یک‌شنبه 8 مهر 1403

طراحی و اجرای لوح قلمزنی نقوش دوره قاجار

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
طراحی و اجرای لوح قلمزنی نقوش دوره قاجار

تهران - ایرنا - رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی، گفت: طراحی و اجرای لوح قلمزنی نقوش دوره قاجار با هدف آزمودن زیبایی نقوش گل و مرغ بر روی فلز انجام شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سیدعبدالمجید شریف‌زاده با اعلام این خبر گفت: این اثر توسط فاطمه زیبانیا هنرمند رشته قلمزنی طراحی و اجرا شده است.

وی با بیان اینکه نقوش تزئینی در دوره قاجار بر روی انواع آثار هنری تزئینی و کاربردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نمونههای آنها در داخل و خارج از ایران موجود است تصریح کرد: در این طرح با الهام از نقاشی جلد لاکی گل و مرغ اثر محمد زمان، لوح قلمزنی با تکنیک نیم برجسته اجرا شده است. شریف زاده خاطرنشان کرد: این ایده همسو با حفظ و احیاء هنرهای سنتی و برگزاری همایش هنر دوره قاجار توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفت.

رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی، گفت: طراحی و اجرای لوح قلمزنی برنجی قلع اندود شده نقوش گل و مرغ دوره قاجار با تکنیک قلمزنی نیم برجسته در ابعاد 30*23 سانتیمتر مربع انجام شد.

رییس گروه پژوهشی هنر های سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در پایان تصریح کرد: از آنجایی که نقوش گل و مرغ دوران قاجار به صورت مسطح و بیشتر به شکل جلد لاکی نمودار میشدند بر آن شدیم تا حجم را بر زیبایی نقوش طراحی شده بر روی فلز بیازماییم تا بر نقوش خوش رنگ و لعاب گل و مرغ جانی مضاعف دهیم.

*س_برچسب‌ها_س*