چهارشنبه 5 آذر 1404

عرضه خودرو در بورس کالا قیمت‌ها را به تعادل می‌رساند + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
عرضه خودرو در بورس کالا قیمت‌ها را به تعادل می‌رساند + فیلم

حجت‌الله صیدی گفت: مزایای عرضه خودرو در بورس کالا در شرایط کنونی بسیار ملموس است.

حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره عرضه بنزین سوپر در بورس کالا توضیح داد: بورس کالا و بورس انرژی برای رعایت حد متعادل قیمت‌ها یک فرمول مشخص دارند. قیمت پایه یا بیس قیمت توسط اتحادیه‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط مانند وزارت صمت، وزارت نفت و سایر نهاد‌های مشابه و همچنین اتحادیه پالایشگاه‌ها یا جایگاه‌داران تعیین می‌شود. بورس کالا و بورس انرژی همواره مراقب هستند که از این دامنه و فرمول قیمت‌گذاری منحرف نشوند. این سازوکار به دقت توسط همکاران ما دنبال می‌شود.

او در ادامه به مزایای عرضه خودرو در بورس کالا اشاره کرد و گفت: در زمینه خودرو خوشبختانه تجربه‌ای قبلاً داشته‌ایم. در این روند قیمت‌ها به تعادل می‌رسند. البته خودروی استاندارد و تعریف‌شده که در ایران هم کم نیست.

صیدی ادامه داد: به نظر من، مزایای عرضه خودرو در بورس کالا در شرایط کنونی بسیار ملموس است. در حال حاضر، قیمت تمام‌شده و قیمت فروش برای کارخانه عدد مشخصی دارد، در حالی که قیمتی که به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد، عددی بالاتر است. اگر بورس بتواند این دو قیمت را به هم نزدیک کند، مصرف‌کننده می‌تواند مستقیماً از تولیدکننده یا عرضه‌کننده در بورس کالا خرید کند و قیمت‌ها به طور طبیعی متعادل‌تر و منصفانه‌تر خواهند شد.