عملیات اجرایی انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور آغاز شد
وزیر نیرو با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور، گفت: با آبگیری سد کهیر از امروز، امکان استفاده و بهرهمندی شرب، صنعت، کشاورزی و محیط زیست فراهم شده است.
علیاکبر محرابیان صبح امروز پنجشنبه در آیین افتتاح طرحها و پروژههای صنعت آبو برق با حضور رئیس جمهور در استان سیستان و بلوچستان، با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور، گفت: امروز با حضور رئیس جمهور در کنار آغاز عملیات اجرایی طرح ملی انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور، شاهد عملیاتی شدن آبگیری سد کهیر به منظور آبرسانی به روستاهای استان سیستان و بلوچستان هستیم.
وزیر نیرو ضمن تشریح مشخصات فنی سد کهیر، افزود: این سد یکی از سدهای بسیار مهم و از بزرگترین سدهای استان سیستان و بلوچستان با ظرفیت مخزن 343 میلیون مترمکعب به شمار میرود.
وی ادامه داد: 343 میلیون متر مکعب برابر با ظرفیت سد امیرکبیر و نیز دوبرابر ظرفیت سد لتیان است.
وزیر نیرو با بیان اینکه کیفیت آب این منطقه بسیار مناسب و مطلوب است و جزو بهترین کیفیتها در کشور به شمار میرود، اضافه کرد: عملیات اجرایی احداث این سد از سال 1389 آغاز شد اما متاسفانه تا 6 سال قبل از دولت این طرح به طور کامل متوقف بود. از نیمه دوم سال 1400 با تغییر مجری طرح (شرکت آب و نیروی ایران) عملیات سرعت گرفت و امروز، فرآیند آبگیری این سد آغاز شد.
محرابیان یادآور شد: همزمان با آبگیری این سد، احداث خط انتقال آب در حال اجراست و انتظار میرود طی دو تا سه ماه آینده خط انتقال نیز به اتمام برسد و آب در کنارک وارد تصفیهخانه شود؛ البته در حال عقد قرارداد جدید هستیم تا یک تصفیهخانه جدید نیز برای تامین نیاز آب شرب منطقه احداث شود.
وی اظهار کرد: با عملیات آبگیری، امکان استفاده و بهرهمندی شرب، صنعت، کشاورزی و محیط زیست از امروز فراهم شده است.
بهرهبرداری رسمی از طرح آبرسانی به 155روستای سیستان و بلوچستان
این طرحها در 19 شهرستان استان در قالب 7 مجتمع آبرسانی و 26 پروژه، از محل طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو با اعتبار 291 میلیارد تومان اجرا شده است.
حجم عملیات انجام شده برای این تعداد روستا، شامل 422 کیلومتر لولهگذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع در اقطار 90 تا 500 میلیمتر، 12 حلقه چاه با ظرفیت 122 لیتر بر ثانیه، احداث 8 باب مخزن ذخیره با حجم 2000 مترمکعب و 10 باب ایستگاه پمپاژ است.
با بهرهبرداری از این تعداد روستا، شاخص آبرسانی استان با 1.6 درصد ارتقا به عدد 72.6 درصد رسید.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی