دوشنبه 1 بهمن 1403

شهروندان ذبح دام عید قربان را در کشتارگاه‌ها انجام دهند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شهروندان ذبح دام عید قربان را در کشتارگاه‌ها انجام دهند

ساری - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جلوگیری از اجتماع مردم، اصرار بر این است تا خدمات عرضه و ذبح دام عید سعید قربان در همه کشتارگاه‌های استان انجام شود.

دکتر سید حسین رضوانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه دامپزشکان به صورت رایگان خدمات مورد نیاز مردم در تائید سلامت دام ارائه می کنند، اضافه کرد: دامپزشکان در 2کشتارگاه صنعتی، یک کشتارگاه نیمه صنعتی و 9کشتارگاه سنتی استان مازندران نیز حضور دارند.

وی با تاکید بر این نکته که برای جلوگیری از ازدحام شهروندانی که قصد ذبح دام عید قربان را دارند، خرید را به ساعت و لحظه آخر نکشانند، ادامه داد: دامپزشکی استان با برقراری اکیپ‌های سیار برای نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی از روز چهارشنبه آماده همکاری با مردم است.

طبق تقویم جمعه دهم مرداد ماه جاری روز عید سعید قربان است.

رضوانی توضیح داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم جلوگیری از تجمع مردم، عرضه دام برای عید سعید قربان بر خلاف سال های گذشته حتی در مناطق تعیین شده داخل شهرهای استان ممنوع است، اما پیشنهاد شده است تا نقاط عرضه در خارج از شهر افزایش بیابد.

طبق سال های گذشته شهرداری های استان مازندران حداقل 2 مکان را برای عرضه دام زنده قربانی تعیین می کردند تا اکیپ های ثابت دامپزشکی متشکل از کارشناسان با معاینه دام زنده سلامت آن را تائید کنند، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا با هدف جلوگیری از تجمع بیش از حد افراد عرضه دام زنده حتی در این میادین هم ممنوع شده است.

وی بیان داشت: کارشناسان دامپزشکی استان با استقرار در مکان های عرضه دام در خارج از شهرهای استان شهروندان را در خرید دام زنده سالم یاری می کنند.

رضوانی با تاکید بر حضور روحانیون ناظر شرعی در کشتارگاه ها در روز عید قربان به منظور تائید مسائل شرعی دامهای قربانی گفت: طبق برنامه یک روحانی در همه ادارات دامپزشکی شهرستان‌های استان به عنوان ناظر شرعی ذبح دام، پاسخگوی مسائل شرعی مردم هستند.

وی از شهروندان خواست تا برای تامین سلامت خود و خانواده از کشتار دام در منازل و یا معابر عمومی خودداری و با مراجعه به کشتارگاه های دام با بازرسی ناظرین بهداشتی دامپزشکی و روحانیون ناظر شرعی نسبت به قربانی کردن دام خود اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران تاکید کرد: مردم از خرید دام هایی که دارای لاغری مفرط و یا تاول هایی بر روی پوست، دنبه و سایر اندام های خارجی هستند، خود داری کنند. وی ادامه داد: دام هایی که دارای پشم های بلند و ژولیده، لنگش، آثار کچلی روی پوست (ریختگی پشم)، نفخ و بیماری های گوارشی مانند اسهال هستند و یا بتازگی آثار تزریق دارو بر روی بدن دام قابل مشاهده است، دام بیمار تلقی می شود و برای قربانی قابل مناسب نیست.

*س_برچسب‌ها_س*