شنبه 12 آبان 1403

عربستان: مشارکت چین در ترانزیت نفت کشورهای عربی بیشتر می‌شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
عربستان: مشارکت چین در ترانزیت نفت کشورهای عربی بیشتر می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از العربی الجدید، «عبدالعزیز بن سلمان»، وزیر انرژی عربستان امروز یکشنبه با تاکید بر افزایش همکاری کشورش با چین گفت که با افزایش تقاضای چین برای نفت، این کشور در فعالیت‌های حمل و نقل نفت با عربستان سعودی بیشتر تعامل خواهد کرد‌.

وی در حاشیه کنفرانس تجاری اعراب و چین در ریاض افزود: اگر به زودی خبرهای بیشتری در مورد سرمایه‌گذاری‌های سعودی - چینی بشنوید، تعجب‌آور نیست.

وزیر سعودی در عین حال بر بی توجهی به انتقادها از روابط رو به رشد عربستان و چین تاکید کرد.(کل واردات نفت چین در ماه مه گذشته به حدود 12.11 میلیون بشکه در روز رسید‌)

وی همچنین گفت که کشورش روابط خوبی با همه کشورها دارد و امیدوار است به زودی برق به هند صادر کند.

وزیر انرژی عربستان همچنین تاکید کرد که توافق اخیر ائتلاف اوپک پلاس در تمدید کاهش تولید بر اساس اصلاحاتی جامع است و این ائتلاف همچنین برای مقابله با تردیدها و نگرانی‌ها در بازار تلاش می‌کند. (ائتلاف اوپک پلاس در نشست چهاردهم خرداد خود در وین درباره تمدید کاهش تولید نفت تا پایان سال 2024 میلادی (آذر 1403) توافق کرد‌)

وی در پاسخ به این سوال که برای رسیدن به ثبات بازار چه چیزی را ضروری می‌داند؟ با تاکید بر اینکه توافق اخیر اوپک پلاس در همین راستا بوده است، گفت: ما همچنین علیه به اصطلاح شبهات و نگرانی‌ها کار می‌کنیم.

* جاده ابریشم جدید با چین افتتاح می‌کنیم

«خالد الفالح» وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی نیز در کنفرانس تجاری اعراب و چین گفت که که با تقویت موقعیت پکن به عنوان بزرگترین شریک تجاری کشورهای عربی، عربستان به دنبال ایجاد جاده ابریشم برای توسعه همکاری‌ها با چین است.

وی تاکید کرد: این جاده ابریشم بر اساس بهره برداری از انرژی‌های انسانی، منابع طبیعی و سرمایه گذاری بین دو طرف خواهد بود.

الفالح گفت: ما شک نداریم که سوخت جهان عرب که انرژی همکاری بین این کشورها و چین را آزاد می‌کند، در درجه اول، منابع انسانی آن محسوب می‌شود، زیرا جمعیتی بیش از نیم میلیارد نفر دارد که اکثر آنها جوان هستند.

وزیر سعودی با اشاره به اینکه تولید ناخالص داخلی کشورهای عربی مجموعاً 3.5 تریلیون دلار است که تقریباً یک سوم آن در عربستان سعودی است، گفت: کشورهای عربی همچنین از ثروت طبیعی، منابع انرژی و موقعیت جغرافیایی متمایز برخوردارند که چین می‌تواند در آن سرمایه‌گذاری کند.

الفالح گفت: ما از طریق کنفرانس همکاری به دنبال افتتاح جاده ابریشم جدیدی هستیم که با دیدگاه کشورهای عربی برای همکاری و مشارکت تقویت می‌شود و این جوانان و خلاقیت‌های کشورهای عربی است که این مسیر را در راستای منافع مشترک پیش می‌برد.

وی افزود: ما به دنبال مشارکت‌های پایدار برای آینده‌ای بهتر هستیم... سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی چین طی دهه گذشته سالانه 20 درصد رشد داشته است که سهم کشورهای عربی از این میزان 23 میلیارد دلار بوده است.

وزیر سعودی تاکید کرد: محصولات چین کمک بزرگی به کشورهای جهان عرب کرده است.

دهمین نشست مربوط به کنفرانس تجار عرب و چین به میزبانی عربستان سعودی از امروز یکشنبه به مدت دو روز در ریاض آغاز شد.

23 کشور عربی و بیش از دو هزار نماینده بلندپایه دولت‌ها مقامات ارشد، مدیران ارشد اجرایی، سرمایه گذاران و کارآفرینان عربی در این کنفرانس شرکت دارند و خواهان همکاری و توافق بر سر طرح‌های مشترک بین کشورهای عربی و چین هستند.

این کنفرانس زیر نظر محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی و با حضور مقامات سعودی و عربی و بیش از دو هزار شرکت‌کننده از بخش خصوصی برگزار شده و یکی از بزرگترین گردهمایی‌های تجار و فرصتی برای بحث در زمینه‌های همکاری در زمینه های سرمایه گذاری و اقتصاد و تجارت است.

نشست فعلی با شعار «همکاری برای رفاه» در مرکز کنفرانس بین المللی ملک عبدالعزیز در ریاض برگزار می‌شود که توسط وزارت سرمایه گذاری عربستان سعودی با مشارکت دبیرخانه کل اتحادیه کشورهای عربی وشورای ارتقای چین برای تقویت تجارت بین الملل و اتحادیه اتاق های عربی حمایت می‌شود.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان، احمد ابوالغیط دبیر کل اتحادیه کشورهای عربی، هو چونهوا، معاون کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین و خالد بن عبدالعزیز الفالح، وزیر سرمایه گذاری عربستان در جلسات افتتاحیه کنفرانس حضور داشتند و تعدادی از وزرای عربستان و عرب نیز در دیگر جلسات گفتگوی کنفرانس مشارکت خواهند داشت.

این کنفرانس همچنین طی هشت جلسه گفت‌و‌گوی اصلی و 18 کارگاه آموزشی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مختلف از جمله فناوری، هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدیدپذیر، کشاورزی، املاک و مستغلات، مواد معدنی استراتژیک و موارد دیگر بین کشورهای عربی و چین را بررسی می‌کند.

حجم مبادلات تجاری اعراب و چین در سال گذشته 2022 بیش از 330 میلیارد دلار بوده است و چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است و حجم تجارت دوجانبه بین دو کشور در سال 2022 به 106.1 میلیارد دلار رسیده است.

در عین حال فیصل بن فرحان در نشست افتتاحیه کنفرانس تاجران چینی و عربی گفت که حجم تبادلات تجاری چین با کشورهای عربی 430 میلیارد دلار است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید همکاری چین و اعراب کنفرانس تجاری چین و کشورهای عربی وزیر سرمایه گذاری چین وزیر انرژی چین این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
عربستان: مشارکت چین در ترانزیت نفت کشورهای عربی بیشتر می‌شود 2