صعود پر قدرت در بورس / شاخص چقدر رشد کرد؟
امروز اولین روز از آغاز به کار بورس در سال جدید است و بازار با رشد 40 هزار واحدی آغاز شده است.
در اولین روز از شروع به کار بورس در سال جدید، بازار سهام به طور کلی سبزپوش بود. تقریباً 91 درصد از نمادهای فعال در بازار رشد داشتند و نمادهای منفی نیز بیشتر در محدوده صفر تا منفی 3 درصد در نوسان بودند.
شاخص اصلی این بازار در پایان وقت معاملات با رشد بیش از 41 هزار واحدی معادل 2 درصد، بار دیگر کانال 2.2 میلیون واحدی را فتح کرد و به ارتفاع 2 میلیون و 236 هزار واحدی صعود کرد.
شاخص کل هموزن و شاخص فرابورس نیز از این سبزپوشی جا نماندند و به ترتیب 15.5 هزار واحد و 463 واحد نسبت به آخرین روز کاری سال گذشته بر ارتفاع خود افزودند.
فولاد، فملی، شپنا، نوری، تاپیکو، شستا و وبملت نمادهایی بودند که امروز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس گذاشتند.
در ادامه حتما بخوانید
بورس در نوروز سبز میشود؟
حجم معاملات خرد سهام در معاملات امروز، 7.9 میلیارد برگه سهم بود که با ارزش سه هزار و 503 میلیارد تومان معامله شد. در همین حال، تراز پول حقیقی مثبت شد و سهام و حق تقدمها توانستند 286 میلیارد تومان پول حقیقی جذب کنند. این در حالیست که تا لحظه تنظیم این گزارش، صندوقهای درآمد ثابت 546 میلیارد تومان پول از دست دادهاند.
سال گذشته بازار سهام در حالی بازدهی 12 درصدی کسب کرد که در مقابل تورم بیش از 40 درصدی، نرخ بانکی نیز به بیش از 30 درصد افزایش یافت و کار را برای بورس در سال جدید دشوار کرد.
برخی از کارشناسان معتقدند بازار سهام دچار عقب ماندگی شده است. با افزایش نرخ بانکی به محدودههای 30 تا 34 درصدی، کار بازار سرمایه را بری ایجاد جذابیت بیشتر، سخت کرده است. پیش از حرکت صعودی نرخ بهره و رشد آن تا ارتفاع 30 درصد و حتی بالاتر، P/E بازار در سطح 5 واحدی قرار داشت.
در حال حاضر، اما با نرخهای جدید شبکه بانکی، P/E بازار در محدوده 2.5 تا سه واحدی قرار خواهد گرفت. این موضوع بدان معناست که قیمتهای روی تابلو همچنان باید پایینتر روند تا بازار سهام برای سرمایهگذاران جذاب شود.
بازارسرمایه، مهمترین بستر مشارکت مردم
رضا درخشانفر به نقش بازار سرمایه در تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه بهترین بستر برای تحقق شعار سال 1403 است، چراکه این بازار ابزارهای لازم را هم برای جهش تولید و هم مشارکت مردم دارد.
وی ادامه داد: مسرمایه همترین نقش بازار سرمایه در جهش تولید، تامین مالی در مبالغ کلان با انتشار انواع اوراق صکوک و نیز در مبالغ خرد با تامینمالی جمعی است.
درخشانفر، بازار سرمایه را مهمترین بستر برای مشارکت مردم در جهشتولید دانست و افزود: انتشار انواع اوراق صکوک تامینمالی و افزایش شرکتها راههایی است که مردم به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتوانند در تولید مشارکت کنند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: «صندوقهای سرمایهگذاری» مهمترین ابزار غیرمستقیم در بازارسرمایه است که همه مردم بدون نیاز به دانش بورسی میتوانند از طریق آن در فعالیت بنگاههای اقتصادی مشارکت داشته باشند.
وی ادامه داد: مردم میتوانند با سرمایهگذاری در صندوقهای درآمدثابت و دریافت سود 25 تا 29درصد سالیانه در پروژههای تامینمالی و با سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی در فعالیت اقتصادی شرکتهای بورسی مشارکت کنند.
درخشانفر با تاکید بر این که حمایت دولت و مجلس از بازار سرمایه میتواند تعیین کننده در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» باشد، به سنا گفت: در سال 1402 برخی تصمیمات مانند افزایش نرخ بهره بانکی، پول را از بازار سرمایه بهعنوان یک بازار مولد به سمت بازارهای دیگر هدایت کرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: برای تحقق شعار سال جدید به نظر میرسد این روند باید معکوس شود و جریان نقدینگی از طلا، ارز، خودرو و... به سمت فعالیتهای مولد اقتصادی هدایت شود.
وی، تسهیل صدور مجوز کسب و کارها را اقدام مهم دیگر برای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» عنوان کرد و گفت: اگر موانع و زمان صدور مجوزها به حداقل برسد ضمن توسعه شرکتهای موجود، مردم و سرمایهگذاران به تاسیس بنگاههای اقتصادی جدید و جهش تولید کمک میکنند.