش مصنوعی مورد پایش قرار گرفت.
بر اساس این اعلام، سامانه پایش اراضی که یکی از دو زیرسامانه پنجره واحد زمین است و نیز وظیفه پردازش و مقایسه تصاویر ماهوارهای قبل و بعد از تغییر کاربری در بازههای زمانی مختلف و با تکیه بر هوش مصنوعی را به عهده دارد، موفق به شناسایی بیش از 40 هزار تغییر کاربری شد که این تصاویر حفاظت 20 هزار هکتار از اراضی سراسر کشور را در پی داشته است.
در همین راستا، استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهوارهای زمین که توسط دو شرکت دانش بنیان انجام شد باعث بهبود 45 درصدی در دقت شناسایی تخلفات نسبت به ابتدای سال جاری شده است.
زیرسامانه درگاه متقاضیان مردمی که به صدور مجوزهای زمین محور میپردازد نیز با اتصال حدود 24 دستگاه از 47 دستگاه اجرایی و با کاهش محسوس زمان انتظار برای متقاضیان دریافت مجوز و بدون نیاز به مراجعه حضوری، نسبت به صدور مجوزهای مختلف میپردازد به طوری که تا کنون بیش از 490 هزار درخواست، توسط بیش از 378 هزار متقاضی دریافت خدمت و مجوز در پلتفرم زمین ثبت شده است. پاسخگویی به این درخواستها که پیش از این ماهها به طول میانجامید، با استفاده از خدمات سامانه زمین در مقایسه با قبل به 50 درصد کاهش یافته است و در حال حاضر در بسیاری موارد در کمتر از 90 روز، مجوز درخواستی متقاضیان صادر میشود. مجوزهایی که توسط سکوی زمین صادر میشود، نیازمند تبادل استعلامهای متعددی در میان دستگاههای متولی است که همگی رایگان و بعضا بلادرنگ پاسخ داده میشوند. پیش از این که سامانه زمین فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کند، برخی دستگاهها به طور غیرقانونی برای پاسخگویی به استعلامات، اقدام به اخذ وجه از مردم میکردند که با آنها برخورد شد.
بنابر این گزارش، سامانه پنجره واحد زمین توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران و با همکاری دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی راهاندازی شده و بهرهبردار این سامانه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است. سامانه پنجره واحد زمین به نشانی iraneland.ir هم اکنون آماده ارائه خدمات به متقاضیان است.