جمعه 2 آذر 1403

شهرک خورشیدی کشور را 3 ساعته خریدند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
شهرک خورشیدی کشور را 3 ساعته خریدند

گروه اقتصادی خبرگزاری فارس: روزگاری خورشید فقط منبع نور و گرما بود، اما امروزه مردم با خورشید هم پولدار می‌شوند.

اولین شهرک خورشیدی کشور در قزوین شامل 31 نیروگاه خورشیدی به ارزش 9 میلیون یورو معادل 18 هزار سکه تمام بهار آزادی برای تامین مالی و ساخت توسط مردم، روی درگاه ملی مجوزها قرار گرفت.

قرار بود عرضه نیروگاه‌های شهرک خورشیدی قزوین محدودیت زمانی نداشته باشد اما معاون وزیر نیرو محمود کمانی می‌گوید، «کل ظرفیت شهرک خورشیدی، کمتر از 3 ساعت پُر شد.»

تصویر هوایی از نیروگاه خورشیدی دامغان

سابقه نیروگاه خورشیدی در ایران به سال 1384 باز می‌گردد، جایی که 684 پنل خورشیدی ساخت داخل برای اولین بار برق خود را به شبکه تزریق کردند.

شهرک خورشیدی قزوین 100 هکتار مساحت دارد، وسعتی 121 برابر زمین چمن استادیوم آزادی؛ با مدل‌های فعلی بازار برق سبز درآمد ماهانه یک نیروگاه خورشیدی 340 تا 420 میلیون تومان است.

وزارت نیرو گزارش داد که طی یک برنامه 2 ساله قصد دارد، وسعت شهرک‌های خورشیدی کشور را 22 برابر کرده و از 100 هکتار به 2200 هکتار برساند.

نمایی از یک شهر خورشیدی در کشورهای حاشیه خلیج فارس

سازوکار تامین مالی، یکی از مهمترین مسائل انرژی تجدیدپذیر در ایران است و هم اکنون علاوه بر سرمایه مردمی، ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی نیز قطار توسعه برق سبز را به پیش می‌برد.

کارشناس اقتصاد انرژی علیرضا دهقانی زاده جذب سرمایه مردم در بخش مولد اقتصاد ایران را مسئله‌ای غیرممکن تلقی می‌کند و معتقد است، مادامی که رفتار سوداگرانه در بازارهایی نظیر مسکن و طلا وجود دارد، سرمایه‌گذاری مردم در قسمت تولیدی اقتصاد از جمله نیروگاه خورشیدی دور از انتظار است.

در مقابل، استاد دانشگاه مجید میری مردم را بهترین اقتصاددانان معرفی کرده و می‌گوید که وقتی 31 نیروگاه تجدیدپذیر 3 ساعته تامین مالی شد، یعنی مردم هوشمندانه فهمیده‌اند که در آینده سود تجدیدپذیرها با وجود رکود و بالارفتن هزینه سوداگری در اقتصاد با مالیات‌ستانی دولت، بیشتر از مسکن و طلاست.

تضمین سودآور بودن تجدیدپذیرها نیازمند بهبود شرایط فروش برق به قیمت واقعی در اقتصاد ایران است، در این راستا راه‌اندازی تابلوی برق سبز در بورس انرژی گامی اثرگذار برای افزایش سودآوری انرژی تجدیدپذیر به حساب می‌آید؛ در تابلوی برق سبز، نیروگاه‌دار به طور مستقیم برق خود را به تابلو عرضه کرده و خریداران پس از پرداخت ارزش واقعی برق، انرژی را دریافت می‌کنند. در شرایطی که متوسط قیمت فروش برق به مردم توسط دولت 100 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، برق تجدیدپذیر در مردادماه امسال کیلووات ساعتی 3600 تومان فروش رفت.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید نیروگاه خورشیدی شهرک خورشیدی 31 نیروگاه خورشیدی 3 ساعته تامین مالی شد تامین مالی مردم طالب تجدیدپذیرهای ایران این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
شهرک خورشیدی کشور را 3 ساعته خریدند 2
شهرک خورشیدی کشور را 3 ساعته خریدند 3