چهارشنبه 25 تیر 1404

فاصله چشم گیر تولید خودرو با هدف 1404/ تنها 1.4 میلیون خودرو تولید شد + فیلم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
فاصله چشم گیر تولید خودرو با هدف 1404/ تنها 1.4 میلیون خودرو تولید شد + فیلم

دبیر انجمن قطعه‌سازان کشورگفت: با توجه به برنامه‌ریزی برای تولید سه میلیون خودرو تا سال 1404، نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان و اساسی داریم، که متأسفانه تا کنون محقق نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن قطعه‌سازان کشور، در نشست خبری امروز خود اظهار داشت: با توجه به صورت‌های مالی سال گذشته، شرکت‌های خودروسازی دچار زیان انباشته‌ای به مبلغ 575 هزار میلیارد تومان هستند و کل بدهی آن‌ها به 623 همت می‌رسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اختلاف بین بدهی جاری و بدهی بلندمدت به مراتب کاهش یافته و این امر نشان‌دهنده شرایط نامساعد صنعت خودروسازی است.

وی با بیان اینکه متأسفانه، شرکت‌های خودروساز نتوانسته‌اند سرمایه‌گذاری بلندمدت انجام دهند و از تسهیلات لازم بهره‌مند شوند گفت: این شرایط، صنعت قطعه‌سازی و خودروسازی کشور را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. از نظر تکنولوژی، دانش فنی و تجهیزات، این صنعت به عقب‌ماندگی قابل توجهی دچار شده است.

او بیان کرد: ظرفیت تولید قطعه‌سازی کشور هنوز حدود دو میلیون و دویست هزار دستگاه خودرو است و ظرفیت خودروسازی تنها یک میلیون و 700 هزار دستگاه خودرو است.

محبی نژاد بیان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی برای تولید سه میلیون خودرو تا سال 1404، نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان و اساسی داریم، که متأسفانه تا کنون محقق نشده است. حال، با پایان برنامه 1404، ما شاهد تولید یک میلیون و 300 تا 400 هزار دستگاه خودرو در سال گذشته بوده‌ایم.

محبی نژاد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص واگذاری سهام سایپا و خصوصی سازی این خودروساز اظهار داشت: سند خصوصی سازی صنعت خودرو از سوی این انجمن و زنجیره تامین تهیه شده است که در این سند، به خصوصی سازی در چهار بخش اهلیت، رفع تعارض، تعهدات متقابل و ضد انحصار پرداخته شده است.

وی افزود: کسانی که متقاضی خصوصی سازی هستند باید اهلیت در دو قسمت فنی و مالی داشته باشند از این رو شاید این شخص مورد نظر اهلیت مالی داشته باشد اما باید اهلیت فنی و تجربه نیز در صنعت خودروسازی داشته باشد.

عضو انجمن قطعه سازان با تاکید بر اینکه ما فرد با صلاحیت و اهلیت زیاد داریم، تاکید کرد: خریداران باید از فعالان صنعت خودرو باشند و در عین حال اهلیت مالی لازم را هم داشته باشند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو