شکارچیان سهره طلایی در سمیرم دستگیر شدند
![شکارچیان سهره طلایی در سمیرم دستگیر شدند](https://img9.irna.ir/d/r2/2020/07/17/4/157218249.jpg)
اصفهان - ایرنا - سرپرست اداره حفاظت محیط زیست سمیرم از دستگیری شکارچیان غیرمجاز پنج قطعه «سهره طلایی» در این شهرستان خبر داد.
محمد عباسی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با استناد به گزارش دوستداران محیط زیست و همکاری ماموران انتظامی، محیطبانان اداره حفاظت محیط زیست سمیرم، 2 گروه زندهگیر غیرمجاز پرندگان وحشی را دستگیر کردند.
به گفته وی، تعدادی ابزار زندهگیری، قفس و پنج قطعه پرنده از متخلفان کشف و ضبط و پرونده متخلفان برای سیر مراحل قانونی به دستگاه قضایی فرستاده شده است.
سرپرست اداره محیط زیست سمیرم افزود: هرگونه شکار و صید حیات وحش بدون کسب مجوز لازم تخلف است و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در خرداد امسال نیز سه نفر متخلف زندهگیری پرندگان وحشی هنگام صید و زنده گیری دستگیر شدند که هشت قطعه پرنده «طرقه چکاوک» از آنها گرفته شد.
وی همچنین گفت: یک فقره صد غیرمجاز هم در دریاچه شکار ممنوع قرهقاچ در شمال سمیرم داشتیم که اقدام به صید 23 قطعه ماهی «زردپره» کرده بودند و به دادگستری معرفی شدند.
عباسی با یادآوری جغرافیای جنگلی، کوهستانی و پراکندگی زیاد روستایی، شهری و عشایری شهرستان سمیرم افزود: حفاظت از حیات وحش وطبیعت وظیفه تکتک ما بویژه اهالی شهرستان است.
وی تصریح کرد: برخی گونههای جانوری در سالهای اخیر کمتر شدهاند و نگهداری و حفاظت از آنها برای بقا در طبیعت ضروریتر شده است.
سرپرست اداره محیط زیست سمیرم، نقش آموزش در جامعه و خانوادهها در حفظ محیط زیست پیرامونی را مهم قلمداد کرد و گفت: سمیرم در جوار زاگرس میانی واقع شده و یکی از بهترین نقاط کشور برای بهرهمندی از طبیعتی است که باید به بهترین شکل ممکن آن را حفاظت کرد و پاس داشت.
به اعتقاد دوستداران طبیعت، شکار بیرویه سهره طلایی موجب کاهش جمعیت این پرنده مهاجر شده و علاوه بر مغازههای پرنده فروشی و دستفروشان به فضای مجازی نیز راه پیدا کرده و تبلیغات آن در سایتها و وبلاگهای اینترنتی دیده میشود.
علاوه بر تبلیغات برای خرید و فروش این پرنده، روشهای زندهگیری و صید و شکار آن بصورت تصویری و فیلم نیز در اینترنت و شبکههای اجتماعی یافت میشود و برخی کامنت ها نیز در همین فضا نشان از کاهش جمعیت این پرنده است.
سالانه حدود 2 میلیون قطعه سهره طلایی از خاک روسیه به ایران کوچ میکنند، اما در زمان بازگشت به موطن اصلی خود شمار زیادی از آنها محبوس و اسیر میشوند.
سمیرم دارای 440 هزار هکتار عرصه های ملی و طبیعی، طبیعتگاه و مناطق حیات وحش است. بسیاری از گونههای جانوری از جمله خرس، گرگ، گراز، روباه، خرگوش، کل و بز و انواع پرندگان در محدوده حیات وحش محافظت شده و شکار ممنوع دنا و طرح تنوع زیستی زاگرس مرکزی دنا - ونک سمیرم زندگی می کنند. گونههای گیاهی بکر و کمیابی مانند «زرین گیاه» نیز در جنوب و غرب سمیرم وجود دارد.
این شهرستان در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی در160 کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.
*س_برچسبها_س*