چهارشنبه 3 بهمن 1403

عباسی: مربی تیم‌ملی سالن کشتی را متشنج کرد / حمایت دبیر از داوران ایران

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
عباسی: مربی تیم‌ملی سالن کشتی را متشنج کرد / حمایت دبیر از داوران ایران

داور المپیکی کشتی کشورمان به اتفاقات و حواشی داوری مسابقات کشتی فرنگی واکنش نشان داد.

سعید عباسی داور المپیکی کشتی کشورمان درباره انتقادهای تند برخی مربیان و کشتی گیران به قضاوت داوران در مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور به عنوان مرحله نخست انتخابی تیم ملی، گفت: داوری این رقابت ها در مجموع خوب بود هر چند ممکن است ضعف هایی نیز از نظر داوری در برخی مبارزه ها وجود داشته باشد. نکته مهم این است که به هر حال ممکن است یک داور نیز همانند هر انسانی در کار خود دچار اشتباه شود اما به طور حتم این اشتباه عمدی نیست.

داور المپیکی کشتی ایران، درباره کشتی هایی که به دلیل انتقاد تند مربیانی همچون سعید عبدولی، عادل بالی تبار جنجالی شد، تصریح کرد: بررسی ویدیویی قضاوت داوران ما نشان داد تصمیم آن ها در این مبارزه ها درست بوده اما متاسفانه برخی مربیان ما به دلیل داشتن اطلاعات کم و ناقص نسبت به قوانین روز داوری جهان، در تحلیل های خود دچار اشتباه می شوند و با شکست کشتی گیرانشان بعضا انتقادات تندی را نسبت به قشر زحمتکش داوری کشتی ایران مطرح می کنند. در قانون نحوه اعتراض مربیان به تصمیمات داوری تعیین شده اما متاسفانه چهره ای مثل عادل بالی تبار که مربی تیم ملی بوده و در مسابفات جهانی حضور داشته با به کار بردن الفاظی ناشایست و با جنجال اعتراض خود را بیان کرد که همین موضوع باعث شد جو سالن شدیدا متنشج شود.

او ادامه داد: همچنین در فینال وزن 82 کیلوگرم که آقای جزینی نسبت به داوری انتقاد داشت، نابجا بود چرا که کشتی گیر او دو مرتبه دستش با پای حریف درگیر شد و به همین علت طبق قوانین بازنده اعلام شد. البته متاسفانه دستگاه ویدیویی به علت نقص فنی خاموش شده بود اما قطعا اگر بررسی ویدویی نیز انجام می شد همین تصمیم اتخاذ می شد چرا که اجرای خطا محرز بود.

عباسی تصریح کرد: مثلا آقای عبدولی متاسفانه چون با قوانین روز داوری آشنا نیست در اعتراض خود عنوان می کرد چرا رئیس تشک داور وسط و قاضی را صدا کرده و با آن ها مشورت می کند، در حالیکه یکی از وظایف قانونی رئیس تشک همین است که مشورت کند و رای نهایی را صادر کند. وقتی رای اعلام می شود مربی می تواند چلنج کند. یا اینکه می گفت چرا رئیس تشک برای هیات ژوری توضیح می دهد، در حالیکه این موضوع نیز از وظایف قانونی رئیس تشک است. با جار و جنجال مطمئنا رای داوران تغییری نمی کند و هیچ تاثیری بر قضاوت داوران ما نخواهد داشت.

چهره شاخص داوری ایران در جهان، درباره ارزیابی خود از وضعیت داوری ایران و تعداد داوران ایران در المپیک، گفت: امسال سال المپیک است و این موضوع اهمیت زیادی برای داوران ما دارد. امیدوارم بیشترین سهمیه را در المپیک داشته باشیم اما با توجه به بحث برابری جنسیتی از سوی اتحادیه جهانی کشتی، بعدی می دانم بیشتر از یک نماینده در المپیک داشته باشیم، امیدوارم تعداد داوران ما در المپیک 2 نفر باشد. داوری ایران باید قویتر از این باشد و مطمئنم این اتفاق در آینده نزدیک بیفتد. کشتی جهان روی داوری ایران حساب ویژه ای دارد و امیدوارم سهم بیشتری برای داوران ما در رویدادهای مهم اختصاص دهند.

وی با اشاره به حمایت های جدی علیرضا دبیر از داوران کشتی ایران، گفت: جا دارد از این حمایت ها قدردانی کنم چرا که او حمایت ویژه ای از داوران کشتی و داوران المپیکی ایران دارد. او رایزنی زیادی با اتحادیه جهانی داشته تا حق داوری ایران تا حد امکان داده شود.

عباسی درباره نقش دبیر در انتخاب مصلایی پور در کمیسیون داوران اتحادیه جهانی کشتی، گفت: صد در صد همینطور است. زمان رسول خادم نیز با اینکه او عضو هیات رییسه اتحادیه جهانی بود این اتفاق برای داوری ایران رخ نداد اما دبیر شخصا رایزنی ویژه ای با رییس اتحادیه جهانی کشتی داشت و این رایزنی ها باعث حضور نماینده داوری ایران در کمیسیون داوری اتحادیه جهانی شد. او دنبال قوی تر شدن داوری ایران است. امیدوارم با ادامه حمایت های آقای دبیر و همچنین آقای مهربان دبیر فدراسیون کشتی، داوری کشتی ایران به جایگاه شایسته خود برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی کشتی و رزمی