ضرورت تبیین دستاوردهای علمی / تا سال 83 دانشمند یکدرصد نداشتیم
وزیر علوم گفت: تا سال 83 یک دانشمند یک درصد نداشتیم، اکنون 840 دانشمند یک درصد و 2 هزار 240 دانشمند 2 درصد بینالمللی داریم، دستاوردهای علمی بزرگ کشور را باید تبیین کرد.
وزیر علوم گفت: تا سال 83 یک دانشمند یک درصد نداشتیم، اکنون 840 دانشمند یک درصد و 2 هزار 240 دانشمند 2 درصد بینالمللی داریم، دستاوردهای علمی بزرگ کشور را باید تبیین کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمدعلی زلفی گل امروز (چهارشنبه) در آیین گشایش استودیو عتف در ساختمان وزارت علوم گفت: یکی از مواردی که مقام معظم رهبری در دیدار اعضای دولت با ایشان تذکر دادند، این بود که دولتمردان اقدامات و تحولاتی را که به ثمر میرسانند برای مردم تبیین کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه خیلی از اوقات فقط نقاط سیاه را میبینیم و در حقیقیت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ظلم میشود. در حالیکه امروز به برکت انقلاب اسلامی اتفاقات بزرگی در کشور رخ داده است و موفقیتها را نباید نادیده گرفت و باید برای نسلهای آینده تبیین کرد.
وزیر علوم ادامه داد: دانایی تدریجی اتفاق میافتد آسانسوری و یکباره رخ نمیدهد. پیشرفت علمی و فناوری زمانبر است. امروز تولید علم کشور ما در منطقه یا رتبه اول یا دوم در فناوری است و نباید این دستاوردها را نادیده گرفت؛ زیرا سرمایههای کشور است.
زلفیگل علمِ تاریخ را بسیار ارزشمند دانست و گفت: ما تا سال 83 یک دانشمند یک درصد نداشتیم؛ اکنون 840 دانشمند یک درصد و 2 هزار 240 دانشمند 2 درصد بینالمللی داریم. اتفاقهای علمی بزرگی در کشور رخ داده است که باید تبیین شود.
وی بر تجربهنگاری تأکید کرد و گفت: علمِ تاریخ بسیار ارزشمند است و به ما کمک میکند تا ماحصل سرگذشت گذشتگان را بدانیم و از موفقیتهای آنها استفاده کنیم. تجربهنگاری وظیفه علوم است و مسیر رشد علمی کشور باید در وزارت علوم تدوین شود و در معرض دید آیندگان قرار بگیرد.
وزیر علوم این را هم گفت که از طریق این استودیو باید تجربههای دانشمندان را ثبت و ضبط کرد؛ زیرا آنها سرمایههای نمادین هستند و باید آن را نهادینه کرد. ما در وزارت علوم سرمایههای نمادین فراوانی داریم.
در پایان این مراسم از کتاب ارمغان یک سفرنامه وزیر علوم در این سه سال رونمایی شد.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم هم در این آیین گفت: عملیات اجرایی و تجهیز این استودیو با دستور وزیر علوم از یکسالاندی پیش اغاز شد. هدف استودیو در راستای جهادتبیین دستاوردهای این وزارتخانه است.
علی خطیبی اظهار داشت: وزارت علوم در این مدت و در فعالیت سه ساله دولت سیزدهم عملیات عمرانی زیادی را انجام داده و ساخت تجهیز این استودیو یکی از طرحهای عمرانی است.
گفتنی است این استودیو که در دولت سیزدهم و با تلاش محمدعلی زلفی گل امروز گشایش یافت، ظرفیت برقراری ارتباط زنده با صداو سیما را دارد. استودیو عتف همچنین مجهز به تجهیزات حرفهای و بهروز است که بر اساس محاسبات آکوستیک و زمان واخنش (مدت زمان مورد نیاز برای افت تراز صدا) استاندارد طراحی شده است.
از فعالیتهای این استودیو تولید پادکست آموزشی و تاریخ شفاهی در حوزههای شاخص آموزش عالی است.