فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت
تهران - ایرنا - سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد: قیمت جهانی مواد غذایی تحت تاثیر تقاضای بالا برای گندم و محصولات لبنی، در نوامبر برای چهارمین ماه متوالی افزایش یافت و در بالاترین رکورد 10 سال اخیر ایستاد.
به گزارش روز جمعه ایرنا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارشی اعلام کرد: شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانههای روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی میکند، در نوامبر به 134.4 واحد در مقایسه با 132.8 واحد رشد کرد.
شاخص اکتبر پیش تر 133.2 واحد اعلام شده بود که به 132.8 واحد بازبینی شد؛ این شاخص در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 27.3 درصد رشد یافت و اکنون در بالاترین رکورد خود از ژوئن سال 2011 قرار دارد. قیمت کالاهای کشاورزی در سال گذشته تحت تاثیر مشکلات برداشت و تقاضای قوی، رشد چشمگیری پیدا کرده است. شاخص قیمت غلات فائو در نوامبر نسبت به ماه پیش از آن 3.1 درصد رشد کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 23.2 درصد رشد نشان داد و براساس اعلام فائو، قیمت گندم به دلیل نگرانیها نسبت به باران غیرفصلی در استرالیا و ابهامات درباره تغییرات احتمالی در تدابیر صادرات روسیه، پشتیبانی شد. شاخص قیمت لبنیات ماه گذشته بزرگترین رشد ماهانه را داشت و در نوامبر 3.4 درصد در مقایسه با اکتبر افزایش پیدا کرد و طبق گزارش فائو، تقاضای جهانی برای واردات کره و پودر شیر با تلاش خریداران برای تامین مایحتاج پیش از کمبود عرضه در بازارها، قوی ماند. قیمتهای جهانی شکر در نوامبر 1.4 درصد نسبت به اکتبر افزایش پیدا کرد و بر مبنای سالانه 40 درصد رشد داشت. فائو این افزایش را به قیمتهای بالاتر اتانول نسبت داد. شاخص قیمت گوشت فائو در نوامبر 0.9 درصد کاهش داشت که چهارمین کاهش ماهانه متوالی بود در حالی که قیمت روغنهای گیاهی نسبت به سطح اکتبر 0.3 درصد کاهش یافت، اما قیمت روغن پالم در بازار جهانی قوی ماند. فائو پیش بینی خود از تولید جهانی غلات در سال 2021 را از 2.793 میلیارد تن برآورد یک ماه پیش، به 2.791 میلیارد تن کاهش داد، اما همچنان انتظار دارد تولید غلات جهان به رکورد بالایی برسد. پیش بینی میشود استفاده از غلات در فصل 2022-2021 به میزان 1.7 درصد نسبت به فصل 2021-2020 رشد کرده و به رکورد 2.810 میلیارد تن صعود کند.
فائو پیش بینی کرد ذخایر غلات جهان تا پایان فصل ها در سال 2022 به 822 میلیون تن برسد که 2.9 میلیون تن بالاتر از برآورد نوامبر است اما همچنان 7 درصد نسبت به سطحی که در آغاز فصل وجود داشت، کمتر است.
به گزارش ایرنا، تورم افسارگسیخته و گرانی مواد غذایی در دوران پساکرونا از یک سو کشورهای ثروتمند را در تأمین کالاهای اساسی به دردسر انداخته و از سوی دیگر خطر قحطی را در میان کشورهای فقیر افزایش داده است.
شاخص قیمت مواد غذایی در ماه اکتبر (مهر / آبان) برای سومین ماه متوالی رو به رشد بوده و نسبت به ماه گذشته (سپتامبر) 3 درصد افزایش داشته است. این شاخص که تغییرات ماهانه قیمتهای جهانی محصولات غذایی اساسی را اندازهگیری میکند، در حال شکستن رکورد ثبت شده در سال 2011 است.
*س_برچسبها_س*