دوشنبه 8 دی 1404

عراق در بحران: کناره گیری مقتدی صدر از سیاست / درگیری در بغداد با 10 کشته / حمله حامیان مقتدی به کاخ ریاست جمهوری / اعلام منع آمد و شد / بسته شدن مرزهای عراق و ایران / بحران چگونه به اینجا رسید؟

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
عراق در بحران: کناره گیری مقتدی صدر از سیاست / درگیری در بغداد با 10 کشته / حمله حامیان مقتدی به کاخ ریاست جمهوری / اعلام منع آمد و شد / بسته شدن مرزهای عراق و ایران / بحران چگونه به اینجا رسید؟

ایرانی ها به هیچ عنوان به عراق نروند.

به دنبال اعلام کناره گیری مقتدی صدر از فعالیت های سیاسی، حامیان او اعتراضات گسترده ای را در بغداد آغاز کردند که تاکنون 2 کشته و تعدادی زخمی داشته است. به گزارش عصرایران، حامیان مقتدی صدر به منطقه سبز امنیتی بغداد حمله و کاخ ریاست جمهوری را اشغال کردند اما نیروهای امنیتی توانستند حامیان مقتدی را از کاخ ریاست جمهوری اخراج کنند و کنترل آن را به دست بگیرند. 2 نفر از حامیان مقتدی صدر در منطقه سبز امنیتی بغداد کشته شدند. ارتش عراق هم ابتدا در بغداد و سپس در سراسر این کشور، شرایط منع آمدو شد اعلام کرد. مقتدی صدر عصر امروز اعلام کرد از فعالیت های سیاسی کناره گیری و همه نهادها و موسسات وابسته و مرتبط با خود را تعطیل می کند.

عراق شاهد اختلاف و رویارویی دو مجموعه سیاسی شیعه "جریان صدری" به رهبری مقتدی صدر و "چارچوب هماهنگی" بر سر تشکیل دولت آینده و نخست وزیر بعدی است.

"چارچوب هماهنگی" متشکل از گروه های قوی از جمله مجلس اعلای سیاسی، حزب حکمت (به رهبری حکیم)، سازمان بدر، حزب الدعوه و گروه نوری مالکی است.

اعلام کناره گیری مقتدی صدر از فعالیت های سیاسی بعد از آن رخ داد که خواسته های او برای انحلال پارلمان و انتخابات زودهنگام با بن بست روبه رو شد. چارچوب هماهنگی مخالف این خواسته هاست.

حامیان مقتدی هم از چند هفته قبل مقابل پارلمان تحصن کرده و مانع از برگزاری جلسات آن شدند. در مقابل، حامیان چارچوب هماهنگی هم علیه خواسته های جریان صدری، به تحصن در بغداد پرداختند.

در انتخابات اخیر پارلمانی عراق، لیست حامیان مقتدی صدر به پیروزی رسید و توانست بیشترین کرسی ها را کسب کند اما در رایزنی با سایر گروه ها نتوانست ائتلاف اکثریت مطلق پارلمانی را ایجاد کند و دولت آینده را تشکیل بدهد. درنتیجه متقدی صدر دستور داد همه نمایندگان جریان صدری از عضویت در پارلمان استعفا دهند. بعد از این استعفا، نامزدهای چارچوب هماهنگی، وارد مجلس شدند و توانستند از طریق رایزنی با دیگر احزاب و گروه های سیاسی شیعه، سنی و کردها بزرگترین فراکسیون را تشکیل دهند و گزینه نخست وزیری آینده (السودانی) را معرفی کنند. اتفاقی که با خشم و واکنش شدید مقتدی و حامیان او روبه رو شد.

حامیان او به ساختمان پارلمان حمله کردند و با اشغال آن، مانع از برگزاری جلسه پارلمانی تایید گزینه نخست وزیری چارچوب هماهنگی یعنی السودانی شدند.

تماشاخانه

یک اتفاق نادر در برنامه زنده؛ سیلی گربه بر صورت کارشناس ورزشی ترکیه

ببینید | تعمیر عروسک‌های کهنه برای بچه‌های بی‌سرپرست / عروسک‌های معلول در میان عروسک‌ها

فیلم های دیگر کانال عصر ایران در تلگرام
عراق در بحران: کناره گیری مقتدی صدر از سیاست / درگیری در بغداد با 10 کشته / حمله حامیان مقتدی به کاخ ریاست جمهوری / اعلام منع آمد و شد / بسته شدن مرزهای عراق و ایران / بحران چگونه به اینجا رسید؟ 2
عراق در بحران: کناره گیری مقتدی صدر از سیاست / درگیری در بغداد با 10 کشته / حمله حامیان مقتدی به کاخ ریاست جمهوری / اعلام منع آمد و شد / بسته شدن مرزهای عراق و ایران / بحران چگونه به اینجا رسید؟ 3
عراق در بحران: کناره گیری مقتدی صدر از سیاست / درگیری در بغداد با 10 کشته / حمله حامیان مقتدی به کاخ ریاست جمهوری / اعلام منع آمد و شد / بسته شدن مرزهای عراق و ایران / بحران چگونه به اینجا رسید؟ 4