عسل تولیدی در لرستان نیاز به برندسازی دارد
خرم آباد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: با توجه به تولید عسل با کیفیت و مطلوب در این استان، برندسازی به منظور ایجاد ارزش افزوده از مهمترین و اصلیترین نیازهای این محصول در استان است.
به گزارش ایرنا "ناصر نجیب زاده" روز سه شنبه در دومین آیین شکرگزاری و برداشت عسل لرستان در روستای کفراج دلفان افزود: در حال حاضر سه هزار بهره بردار در این صنعت فعال است و با اشتغال 2 هزار و 300 نفر سالانه 2 هزار و 700 تن عسل در این استان تولید می کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به کیفیت بالای عسل تولیدی لرستان و شرایط مناسب پرورش زنبور، باید برندسازی برای این محصول مورد توجه جدی قرار گیرد تا علاوه بر مصرف داخل، صادرات عسل لرستان نیز انجام شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به تنوع محصولات عسل استان ادامه داد: سال گذشته 177 کیلوگرم ژل رویال و 500 گرم زهر زنبور در استان تولید و فراوری برموم برای مصارف پزشکی و به عنوان جایگزین محصولات آنتی باکتریال آغاز شده است که این محصولات باید در زنجیره تولید تا مصرف قرار بگیرند.
نجیب زاده با اشاره به فعالیت پنج کارخانه بسته بندی فعال عسل در لرستان اضافه کرد: چهار تا 10 برابر ارزش افزوده زنبور عسل در تولید این محصول، در منابع طبیعی، باغات و تولید میوه می باشد که با گرده افشانی انجام می شود.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: عسل جز مزیت های کشور و لرستان است اما باید 2 سازو کار داخلی و خارجی برای افزایش ارزش افزوده آن دراستان ایجاد شود.
آیت الله احمد مبلغی با تاکید بر ایجاد بانک عسل لرستان افزود: راههای مقابله تقلب های عسل، شناسایی و تبیین شود چراکه تقلب در بازار این محصول به تولید کنندگان واقعی ضربه می زند.
وی تاکید کرد: نباید به نحوی عمل نکنیم که کشاورز دچار فرسایش انگیزشی شود بلکه بایستی با تعیین جغرافیای عسل و تجمیع مزیت های نسبی، سازو کارهای داخلی و خارجی بازار این محصول را تامین کرد.
وی ادامه داد: صادرات عسل نیازمند یک ساختار بازاریابی و توجه به نیاز مصرف کنندگان است که این موارد با کسب برند " حلال" تاثیر مثبتی بر اقتصاد و افزایش ارزش افزوده خواهد داشت.
لرستان با تولید حدود 2 هزار و 700 هزار تن، سه درصد عسل کشور را به خود اختصاص داده و در روستای کفراج شهرستان دلفان بیش از 250 زنبوردار بهطور تخصصی فعالیت دارند.
گفتنی است مراسم شکرگزاری ازطریق نرم افزار (پرک) به صورت مستقیم پخش شد و بیش از 100 هزار بازدیدکننده داشت.
*س_برچسبها_س*