یک‌شنبه 30 دی 1403

ضرورت رعایت نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورا

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ضرورت رعایت نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورا

سخنگوی سازمان دامپزشکی گفت: با توجه به وقوع احتمالی بیماری های مشترک انسان و دام، افراد توصیه های سازمان دامپزشکی را در ایام تاسوعا و عاشورا جدی بگیرند.

آقای امین اسدی گفت: بنابر آخرین آمار اعلامی وزارت بهداشت 28 نفر مبتلا به تب کریمه کنگو شدند که متاسفانه 3 نفر از آن‌ها جان خود را از دست داده است.

به گفته او، با توجه به وقوع احتمالی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، جهت حفظ سلامت عزاداران و مصرف کنندگان و به منظور پیشگیری از سرایت این بیماری‌ها بر لزوم پرهیز از کشتار دام در سطح شهر، معابر عمومی، منازل و در مسیر حرکت هئیت‌ها و دسته‌های عزاداری تاکید شده است.

اسدی ادامه داد: باتوجه به فرا رسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اجرای سنت ذبح دام به منظور طبخ نذورات توسط هیئت‌های عزاداری در تکایا، مساجد، و مراکز طبخ غذا، سازمان دامپزشکی کشور به منظور تأمین بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های خطرناک و مشترک میان انسان و دام از قبیل تب کریمه - کنگو، بروسلوز، شاربن و... توصیه می‌شود که افراد هشدار‌های دامپزشکی را جدی بگیرند.

سخنگوی سازمان دامپزشکی با تاکید بر اجتناب از خرید و کشتار دام‌های تب‌دار و بیمار گفت: برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری‌های مشترک میان انسان و دام و آلودگی‌های محیط زیست، از کشتار دام در محل‌های عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دسته‌های عزاداری خودداری شود. در کلیه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش (جگر سفید و سیاه، قلب و کلیه‌ها) و قطعه قطعه کردن گوشت، از دستکش استفاده شود و همواره لاشه دام ذبح شده قبل از قطعه بندی، برای حذف عوامل بیماری زا، به مدت 24 ساعت وآلایش آن همچون دل، جگر، قلوه به مدت 48 ساعت در دمای 0 تا 4 درجه یخچال نگهداری شود.

به گفته او، درصورت خریداری گوشت نذری از قصابی‌ها، حتماً به قصابی‌های مجاز مراجعه و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف و... بر روی لاشه، توجه شود. در صورت وجود هرگونه زخم یا خراش در سطح پوست، به هیچ وجه به دام زنده و لاشه آن دست زده نشود.

اسدی گفت: کشتارگاه‌های کشور در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال هستند و هیئت‌های مذهبی، خیرین و شهروندان به منظور رعایت شرایط بهداشتی دام خود را از میادین و مکان‌های مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل، حین و پس از کشتار آن را در کشتارگاه قربانی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی