فارس من | سگ های ولگرد از مناطق تحت حفاظت محیط زیست حذف می شوند / ظهورگرگاس معضل جدید محیط زیست کشور
به گزارش خبرنگار فارس، تصاویری از حمله گروهی سگ های ولگرد به مزارع در شمال کشور و شکار پرندگان اهلی امروز در رسانه ها منتشر شد تا دوباره معضل سگهای ولگرد که روز به روز تبدیل به مصیبت بزرگتری برای محیط زیست میشوند، یادآور شود.
سالانه هزاران گونه جانوری از تخم و جوجه پرندگان تا انواع خزندان و جوندگان و پستانداران گیاهخوار و گوشتخواران بزرگ جثه قربانی این سگ ها می شوند. و حداقل 17 قلاده یوزپلنگ ایرانی توسط این سگها خورده شدهاند.
مهدی نبیان پژوهشگر حیات وحش با بیان اینکه آمارهای دقیقی از وزارت بهداشت وجود دارد که نشان میدهد با افزایش جمعیت سگهای ولگرد مواجه هستیم و این مساله باعث افزایش خطر گزیدگی انسان ها هم شده است، گفت: کسانی که توسط حیوانات گزیده می شوند برای درمان و دریافت واکسن مستقیما به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سال 66 تعداد افرادی که به دلیل گزیدگی حیوانات به وزارت بهداشت مراجعه کرده بودند کمتر از 700 نفر ثبت شده اما این تعداد در سال 92 به 150 هزار نفر رسیده و در آخرین آمار که در سال 98 به دست آمده به بیش از 234 هزار نفر گزیده شده اند، گفت: که از این تعداد 180 هزار نفر ناشی از گزیدگی توسط سگ بوده است.
نبیان راه کنترل جمعیت سگها را اجرا و عمل به دستورالعمل کنترل و مدیریت سگهای بلاصاحب عنوان کرد که در سال 87 مصوب و به شهرداریها ابلاغ شده است.
سگهای ولگرد را از مناطق تحت حفاظت محیط زیست حذف می کنیم
شهاب الدین منتظمی مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست در گفت و گو با خبرنار فارس با تاکید بر اینکه سگها هیچ جایگاهی در میان حیات وحش ندارند و طی سالهای اخیر با افزایش جمعیتشان هزینههای گزافی را به دوش محیط زیست کشور گذاشتهاند، اظهار داشت: در صورت ورود سگهای ولگرد به مناطق تحت حفاظت محیط زیست، به سرعت از طبیعت حذف خواهند شد.
افزایش جمعیت گونه نوظهور گرگاس مهمترین مخاطره سگ برای طبیعت کشور
وی به مخاطراتی که این سگها برای حیات وحش دارند اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه سگ های ولگرد به جمعیت حیات وحش آسیب جدی وارد می کنند، ورود سگ های ولگرد به مناطق آزاد طبیعی باعث آمیزش آنها با گرگ و به وجود آمدن یک گونه جدید به نام گرگاس شده است که که هم خوی گرگ داشته و هم خوی سگ و همین امر موجب افزایش خطرات آن شده است.
منتظمی ادامه داد: گرگاس به دلیل اینکه بخشی از ژنتیک سگهای اهلی را دارد، راحتتر به محیط زندگی انسانها نزدیک میشود و از طرفی با توجه به ژنتیکی که از گرگ دارد یک موجود درنده محسوب می شود.
وی افزود: در سالهای اخیر حملات متعددی از گرگاس به انسان ها مشاهده شده و بعضا برخی از آنها به حاشیه های شهر آمده اند و حالا یک تهدید جدی برای طبیعت و انسان ها محسوب می شود، تهدیدی که روز به روز ابعاد آن گسترده تر شده و برجمعیت آنها افزوده می شود.
جمع گسترده ای از مخاطبان فارس نیز با مراجعه به سامانه فارس من، با ثبت کمپین های (الزام جمعآوری سگهای ولگرد برای حفظ آسایش مردم، جمعآوری سگهای ولگرد جهت آسایش مردم الزامی است، و...) خواستار ورود جدی مسئولان به مساله سگ های ولگرد و بلاصاحب شدهاند، چراکه به دلیل ضعف های قانونی و مدیریتی در نحوه نگهداری و زادآوری حیوانات شهری و خانگی شاهد افزایش روز افزون تعداد سگ های ولگرد هستیم که علاوه بر محیط زیست تبدیل به تهدید جانی هموطنان شده اند.
از سوی دیگر رواج غذادهی غیراصولی به حیوانات شهری و بخصوص سگ های بلاصاحب موجب افزایش تولید مثل این سگ ها شده است.
انتهای پیام /