پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

طراحی و ساخت دستگاه سورتر هوشمند که موجب تفکیک و دسته‌بندی محصولات می‌شود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
طراحی و ساخت دستگاه سورتر هوشمند که موجب تفکیک و دسته‌بندی محصولات می‌شود

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت رباتیک اتوماسیون و هوش مصنوعی نوژان موفق به طراحی و ساخت دستگاه سورتر هوشمندی شد که با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی و با رعایت استاندارد‌های حوزه غذایی محصولات را تفکیک و دسته‌بندی کرده و اعتبار تولیدات صنعت کشاورزی را تضمین می‌کند. محمدرضا فرحناک مدیرعامل شرکت رباتیک اتوماسیون و هوش مصنوعی نوژان در گفتگو با سیزدهمین Park Talk اتاق رسانه...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت رباتیک اتوماسیون و هوش مصنوعی نوژان موفق به طراحی و ساخت دستگاه سورتر هوشمندی شد که با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی و با رعایت استاندارد‌های حوزه غذایی محصولات را تفکیک و دسته‌بندی کرده و اعتبار تولیدات صنعت کشاورزی را تضمین می‌کند.

محمدرضا فرحناک مدیرعامل شرکت رباتیک اتوماسیون و هوش مصنوعی نوژان در گفتگو با سیزدهمین Park Talk اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن اشاره به مسیر شروع فعالیت شرکت، از ساخت محصولات متنوع صحبت کرد و افزود: شرکت طی چهار سال گذشته به طور اختصاصی بر روی محصول سورتر کار کرده است.

وی با بیان اینکه محصول سورتر جز صنایع تبدیلی محسوب می‌شود، اظهار داشت: در صنایع تبدیلی، محصولی که به مرحله قیمت گذاری رسیده است، با کمک دستگاهی به دو بخش ارزشمند‌تر و بخش با ارزش کمتر تقسیم می‌شود. در واقع با یک تبدیل و فرایند ساده، ارزش‌افزوده‌ای به کالا اضافه می‌شود و در نهایت آورده بیشتری برای تولید کننده ایجاد خواهد شد.

فرحناک در تشریح ارزش پیشنهادی محصول سورتر گفت: افزایش کیفیت، تناژ و سرعت از مشخصه‌های محصول سورتر است. با استفاده از این محصول می‌توان استاندارد‌های غذایی را تضمین کرد و از زیر سوال رفتن اعتبار تولید صنعت کشاورزی کشور جلوگیری کرد. مدیرعامل شرکت رباتیک اتوماسیون و هوش مصنوعی نوژان مزیت شرکت‌های دانش بنیان را ایجاد یک دانش خاص و تمرکز بر آن دانست و افزود: طراحی و تولید دستگاه سورتر را با تمرکز بر پسته به عنوان محصول مخصوص ایران شروع کردیم. در این دستگاه از هوش مصنوعی برای تفکیک و دسته بندی این دانه استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه دستگاه سورتر قابلیت استفاده برای محصولات دیگر را نیز دارد، تاکید کرد: با استفاده از دستگاه سورتر، میتوان فرایند تفکیک و دسته بندی را دقیق‌تر و هوشمندانه‌تر انجام داد. ارائه خدمات مناسب به تولید کننده و قیمت رقابتی را از دیگر مزایای این دستگاه است.

فرحناک، بازار سورتر‌های هوشمند را یک بازار جدید دانست و گفت: این محصول در حال رشد بوده و به تازگی به بازار شناسانده شده است. خلق بازار جدیدی برای سورتر‌های هوشمند، تعیین میزان سهم از بازار این محصول را دشوار ساخته است.

وی در تکمیل صحبت‌های خود به سورتر‌های معمولی اشاره کرد و افزود: فرایند و خروجی سورتر‌های رنگی موجود در بازار، با دستگاه سورتر هوشمند متفاوت است. سورتر‌های معمولی براساس رنگ و یا یک مشخصه ساده به تفکیک و دسته بندی می‌پردازند. اما سورتر‌های هوشمند شرکت نوژان که با برند ISorter شناخته می‌شوند، با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، محصولات را برای تفکیک و دسته بندی تایید می‌کند.

فرحناک با تاکید بر این نکته که تکنولوژی‌های جدید، باید برای مشتریان شرح داده شوند تا احساس نیاز در آن‌ها بیدار شده و متوجه اهمیت محصول شوند، تشریح کرد: تولید کنندگان محصولات کشاورزی و خشکبار و فعالان در حوزه سورتینگ دانه‌ها از مشتریان سورتر هوشمند محسوب می‌شوند. قرار گرفتن این دانش در کنار صنعت کشاورزی می‌تواند به یک هم افزایی بزرگ منجر شود.

فرحناک با اشاره به تنوع در تولید انواع دستگاه‌های سورتر گفت: درحال حاضر سورتر پسته به تجاری سازی رسیده و در بازار در دسترس است.

وی دریافت ایده اولیه طراحی و تولید سورتر پسته از سمت بازار را یک اتفاق خوب دانست و اظهار داشت: همراهی یکی از تولیدکنندگان پسته در این امر مسیر، به شناسایی بهتر نیاز بازار، داشتن رشد ارگانیک برای شرکت و خلق هم افزایی منجر شد.

فرحناک از وجود چالش‌های متعدد به خصوص در مسیر رشد کسب وکار یاد کرد و افزود: چالش‌های مسیر رشد کسب وکار، از جنس نیاز شرکت برای رشد است. نیاز به سرمایه، نیروی انسانی، نیاز به ایجاد بازار و تامین فضای کار از جمله این چالش هاست.

وی استقرار در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را یک حمایت دانست و گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با ایفای نقش تهسیلگری و در اختیار قرار دادن فضای کارگاهی به رشد شرکت کمک کرده است.

فرحناک در توضیح چشم انداز و هدف شرکت گفت: بسیاری از محصولات تولیدی کشور به صورت خام فروخته می‌شود. کمک به بخش‌های دیگر صنایع و خلق ارزش افزوده برای محصولات تولید شده در کشور از طریق دانش در اختیار شرکت از جمله اهدافی است که برای تحقق آن تلاش می‌کنیم. این یک بازی برد برد برای کشور و صاحبان دانش در کشور است.