صادرات گاز به عراق در حال نهایی شدن است / سازوکار تسویه تغییر خواهد کرد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مجید چگنی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری امروز از پیشنهاد روسیه برای تبدیل شدن ایران به هاب گازی و انرژی خبر داد و گفت: تیم تخصصی ما هم اکنون در روسیه مستقر است و توافقاتی در این حوزه صورت گرفته و امیدواریم کار به خوبی پیش برود. مدیر عامل شرکت ملی گاز در ادامه با خبر دادن از مذاکره با ترکمنستان گفت: با تسویه بدهی ترکمنستان در سه قسط،...
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مجید چگنی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری امروز از پیشنهاد روسیه برای تبدیل شدن ایران به هاب گازی و انرژی خبر داد و گفت: تیم تخصصی ما هم اکنون در روسیه مستقر است و توافقاتی در این حوزه صورت گرفته و امیدواریم کار به خوبی پیش برود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز در ادامه با خبر دادن از مذاکره با ترکمنستان گفت: با تسویه بدهی ترکمنستان در سه قسط، حجم سوآپ گاز از این کشور را از روزانه 4.5 به 8 میلیون متر مکعب رساندیم. دو سناریوی کوتاهمدت و بلندمدت برای واردات گاز از این کشور داریم.
چگنی عنوان کرد: تست واردات 10 میلیون متر مکعب گاز ترکمنستان نیز با موفقیت انجام شده تا این گاز وارد کشور شود و در گام بعدی و همزمان با بهرهبرداری از پروژههای توسعه میادین گازی ترکمنستان قصد داریم میزان واردات را افزایش دهیم. مذاکرات برای صادرات گاز به عمان، احیای قرارداد پاکستان و تجارت گاز با روسیه ادامه دارد و کشورهای اروپایی نیز مذاکراتی برای واردات گاز از ایران از مسیر ترکیه با ما انجام دادهاند، ولی به ثمر ننشست.
چگنی درباره وضعیت شهرها و روستاهای کشور در برخورداری از گاز طبیعی اظهار کرد: تاکنون 1253 شهر و 39699 روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردارند و در 2 سال گذشته به 5297 روستا با بیش از 307 هزار خانوار و 41 شهر گازرسانی شد. در حال حاضر 98.6 درصد جمعیت شهری و 86.3 درصد از جمعیت روستایی تحت پوشش گازرسانی هستند. در 2 سال گذشته به 7 شهر و 45 روستا در استان سیستان و بلوچستان و 3 شهر و 24 روستا در استان هرمزگان گازرسانی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: در سال 1401 میزان مصرف نیروگاهها 75 میلیارد متر مکعب معادل 32 درصد، بخش صنعت 71 میلیارد متر مکعب معادل 31 درصد، بخش خانگی 63 میلیارد متر مکعب معادل 27 درصد، بخش عمومی 9 میلیارد متر مکعب معادل 4 درصد، حملونقل 9 میلیارد متر مکعب و کشاورزی 4.8 میلیارد متر مکعب معادل 2 درصد بوده است.
در پایان چگنی عنوان کرد: با روند فعلی، مصرف داخلی گاز به 1420 میلیون متر مکعب میرسد و همزمان پروژههای بهینهسازی و ذخیرهسازی و هوشمندسازی در دستور کار قرار گرفته است.