شورای آتلانتیک: حمله به اسرائیل مردم خشمگین ایران را خوشحال کرد
اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک تاکید کرد عملیات موشکی علیه اسرائیل، موجب احساس غرور و رضایت در میان مردم خشمگین ایران شده است.
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: این اندیشکده در تحلیلی خاطر نشان کرد: جنگ از سایه خارج شده و چهره خود را عیان کرده است. ایران با استفاده از پهپاد و موشک، حمله گستردهای به اسرائیل انجام داد. دو طرف مدتها درگیر «جنگ سایهای» بودهاند، به این معنا که ایران از نیروهای نیابتیاش استفاده میکرد و رژیم صهیونیستی دست به ترورهای هدفمند میزد. حمله اخیر این رژیم به بخشی از سفارت ایران در سوریه که به کشته شدن چند فرمانده ارشد نظامی منجر شد، سبب واکنش ایران بود. اسرائیل در مرحله بعد چه خواهد کرد؟ آیا جنگ منطقهای گستردهتری آغاز شده است؟ ایالاتمتحده چه نقشی ایفا خواهد کرد؟
جاناتان پانیکوف، معاون سابق در شورای اطلاعات ملی ایالات متحده، درباره بالا گرفتن تنش در خاورمیانه میگوید: پرتابهای موشکی - پهپادی ایران در واکنش به حمله اسرائیل، این ظرفیت را دارد که منطقه را در آستانه جنگ گستردهتری قرار دهد که به نظر میرسد تقریبا هیچکس آن را نمیخواهد؛ چیزی که اکثر بازیگران - ایالاتمتحده، کشورهای عربی و حتی حزبالله - در ششماه گذشته به دنبال اجتناب از آن بودهاند.
جینا ابرکرومبی - وینستانلی (سفیر آمریکا در مالت و دستیار وزیر خارجه در امور خاورمیانه و آفریقا) با تفکیک نتایج حاصل از حمله ایران، ماجرا را به این شکل صورتبندی کرده است:
برد: شلیک حدود 300موشک و پهپاد به سوی اسرائیل، برای ایرانیان غرورآفرین بوده است. رهبران ایران مقاصد خود را اعلام کرده و علنا مسئولیت آن را بر عهده گرفتهاند. با وجود خسارتها اما واکنشها طی چند روز اخیر آنقدر شدید بود که باعث ایجاد هشدار بینالمللی گسترده شد. ایرانیان خشمگین، اکنون میتوانند احساس رضایت و غرور کنند. بنابراین، لازم نیست گام بعدی شدید و تشدیدکننده بحران باشد.
باخت: موقعیت بایدن به طور قابلتوجهی بدتر شده است. تیم او باید برای مهار اسرائیل تلاش کند. نیروهای آمریکایی در منطقه همچنان در خطر هستند و احتمال وقوع جنگ گستردهتر زیاد است. اکنون به نظر میرسد که ایالاتمتحده به یک درگیری مستقیم نزدیک شده است که بایدن و ایران برای اجتناب از آن سخت تلاش کردهاند. به نظر میرسد بایدن از اهرم فشار خود بر نخستوزیر حیلهگر اسرائیل چشمپوشی کرده باشد؛ چراکه اکنون شرایط عوض شده است. این شاید بر نتیجه انتخابات ریاستجمهوری هم تاثیرگذار باشد.