فارس من | برگزاری امتحانات غیر حضوری در دانشگاههای مادر استانی
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سامانه «فارس من» سامانه ای است که مخاطبان خبرگزاری فارس میتوانند از طریق آن مشکلات خود در تمام حوزهها را مطرح کنند تا خبرنگاران خبرگزاری فارس این مشکلات را پیگیری کرده و پاسخ آن را از مسؤولان دریافت کنند.
مخاطبان خبرگزاری فارس موضوع «برگزاری امتحانات دانشگاهها به صورت آنلاین» را مطرح کرده و از خبرگزاری فارس خواستار گفتوگو با مسئولان شدند که خبرنگاران خبرگزاری فارس برحسب وفای به عهد این موضوع را در دستور کار قرار دادند.
* دانشجویان برای تشخیص هویت به نزدیکترین دانشگاه محل سکونت خود بروند
جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران در این باره به خبرنگار فارس میگوید: برای برگزاری امتحانات غیرحضوری تابع تصمیمات ستاد مقابله با کرونا هستیم. دانشگاه برای برگزاری امتحانات به صورت حضوری برنامهریزی کرده است ولی به هر دلیلی که شرایط کشور اجازه حضور دانشجویان در دانشگاه را ندهد قطعا امتحانات به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.
وی ادامه میدهد: ولی برگزاری امتحانات غیرحضوری برای دانشجویان از طریق موبایل شخصی یا ارتباط از منزل با سیستم قطعا اجرایی نخواهد شد؛ بلکه دانشجویان برای تشخیص هویت باید به دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی شهر مورد نظر بروند و هماهنگیهای اولیه انجام شود تا از سیستم این دانشگاهها برای پاسخ دادن به سوالات استاد استفاده کنند.
ذاکری میگوید: برگزاری چنین امتحاناتی ترکیبی از الکترونیک و حضور است؛ منتهی الزاما نه حضور در تهران بلکه در نزدیکترین واحد به محل اقامت دانشجو است.
* قطعا امتحانات را به صورت حضوری برگزار خواهیم کرد
و اما احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر میگوید تا از شرایطی که به دلیل ویروس کرونا به وجود آمده مطمئن نشویم دانشگاه را باز نمیکنیم. برگزاری امتحانات به صورت آنلاین معنی ندارد و ما قطعا امتحانات را به صورت حضوری برگزار خواهیم کرد. اگر بازگشایی دانشگاهها حتی تا مرداد ماه هم به طول بیانجامد با دانشگاههای شهرستان هماهنگ میکنیم تا امتحانات را برگزار کنند و دانشجویانی هم که در تهران هستند با فراهم کردن شرایط و امکانات امتحاناتشان را به صورت حضوری بدهند.
رئیس دانشگاه امبیرکبیر میگوید: به هیچ عنوان پروژههای کارشناسی ارشد و دکتری به صورت غیر حضوری برگزار نخواهد شد. برای برگزاری امتحانات استانداردهایی وجود دارد که باید رعایت شود ما نمیتوانیم صرفا به خاطر اینکه رفع تکلیف کنیم امتحان برگزار کنیم.
* تلاش کردیم برخی دروس به صورت ترکیبی ارائه شود
در ادامه گفت وگویی با محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف داشتیم که وی نیز در این باره به خبرنگار فارس میگوید: در حال حاضر تصمیم قطعی در این مورد نداریم و نظر اصلی باید با نظر ستاد مقابله با کرونا گرفته شود. در حالت عادی ترم جاری باید 18 خرداد تمام میشد، اما با توجه به اینکه دروس به صورت مجازی ارائه میشود تصمیم بر این شد تا کلاسها تا اول تیرماه تمدید شود تا در این دو هفته دانشجویان بتوانند رفع اشکال کنند و جبران دروسی که به صورت مجازی برگزار میشده را داشته باشند و چنانچه اگر دانشگاهها در طول این مدت زمان بازگشایی شدند بتوانیم به صورت فشرده دروس عملی و آزمایشگاهی را بخصوص برای دانشجویانی که باید فارغالتحصیل شوند داشته باشیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف میافزاید: تلاش کردیم بعضی از دروس به صورت ترکیبی ارائه شود و برای دروس کارگاهی ویدئوهایی پر کردیم و به دانشجویان ارسال کردیم تا بتوانیم بعد از حضور دانشجویان در دانشگاه برای تمدید ترم مدت زمان کوتاهتری را سپری کنیم. در حال حاضر امتحانات میان ترم و کوئیزهایی که اساتید برای دروس مختلف در نظر گرفتهاند به صورت آنلاین برگزار میشود. عدهای از دانشجویان از امتحانات راضی هستند؛ البته در این بین دانشجویانی هم هستند که از این روش ناراضی هستند ولی در کل امتحانات میان ترم دانشگاه در بسیاری از دروس به صورت آنلاین برگزار میشود.
وی میگوید: تصمیم بر این است که اگر مشکلات پیش رو بر اثر ویروس کرونا برطرف شود بتوانیم امتحانات نهایی پایان ترم را به صورت حضوری برگزار کنیم. امتحانات از هفتم تیرماه به مدت سه هفته شروع خواهد شد و تصمیم داریم طول مدت زمان امتحانات پایان ترم که در حال عادی دو هفته بوده را به سه هفته افزایش دهیم تا فاصله امتحانات مقداری بیشتر شود و با رعایت فاصله اجتماعی کلاسهای بزرگ را برای برگزاری امتحانات تخصیص بدهیم که نظر ستاد ملی مقابله با کرونا برای حضور دانشجویان در دانشگاهها نیاز است تا تصمیم نهایی گرفته شود.
انتهای پیام /
جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر