یک‌شنبه 4 آذر 1403

ضرورت توسعه هوانوردی عمومی و حمل‌ونقل بار هوایی در لرستان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ضرورت توسعه هوانوردی عمومی و حمل‌ونقل بار هوایی در لرستان

کاملی گفت: هوانوردی عمومی و حمل‌ونقل بار هوایی در لرستان توسعه می‌یابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی کاملی در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: پروژه فرودگاه شهدای خرم‌آباد یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی کشور از سال 91 به بعد بود که با پیگیری بعمل آمده و مساعدت مدیرعامل محترم شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران بعد از سه سال تعطیلی و حجم بالای مطالبات پیمانکار پروژه را در بهمن سال 99 مجدداً فعال و به اتمام رساندیم و همزمان با سایر پروژه‌های مهم حمل و نقل کشور همراه با 19 پروژه دیگر این فرودگاه با ارزش روز بیش از 344 میلیارد و 750 میلیون تومان در 18 بهمن سال جاری افتتاح نمودیم.

وی افزود: در سال 99 تعداد 706 پرواز در فرودگاه خرم‌آباد صورت گرفت که این رقم در سال جاری به 888 پرواز افزایش یافت که شاهد رشدی حدوداً 28 درصدی نسبت به سال گذشته بودیم؛ همچنین در سال 99، 39 هزار و 974 مسافر در این فرودگاه جابه‌جا شد که این رقم در سال جاری به 44 هزار و 982 مسافر رسید و یک رشد حدوداً 15 درصدی را شاهد بودیم.

مدیر فرودگاه خرم‌آباد عنوان کرد: درزمینه حمل بار همراه و غیرهمراه، نسبت به سال گذشته حدود 91 درصد رشد داشتیم که البته این میزان می‌توانست در حوزه بار غیر همراه با کارگو بسیار بیشتر باشد. شایان ذکر است ما هدف بیشتر از یک هزار پرواز را مدنظر داشتیم ولی در نیمه دوم سال به دلیل کاهش ناوگان «ایران ایر» و «ماهان» پروازها کاهش پیدا کرد؛ البته با پیگیری‌های فراوان صورت گرفته توسط استاندار و معاون عمرانی استانداری، سعی می‌کنیم تعداد پرواز را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: طی جلسات متعدد با مسئولان استان و البته پیگیری ایشان به دنبال این هستیم بحث هوانوردی عمومی و حمل‌ونقل بار هوایی،،cargo،، را در استان فعال و توسعه دهیم چون استفاده از هواپیماهای با ظرفیت کوچک‌تر منافع بیشتری برای استان‌هایی مانند لرستان دارد، همچنین توسعه حمل‌ونقل بار هوایی در استان ما که یک استان کشاورزی محور است می‌تواند مثمر ثمرتر باشد.

کاملی بیان کرد: اگر بخواهیم استان توسعه‌یافته‌ای داشته باشیم، باید به بحث خدمات بخصوص خدمات گردشگری توجه کنیم و بایستی زمینه ای را برای حضور فعال بخش خصوصی تبیین و ایجاد نماییم تا پای‌کار بیاید و پکیج‌های خوبی را آماده کند تا بتواند جذب گردشگر داشته باشد چرا که با جذب گردشگر و خروج از وابستگی پرواز به مسافران استانی، فرودگاه شهدای خرم‌آباد آینده خیلی خوبی با توجه به مرکزیت و پتانسیل های موجود خواهد داشت، البته در این راستا مسئولان استان باید شرایط را بیشتر از شرایطی که در حال حاضر فراهم است، برای بخش خصوصی فراهم کنند.

مدیر فرودگاه شهدای خرم‌آباد گفت: ایجاد زیرساخت و شرایط مناسب برای فرودگاه شهدای خرم‌آباد جزو وظایف دولت می باشد که علاوه بر خدمات رسانی در همه زمینه‌ها اعم از بحران، پدافند غیرعامل، امداد و نجات، پروازهای VIP/CIP و خدمات حمل و نقل هوایی روتین، در زمینه رونق گردشگری و اشتغالزایی استان بسیار مؤثر باشد مثلاً اگر یک پرواز صد نفره برای گردشگری بصورت دایم و هفتگی یا چند روزه،، بسته به برنامه ریزی حوزه گردشگری به استان برقرار شود را در نظر بگیرید، این پرواز یا تور 100 نفره می‌تواند برای 400 نفر اشتغال‌زایی ایجاد کند، یعنی با یک هزینه بسیار کم و بدون استفاده از بودجه عمومی دولت می‌توان برای 400 نفر در این استان اشتغال‌زایی ایجاد کرد درحالی‌که اگر بخواهیم از طریق صنعت همان اشتغال‌زایی را ایجاد کنیم، به چند هزار میلیارد تومان پول نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: فرودگاه باید بدون اینکه به نوع پرواز و تعداد پروازها توجه کند همیشه زیرساخت‌های خودش را در سطح استاندارد بین‌المللی ارتقا دهد تا هر زمان که خواستیم بتوانیم خدمات لازم را ارائه دهیم و هر استانی که بتواند از خدمات قابل ارایه فرودگاه ها استفاده کند قطعاً سود بیشتری می‌برد.

کاملی بیان کرد: ما از نظر زیرساخت‌ها کاملاً آماده هستیم و آمادگی ارائه خدمات فرودگاهی به پروازها و برنامه‌های پروازی که مدیریت ارشد استان، ادارات کل گردشگری، حج زیارت و بخش خصوصی مدنظر داشته و برنامه ریزی کنند را داریم و ملزم به اجرای آن هستیم مثلاً اگر سازمان میراث فرهنگی بخواهد پروازهای مشهد مقدس و یا سازمان حج و زیارت بخواهد پروازهای عتبات عالیات و... را راه‌اندازی کند در همه این موارد ما آماده خدمت‌رسانی هستیم.

وی افزود: استاندار و سایر مسئولان به دنبال این پروازها هستند، ما هم همراه با ایشان در حال پیگیری هستیم که امیدواریم بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.

انتهای پیام /