«علفزار» تجربهای پر تکرار در سینما که تکراری نمیشود
تهران - ایرنا - «علفزار» داستانی برگرفته از واقعیت است که خود سبب میشود قصه فیلم را برای مخاطب جذابتر کند، فیلم یک شروع تکاندهنده دارد با شلیک یک تیر هوایی که منجر به فاجعهای به شدت تلخ میشود.
قصه اصلی فیلم این نیست و این روایت در همین جا ناتمام رها و قصه دیگری کلید می خورد که همگی با محوریت بازپرس ویژه پرونده با بازی پژمان جمشیدی روی می دهد.
قصه اصلی فیلم نیز حول محور یکی از پر چالش ترین و تلخ ترین پرونده های جنایی سال های گذشته است که به شدت تلخ، ناهنجار و آزار دهنده است.
کاظم دانشی در مقام کارگردان نشان داد سینما را می شناسد و بر عناصر تعلیق مسلط است اما در جاهایی کمی شتاب زده است، فیلم به شدت پر هیاهو است و این هیاهوی زیاد مخاطب را در لحظاتی آزار می دهد.
فضای مکان بازپرسی به شدت پرتنش و پر از درگیری های فیزیکی و کلامی است که البته کاظم دانشی تلاش کرد در کنار این هیاهوها با خُرده روایت هایی همچون قصه گرفتن شناسنامه برای کودکی که حاصل یک رابطه نامشروع است آن را تلطیف کند اما آن نیز چیزی از تلخی اثر نمی کاهد و زهرش به کام مخاطب 2 چندان می ماند، هر چند با بازی خوب بازیگران این روایت لبخند تلخی هم بر لب نقش بندد.
دوربین در سکانس های آغازین، کارکرد درستی دارد و با جایگیری و اندازه نماهای درست به خوبی توانست پیش زمینه های ملتهب فیلم را ترسیم کند؛ اگرچه این فضاسازی در مواردی به سکانس های آغازین فیلم شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت نزدیک است اما در دام آن اسیر نمی ماند و به سرعت عبور می کند.
فیلم پر است از ماجراهای در هم تنیده ای که از هر کدام رمزگشایی می شود، بر پیچیدگی آن بیشتر می افزاید و این اصلی ترین برگ برنده علف زار است که آن را متوقف نکرد و مخاطب خود را همراه می سازد.
نکته قابل تأمل دیگر در اولین ساخته کاظم دانشی که نیازمند یک بررسی جامعه شناسانه و موشکافانه دقیق است، پرداختن به مساله ترس از بی آبرویی در جامعه سنتی ایران است که ظاهراً با سکوت فرد مورد تعرض قرار گرفت. پرونده مختومه می شود و بسیاری از رازها سر به مهر باقی می ماند اما در باطن، زخم هایی عمیق بر پیکره خانواده و جامعه باقی می گذارد.
علفزار تجربه ای است پر تکرار در سینمای ایران که متاسفانه هیچ گاه تکراری نمی شود و روایت جنایت، خیانت و بیم از آبرو داستانی است که انگار پایانی بر آن نیست.
تحلیل جامع و کامل پیرامون فیلم سینمایی علفزار نیازمند یک بررسی روانشناسانه، جامعه شناختی و موشکافانه است که با توجه به امکان لو رفتن قصه فیلم برای مخاطب بیش از این امکان پذیر نبوده و بماند برای مقالی دیگر بعد از اکران عمومی و مردمی فیلم.
به گزارش ایرنا، چهلمین جشنواره فیلم فجر با حضور 22 فیلم در بخش «سودای سیمرغ»، 10 فیلم در بخش «فیلم کوتاه» و هشت فیلم در بخش «مستند» از 11 تا 22 بهمن به دبیری مسعود نقاشزاده در برج میلاد به عنوان خانه جشنواره، برگزار میشود. فیلمهای این دوره از جشنواره در سینماهای 31 استان در سراسر کشور اکران خواهد شد.
چراغ جشنواره فیلم فجر در روز نخست با 2 فیلم بیرو و مرد بازنده روشن شد و در روز دوم نیز فیلم های علفزار و شادروان به نمایش درآمدند. امروز چهارشنبه 13 بهمن ماه و در سومین روز از جشنواره، 2 فیلم برف آخر و لایه های دروغ به نمایش در می آید.