یک‌شنبه 27 آبان 1403

صیانت از حقوق کاربران در کنار تقویت زیرساخت‌ها باشد / حتما به این طرح رای می‌دهم

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صیانت از حقوق کاربران در کنار تقویت زیرساخت‌ها باشد / حتما به این طرح رای می‌دهم

علی جدی گفت: باید ضمن حمایت و صیانت از حقوق کاربران و حفظ حریم خصوصی آنان در فضای مجازی، زیرساخت‌ها و بسترهای فضای مجازی و همچنین سرعت اینترنت در کشور تقویت شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی جدی، نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصر اترک در شیروان به طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی یا همان طرح قوانین و مقررات فضای مجازی اشاره و بر لزوم مدیریت فضای مجازی با توجه به ول‌شدگی این فضا در کشور تأکید کرد.

قانونی درباره فضای مجازی نداریم

نماینده مردم شیروان در ادامه با اشاره به ضرورت طرحی همچون صیانت یا مقررات کاربران فضای مجازی در کشور گفت: هیچ مقرراتی در کشور ما در حوزه فضای مجازی وجود ندارد و در حقیقت فضای مجازی در کشور کاملاً رهاشده است. جدی اظهارکرد: عملاً کاربران ما در فضای مجازی هیچ‌گونه پشتیبان و حامی حقوقی و غیرحقوقی ندارند به این معنا که اگر هر اتفاقی در فضای مجازی برای هر کاربری بیفتد، امکان اینکه بتوانند راحت پیگیری کنند و به‌حق و حقوق خود برسند، وجود ندارد.

وی با تأکید بر لزوم قانونمندی و مدیریت فضای مجازی در کشور ادامه داد: در اینکه باید کاربران فضای مجازی موردحمایت قرار گیرند و یک سری مقررات در جهت حمایت از آن‌ها و رسیدن به حق و حقوقاتش تعریف شود، هیچ شکی نیست یعنی این امر حتماً باید انجام شود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: از طرفی می‌بایست ضمن حمایت و صیانت از حقوق کاربران و حفظ حریم خصوصی کاربران فضای مجازی، در بحث زیرساخت‌ها و بسترهای فضای مجازی همچنین سرعت اینترنت هم تقویت صورت بگیرد.

طرح در دست مجلس نیاز به بررسی دارد اما می توان کارهای خوبی انجام داد

جدی بابیان اینکه کلیات طرح تصویب‌شده است اما جزئیات جای بحث زیادی دارد، گفت: می‌توان کارهای خوبی در این حوزه انجام داد تا فضای مجازی قانونمند مدیریت شود.

وی عنوان کرد: تمام آنچه در این طرح به دنبال آن هستیم اول اینکه حریم کاربران در فضای مجازی حفظ شود، دوم حق و حقوق کاربران فضای مجازی قابل پیگیری باشد و سوم پلتفرم‌هایی که می‌خواهند به‌نوعی در کشور ما فعالیت کنند، کسب و کار هستند و درآمد جذب می‌کنند حالا چه بین‌المللی و چه داخلی در قالب یکسری مقررات داخلی کشور کار کنند و این‌طور نباشد که ول و رها شده باشند.

جدی با اشاره به عدم توجه پلتفرم‌های بین‌المللی به خواست کاربران و صیانت از حریم خصوصی آن‌ها در ایران ابراز کرد: بنده به‌عنوان نماینده مردم یک کشور کافی است در صفحه اینستاگرام خود عکسی از سردار سلیمانی بگذارم، خواهید دید فوری صفحه من حذف می‌شود بدون آنکه من هیچ اختیاری در آن داشته باشم! که این نقض صریح حقوق کاربری است؛ که ازاین‌دست موارد زیاد است.

کشورهای دنیا پلتفرم ها را وادار به پذیرش قوانین داخلی کردند

این نماینده مجلس تأکید کرد: پلتفرم‌های خارجی آنچنان قائل به مقررات داخلی کشور نیستند و در همه کشور هم همین است اما بسیاری از کشورهایی که قانون و مقررات فضای مجازی دارند اجازه چنین مواردی را به پلتفرم‌های خارجی نمی‌دهند لذا هر پیام‌رسان بین‌المللی و هر پلتفرمی که در کشوری فعالیت می‌کند از مقررات آن کشور تمکین می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس ابراز کرد: حتی در دبی و امارات هم قوانینی برای فضای مجازی وجود دارد و در بسیاری از کشورهای دیگر؛ ما نیز به دنبال این هستیم که مقرراتی تدوین کنیم؛ پلتفرم‌های خارجی هم حتماً باید از این مقررات داخلی کشور تمکین کرده و حق‌وحقوق کاربران ایرانی را به رسمیت بشناسد و این ول‌شدگی و رهاشدگی در فضای مجازی به‌نوعی مدیریت شود.

به دنبال منافع مردم هستیم

جدی با اشاره به دغدغه‌های رهبری در لزوم مدیریت فضای مجازی گفت: همه این‌ها به نفع منافع ملت و کشور است، ما نماینده و وکلای مردم در مجلس بوده و قطعاً هم به دنبال منافع مردم هستیم؛ قانونمندی و مدیریت فضای مجازی برای ما نفع شخصی در برندارد لذا بنده حتماً به این طرح رأی می‌دهم همانطور که به کلیات آن هم رأی دادم. عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: ما دنبال این مهم هستیم که تمام نکاتی که شورای عالی فضای مجازی که بخشی نمایندگان و منسوبین رهبری، برخی وزارت ارتباطات، دولت و برخی نیروهای خصوصی درگیر در آن هستند و برخی فرمایشات رهبری در خصوص فضای مجازی را در این طرح بگنجانیم یعنی جمیع جهات را در این طرح مدنظر قرار خواهیم داد.

جدی تأکید کرد: ما به دنبال تحقق دغدغه‌های مقام معظم رهبری در فضای مجازی و مدیریت فضای ولنگار کنونی هستیم.

انتهای پیام /