عضویت بالقوه ایران در سازمان پیمان امنیت جمعی بررسی شود
رئیس کمیته دفاعی دومای روسیه موضوع عضویت بالقوه ایران در سازمان پیمان امنیت جمعی را مطرح کرد.
قانونگذار روسی اعلام کرد که موضوع پذیرش ایران در سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) که یک بلوک امنیتی تحت رهبری روسیه است، بررسی شود. آندری کارتاپولوف رئیس کمیته دفاعی دومای روسیه یادآور شد که هیاتی از ایران قبلاً در نشست مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی شرکت کرده بود.
وی در گفت و گو با شبکه روسیه -1 گفت: فکر می کنم که موضوع عضویت بالقوه ایران در سازمان پیمان امنیت جمعی باید به شکل ملموس تری بررسی شود. چرا ایران عضو نباشد؟ سازمان پیمان امنیت جمعی یک باشگاه خصوصی نیست.
طبق منشور سازمان پیمان امنیت جمعی، هر کشور دارای اهداف و اصول مشترک و آماده اجرای تعهدات، می تواند برای عضویت در این سازمان اقدام کند. تصمیم در این زمینه توسط شورای امنیت جمعی اتخاذ می شود.
به گزارش ایرنا، سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) یک ائتلاف نظامی بین دولتی در منطقه اوراسیا است که در سال 1992 در تاشکند ازبکستان به امضا رسید. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان این پیمان را امضا کردند.
این پیمان 18 سپتامبر 2003 (شهریور 1382) در راستای اجرایی شدن تصمیم سران دولتهای عضو به یک سازمان منطقه ای بین المللی تبدیل شد که مقر آن در مسکو قرار دارد.
هدف اصلی این سازمان، تعدیل و تعمیق همکاری های نظامی سیاسی، توسعه ساختارهای چند جانبه، فرایندهای همکاری برای تضمین امنیت ملی کشورهای عضو بر پایه مبانی مشترک و کمک رسانی شامل کمک های نظامی به کشورهای عضو است که قربانی خشونت شدهاند، عنوان شده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.