یک‌شنبه 30 دی 1403

ضرورت حمایت از زنان خلاق در بازار توسعه و فروش

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ضرورت حمایت از زنان خلاق در بازار توسعه و فروش

نشست نقش زنان در نوآوری های فرهنگی با هدف شناسایی و حمایت از زنان خلاق و کارآفرین در حوزه های فرهنگی و هنری برگزار شد.

در نخستین نشست نقش زنان در نوآوری‌های فرهنگی (کارابانو) که با هدف شناسایی و حمایت از زنان خلاق و کارآفرین در حوزه‌های فرهنگی و هنری و ایجاد اقتصاد پویا در این عرصه برگزار شد، موضوعاتی از جمله توجه به نقش بانوان کارآمد در اقتصاد صنایع خلاق از سوی سخنرانان مورد تأکید قرار گرفت.

حفظ همبستگی اجتماعی با رعایت نظم ارزشی امکان پذیر است

سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، با اشاره به توانمندی‌های فرهنگی در حوزه کارآفرینی‌های فرهنگ و هنری بانوان، بیان کرد: یکی از راه حل‌های نجات سبک زندگی و حفظ همبستگی اجتماعی، رعایت نظم ارزشی و روابط خانوادگی و رفع فاصله و گسست بین نسل جدید و قدیم است.

او گفت: اگر نظام و زنجیره صنایع خلاق و فرهنگی به درستی شکل بگیرد و نسبت آن با نظم ارزشی حفظ شود می‌توان به رفع مشکلات در این زمینه امیدوار بود.

امامی ادامه داد: طبقه خلاق در جامعه بانوان باید شناسایی شود و این طبقه در دنیا، دارای ویژگی‌هایی است که معمولاً استقرار ندارد، معمولاً پایداری شغلی ندارد و معترض به وضع موجود در زمینه حوزه کاری خود است؛ بنابراین، باید طبقه خلاق بانوان ایران را نیز بازشناسی کنیم چرا که آن‌ها با هنرشان به تولید کار و حل مساله کمک می‌کنند.

او با اشاره به به نقش قصه و قصه گویی در نظام آموزشی و سبک زندگی افزود: کشور ایران دارای میراث‌های بزرگ ادبی مانند شاهنامه است و از طریق هنر نقالی و قصه گویی می‌توان اقدامات مهمی انجام داد و زنان نقش بسزایی در این زمینه خواهند داشت.

امامی گفت: زیست بومی که در حال شکل گیری است، می‌تواند از طریق داستان آغاز شود و بر اساس آن، شخصیت‌های داستانی شکل بگیرند و عکس آن شخصیت‌ها بر روی صنایع فرهنگی حک شوند و با این روش، می‌توان از طریق صنایع خلاق به کسب درآمد دست یافت و به اقتصاد صنایع خلاق کمک کرد.

حمایت از زنان خلاق در بازار توسعه و فروش ضروری است

مهدیه محمدتقی زاده، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به این که حمایت از زنان خلاق در بازار توسعه و فروش همواره با افت و خیز‌هایی مواجه بوده است، بیان کرد: حمایت از زنان خلاق در این عرصه ضروری است.

او گفت: در مناطق آزاد کشور همواره با بانوانی مواجه هستیم که به عنوان مثال؛ از مخلوقات دریا، صنایع خلاق فرهنگی و هنری خلق می‌کنند و می‌توان این افراد را به عنوان سفیران بی بدیل فرهنگی با نوآوری‌ها آشنا کرد.

مشاور وزیر فرهنگ ادامه داد: با توجه به این موضوعات در عرصه اقتضائات و نوآوری فرهنگی که اقتصاد پویا را تنظیم می‌کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موضوع نوآوری و کارآفرینی بانوان را به عنوان یکی از سرفصل‌های ماموریتی خود قرار داده است.

او تصریح کرد: در حوزه بانوان کارآفرین، با افراد خودسرپرست، سرپرست خانواده و دارای تحصیلات دانشگاهی که بازار کار متناسب با رشته تحصیلی خود ندارند، مواجه هستیم و آن‌ها در منزل به تولید آثار فرهنگی و هنری می‌پردازند. از اینرو، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه با توجه به سرفصل نوآوری و کارآفرینی بانوان در ماموریت‌های خود، بر آن شده است تا این زنان را شناسایی و توانمندی‌های فرهنگی آن‌ها را پیگیری کند.

محمدتقی زاده افزود: بر این اساس، سلسله کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید مجرب فرهنگی و نوآور را برگزار کردیم تا از این طریق حمایت‌های لازم به این افراد صورت بگیرد. بخشی از این اقدام در تهران دنبال می‌شود و بخش دیگری هم در مناطق آزاد از جمله قشم، چابهار و... پیگیری می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سایر حوزه ها