شورای همکاری خلیج فارس
شورای همکاری خلیج فارس
گزارشی به قلم توویا گرینگ - تحلیلگر مسائل چین در شورای آتلانتیک - نشان میدهد که چگونه همکاری چین با سراسر کشورهای منطقه در حوزههایی فراتر از اقتصاد و انرژی گسترش یافته است.
پیامی که دولت قصد دارد از این سفر بفرستد احتمالاً این است که اوضاع به اندازه کافی در کنترل رئیسجمهور است تا بتواند به سفر برود و دوستان قدرتمند بینالمللی ظاهرالصلاحتری از ولادیمیر پوتین هم دارد.
اتهام زنی ها و سرزنش ها علیه دولت قبل در حالی ادامه دارد و به موضوع روابط ایران و چین رسیده است که به گفته حسین پوردستاورد مهم سفر سال 94 پینگ، امضای 17 سند همکاری میان تهران - پکن و تبادلنظر درباره سند جامع همکاریهای 25 ساله بود.
منتقدان حسن روحانی، با روایت داستانی جعلی از چگونگیاستفاده از سرویس بهداشتی رئیس جمهور چین در ایران، علت ناتوانی چین در عمل به وعده هایش بعد از خروج امریکا از برجام را رفتن او به توالت ایرانی در جریان سفر به ایران عنوان می کنند.
سفیر آمریکا در قدس اشغالی با تکرار ادعای کشورش مبنی بر حمایت ایران از جنگ روسیه در اوکراین، گفت که واشنگتن به این دلیل، حاضر به بازگشت به میز مذاکرات احیای توافق هستهای نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آذربایجان درباره حادثه حمله به سفارت آن کشور در تهران گفت: بهتر است از هرگونه پیش داوری، سیاسی سازی و تبلیغاتی کردن موضوع اجتناب شود.
سید عباس عراقچی گفت: اگر قدرت علمی ما نبود، در مذاکرات هستهای کسی نبود با ما مذاکره کند. ما به خون دانشمندان هستهای و دانشمندان موشکی که ما را تقویت کردند، تا ابد مدیونیم.
بعد از انتشار متن بیانیه مشترک ایران و چین، کارشناسان سیاسی، متن این بیانیه را با بیانیه سال 1394 و سفر «شی جینپینگ» به تهران، مقایسه کردند. مقایسه ای که با درنظر گرفتن تحول در مولفه های جهانی و فقدان اجماع برای اجرای برجام در سال1401 نسبت به سال1394، تفاوت آنچه ایران ستانده و آنچه ارائه کرده را متفاوت می کند.
بلومبرگ از دیدارهای امنیتی عربستان سعودی و اسرائیل خبر داد که موضوع آن "نگرانی از ایران" اعلام شده است.
بلومبرگ از دیدارهای امنیتی عربستان سعودی و اسرائیل خبر داد که موضوع آن "نگرانی از ایران" اعلام شده است.
گرچه چین مهمترین و اولین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود، اما در حوزه سیاسی و دیپلماتیک روابط تهران - پکن آن چنان که باید پر قدرت نبوده و پایین تر از تراز روابط اعلامی بوده است!
پر کردن شکاف تاریخی بین دو متحد عمده ایالات متحده، اسرائیل و عربستان سعودی، بزرگترین اقتصاد خاورمیانه، میتواند نشاندهنده بازآرایی جدیدی در سیاست منطقه باشد.
اقتصادنیوز: هفته گذشته برخی از مقامات کلیدی آمریکا در امور خاورمیانه در جلسه کاری شورای همکاری خلیج فارس شرکت کردند. در همین حال چندین مقام مطلع گزارش داده اند که گفتگوهای امنیتی و دفاعی اسرائیل و عربستان سعودی شتاب گرفته است.
به گفتهی چندین منبع، دولت جدید اسراییل با حمایت امریکا مذاکرات با عربستان سعودی برای توسعه روابط نظامی و اطلاعاتی را با توجه به «نگرانی ها» درمورد ایران افزایش داده است.