شنبه 10 آذر 1403

صرفه‌جویی ارزی 351 میلیون یورویی محصولات شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
صرفه‌جویی ارزی 351 میلیون یورویی محصولات شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس

رئیس پارک فناوری پردیس در بیستمین اجلاس سالیانه پارک گفت: 439 شرکت عضو پارک فناوری پردیس در سال 1400 با تولید محصولات مختلف دانش‌بنیان و فناور، ضمن صادراتی به ارزش 15.5 میلیون یورو از خروج 351 میلیون یورو ارز از کشور نیز جلوگیری کرده‌اند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بیستمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس و مراسم نکوداشت بیست و یکمین سالگرد تأسیس پارک، صبح امروز با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، علیرضا پیمان‌پاک؛ رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران، مهدی صفاری‌نیا؛ رئیس پارک فناوری پردیس، علی خیرالدین معاون علمی وزیر علوم، حامد افشاری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ناحیه نوآوری پردیس، اکبر قنبرپور مشاور وزیر، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت خدمات هوایی پیام، هم‌بنیان‌گذاران پارک، مدیران عامل شرکت‌های پارک، مسئولان منطقه‌ای و اهالی رسانه برگزار شد. این مراسم همچنین به صورت زنده از فضای مجازی نیز پخش شد.

در ابتدای این مراسم "مهدی صفاری‌نیا" رئیس پارک فناوری پردیس ضمن خوش آمدگویی به مهمانان و قدردانی از زحمات یک‌ساله شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس در رشد و شکوفایی این پارک، گزارش عملکرد یک ساله پارک فناوری پردیس را ارائه کرد.

صفاری‌نیا اظهار کرد: با توسعه 327 هکتاری اراضی متعلق به پارک در سال 1400، مساحت اراضی در تملک پارک فناوری پردیس به 417 هکتار رسیده است.

وی با اشاره به فعالیت 1502 عضو پارک فناوری پردیس به عنوان اعضای اصلی، شرکت‌های تملیکی و استیجاری، شعب پارک، کارگزاران خدمات تخصصی و تیم‌های نوپا گفت: هم‌اکنون 439 شرکت فناور در واحد‌های مختلف پارک مشغول خدمات‌رسانی هستند که از این میان 163 شرکت دارای مجوز دانش‌بنیانی هستند.

رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به اهمیت اشتغال‌زایی توسط شرکت‌های عضو پارک تصریح کرد: منابع انسانی مستقر در پارک فناوری پردیس در سال 1400 با رشدی 21 درصدی نسبت به سال گذشته به 8 هزار و 900 نفر رسیده است. به گفته رئیس پارک فناوری پردیس، مجموع فروش داخلی شرکت‌های عضو پارک در سال 1400 با رشدی 29 درصدی به 201هزار میلیارد ریال رسیده است. بیش از 20 محصول مختلف شرکت‌های عضو پارک با ارزش بیش از 15.5 میلیون یورو به 24 کشور در سراسر جهان صادر شده است و با تلاش این شرکت‌ها از خروج 351 میلیون ارز از کشور هم در سال 1400 جلوگیری شده است.

صفاری‌نیا با اشاره به سرمایه‌گذاری 18هزار میلیاردی بخش خصوص در پارک فناوری پردیس در طول سال 1400 افزود: در این مدت مجموع سرمایه‌گذاری دولت 500 میلیارد تومان بوده است و این نشان از حضور بیش از 20 برابری بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در پارک است.

وی مجموع محصولات فناورانه پارک فناوری پردیس را 2هزار و 52 مورد برشمرد و تأکید کرد: در سال گذشته 67 محصول جدید و 120 محصول ارتقاء یافته توسط اعضای پارک ارائه شده است که موفق به کسب 36 جایزه در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی شده‌اند.

به گفته رئیس پارک فناوری پردیس در سال 1400 بیش از 1370 فرصت مختلف کارآموزی، استخدام، پایان‌نامه و امریه توسط سامانه صدف برای تأمین نیاز‌ها در سطح کشور ایجاد شده است. ارائه بیش از 220 فقره تسهیلات به ارزش 1370میلیارد ریال، جذب سرمایه برای شرکت‌های عضو به ارزش 500میلیارد ریال و صدور 383 فقره ضمانت‌نامه حضور در مناقصات به ارزش 5770میلیارد ریال از دیگر فعالیت‌های انجام شده پارک در سال 1400 است.

صفاری‌نیا با اشاره به برخورداری شرکت‌های عضو پارک از معافیت‌ها و مزایای قانونی بیان کرد: پیگیری جهت تدوین و تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و آیین‌نامه‌های اجرایی آن، پیگیری کاهش تعرفه‌های حامل‌های انرژی و مشارکت در کارگروه مقررات‌زدایی به منظور رفع موانع کسب و کار شرکت‌های فناور از جمله فعالیت‌های انجام شده در این زمینه است که 1616 میلیارد ریال معافیت مالیات بر عملکرد برای شرکت‌های عضو به همراه داشته است.

وی با اشاره به کمک شرکت‌های عضو پارک به رفع نیاز‌های فناورانه شرکت‌های بزرگ تصریح کرد: شرکت‌های پارک در سال گذشته 3 قرارداد پژوهشی جاری به مبلغ 107 میلیارد ریال با شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و شرکت برق منطقه‌ای تهران منعقد کردند. اجرای بیش از 50 پروژه در قالب 20 قرارداد با صنایع مختلف به ارزش 1500 میلیارد ریال و بومی‌سازی بیش از 100 نیاز صنایع کشور به محصولات hitech از دیگر فعالیت‌های شرکت‌های عضو پارک بوده است.

رئیس پارک فناوری پردیس در ادامه با اشاره به دستاورد‌های شبکه فن بازار ملی ایران در سال‌های 99 و 1400 گفت: بیش از 6 هزار و 100 میلیارد ریال عملکرد اقتصادی این شبکه در دو سال اخیر در زمینه‌های مختلفی چون فروش محصولات فناورانه، جذب سرمایه برای پژوهش‌های فناورانه، رفع نیاز‌های فناورانه و... محقق شده است.

صفاری‌نیا با معرفی نمایشگاه اینوتکس به عنوان بزرگترین نمایشگاه فناوری و نوآوری منطقه افزود: در سال جاری نمایشگاه اینوتکس 2022 با حضور 400 شرکت و استارتاپ در 4 روز برگزار شد. بیش از 70 هزار بازدید‌کننده از 10 کشور جهان مهمان پنل‌ها، سخنرانی‌ها، جلسات منتورشیپ و نشست‌های فناورانه این نمایشگاه بودند. انعقاد 13 قرارداد و تفاهم‌نامه به ارزش 360 میلیارد ریال از دیگر دستاورد‌های این نمایشگاه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری 4 رویداد نونمایی و معرفی 12 محصول شرکت‌های عضو پارک و انعقاد 300میلیارد ریال قرارداد فروش برای این محصولات، تأسیس پایگاه صادرات محصولات پارک در کنیا و عمان و ایجاد زمینه برای ایجاد پایگاه در ترکیه و ونزوئلا، برگزاری چهارمین نشست بین‌المللی سرمایه‌گذاری TIM2022 با حضور 330 شرکت‌کننده از 13 کشور و انعقاد 11 قرارداد و تفاهم‌نامه به ارزش بیش از 10میلیون دلار، ایجاد زمینه اشتغال برای نخبگان مقیم خارج در پارک از دیگر فعالیت‌های شاخص صورت گرفته در سال گذشته است.

"بازار" مهم‌ترین نیاز زیست‌بوم فناوری و نوآوری است