شورای همکاری خلیج فارس
شورای همکاری خلیج فارس
وزیر خارجه و معاون او می گویند قرارداد و دیگران «سند جامع یا راهبردی» و بعضی توافق یا تفاهم. قرارداد البته بار حقوقی دارد و نیاز به مصوبه مجلس دارد
فرجی راد گفت: در مقطع فعلی که ایران در تحریم است و چین هم اولین خریدار نفت ایران است و با پول آن نیز ایران کالا وارد کشور میکند، اتفاق خاصی نمیافتد و تهران امادگی ندارد که به صورت عملی پاسخ چینی ها را بدهد.
فرجی راد با اشاره به تحلیل ها مبنی بر چرخش سیاست چین علیه ایران گفت: سیاست خارجی چین اقتصاد محور است و به 3 دلیل تصمیم گرفته است این سیاست را اتخاذ کند. چینی ها از چندسال قبل رسما با ایرانی ها اعلام میکردند که عربستان در اولویت است
تهران - ایرنا - جدلهای این روزها در فضای عمومی کشور پس از «بیانیه مشترک» چین و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، مستمسکی به دست مخالفان و منتقدان سیاست خارجی دولت سیزدهم داد تا با بازنشر برخی سخنان و استناد به بدیهیات اصول روابط بین الملل، به سیاست خارجی دولت در خصوص مناسبات با شرق و غرب حمله کنند.
جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به موضعگیریهای اخیر چین و کشورهای عربی درباره جزایر ایرانی خلیج فارس پرداخت.
اقتصادنیوز: جمهوری اسلامی در یادداشتی توجیهات یک نماینده اصولگرای مجلس درباره مواضع اخیرچین را مورد بررسی قرار داد.
اقتصادنیوز: جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به موضعگیریهای اخیر چین و کشورهای عربی درباره جزایر ایرانی خلیج فارس پرداخت.
چهار روز پس از سفر رئیسجمهور چین به عربستان و امضای وی پای بیانیه مشترک ضدایرانی شورای همکاری خلیج فارس، معاون نخست وزیر چین در سفر به تهران تاکید کرده که پکن همواره به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران احترام گذاشته است. با این حال رئیسجمهور ایران در دیدار با این مقام چینی گفت مواضع مطرح شده توسط شی جین پینگ موجب ناخرسندی و گلایه مندی ملت و دولت ایران شده و مطالبه...
روزنامه کیهان نوشت: گسترش روابط چین و عربستان بیش از آن که چالشی برای ما باشد، چالشی راهبردی برای سیطره بلا منازع آمریکاست. چین در حال ورود به جایی است که همواره «حیاط خلوت، گاو شیرده و یکی از دو رکن سیاست دو ستونی آمریکا در منطقه» محسوب می شد.
نماینده مردم کرج در مجلس گفت: بین غرب و شرق بر سر دوشیدن عربستان رقابت ایجاد شده است، اما با این حرکتهای شکست خورده و ایران ستیزانه نمیتوانند دست و پایی برای خود در منطقه ایجاد کنند.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «چین همواره از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران در بهبود روابط بر اساس اصل حسن همجواری و دوستی و انجام همکاری برای دستیابی به منافع متقابل و نتایج برد - برد حمایت کرده است. چین مایل است به ایفای نقش سازنده در زمینه توسعه و ثبات در منطقه خلیج فارس ادامه دهد».
سخنگوی وزارت خارجه چین درباره رویکرد پکن به منطقه خلیج فارس هم گفت: «هم کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و هم ایران دوستان چین هستند. توسعه روابط چین با هر دو طرف هیچ طرف ثالثی را هدف قرار نمیدهد».
ونبین درباره رویکرد پکن به منطقه خلیج فارس گفت: «هم کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و هم ایران دوستان چین هستند. توسعه روابط چین با هر دو طرف هیچ طرف ثالثی را هدف قرار نمیدهد».
روزنامه کیهان نوشت: گسترش روابط چین و عربستان بیش از آن که چالشی برای ما باشد، چالشی راهبردی برای سیطره بلا منازع آمریکاست. چین در حال ورود به جایی است که همواره «حیاط خلوت، گاو شیرده و یکی از دو رکن سیاست دو ستونی آمریکا در منطقه» محسوب می شد.
روزنامه کیهان در سرمقاله خود به توجیه موضعگیریهای اخیر چین علیه ایران پرداخت