چهارشنبه 5 آذر 1404

صادرات تسلیحات آلمان در سال 2019 رکورد زد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
صادرات تسلیحات آلمان در سال 2019 رکورد زد

تهران - ایرنا - درحالی صادرات تسلیحاتی آلمان در سه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته که به گفته وزرات اقتصاد، این کشور در سال 2019 میلادی رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

جمهوری فدرال آلمان در سال 2019 با شکستن رکورد سال 2015 موفق شده است 7.95 میلیارد یورو تسلیحات به کشورهای مختلف جهان صادر کند.

مجارستان با خرید 1.77 میلیارد یورو، نخستین مشتری تسلیحات آلمانی در سال 2019 بوده است. دولت محافظه‌کار ویکتور اوربان با تصمیم به نوسازی ارتش خود، بودجه دفاعی این کشور اروپای شرقی را دو برابر کرده است.

پس از مجارستان، الجزایر با 843 میلیون یورو، دومین واردکننده بزرگ تسلیحات آلمانی در سال 2019 بود. الجزایر پس از استقلال در نیمه دوم قرن بیستم و نزدیکی با بلوک شرق، به‌ویژه در دهه 1980، یکی از مشتریان بزرگ تولیدات دفاعی - تهاجمی جمهوری دموکراتیک آلمان (آلمان شرقی) به شمار می‌رفت.

مصر با 802 میلیون یورو خرید تسلیحات از آلمان در رده بعدی مشتریان تسلیحات آلمان قرار دارد.

امارات متحده عربی و قطر هم در میان 10 مشتری اصلی سلاح آلمان قرار دارند.

با انتشار گزارش وزارت اقتصاد در هفته گذشته و با توجه به آنکه کشورهای واردکننده عمده سلاح آلمانی، سابقه درخشانی در احترام به حقوق بشر ندارند یا آنکه مانند امارات متحده عربی درگیر جنگ (در یمن) هستند، به نظر می‌رسد نهادهای مدافع حقوق بشر و احزاب مخالف دولت در هفته‌های آینده خواستار بازنگری سیاست صادرات تسلیحاتی جمهوری فدرال شوند.

*س_برچسب‌ها_س*