فراخوان جشنواره تئاتر آذربایجانغربی منتشر شد / نشر الکترونیکی نمایشنامه رونق میگیرد
تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
خبرگزاری میزان - تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
دلیل حضور برخی جوانان در عرصه تئاتر بیشتر این بود که شاید آنها در زمان عادی و طبیعی این هنر هیچگاه امکان دسترسی به برخی سالنهای تئاتر را نداشتند اما با شیوع بیماری کرونا و خالی ماندن بسیاری از تماشاخانهها می توانستند در سالنهایی که برایشان آرزو شده بود اجرا داشته باشند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
نشر الکترونیکی نمایشنامه رورنق میگیرد
توافقنامه نشر الکترونیکی دفتر پژوهش و انتشارات نمایش با انجمن نمایشنامهنویسان و مترجمان خانه تئاتر منعقد شد.
یکی از برنامههای دفتر پژوهش و انتشارات نمایش ادارهکل هنرهای نمایشی، هدایت حمایتهای دولتی به سمت نشر الکترونیکی است که در سامانه https://namayesh.org/ منعکس میشود.
در همین راستا توافقنامهای بین انجمن نمایشنامهنویسان و مترجمان خانه تئاتر ایران و مدیریت دفتر پژوهش و انتشارات نمایش ادارهکل هنرهای نمایشی منعقد شد. در این توافقنامه چنین آمده است:
1- تمام تاییدهای کمی و کیفی کتابها و نمایشنامههای تالیفی و ترجمه که از سوی انجمن نمایشنامهنویسان و مترجمان خانه تئاتر به طور رسمی به دفتر پژوهش و انتشارات نمایش ادارهکل هنرهای نمایشی معرفی شوند، بدون ارزیابی کیفی و پس از اخذ شابک و فرآیند مجوز از اداره کتاب بر روی سامانه این دفتر قرار خواهند گرفت. در دسترس بودن نسخه پیدیاف به شکل رایگان یا قیمتگذاری هر یک، طبق توافق صاحب اثر با این دفتر، انجام خواهد شد.
2- لازم است تا شکل و نوع آرایش و ویرایش نسخههایی که برای انتشار ارائه میشوند، مطابق دستورالعمل انتشارات نمایش باشد.
3- ارائه جلد مناسب برای هر کتاب ضروری است.
4- کتابهایی که در سامانه دفتر پژوهش و انتشارات نمایش ادارهکل هنرهای نمایشی ارائه میشوند، تمام امتیازها و مزایای متصور از کتابهای چاپشده فیزیکی (ثبت سابقه، ثبت و انتشار قانونی، قابلیت پیگردهای حقوقی و...) را دارا هستند.
توافقنامه همکاری بین انجمن نمایشنامهنویسان و مترجمان خانه تئاتر ایران و مدیریت دفتر پژوهش و انتشارات نمایش ادارهکل هنرهای نمایشی روز سهشنبه 4 شهریورماه 1399 به امضای مهرداد رایانیمخصوص، مدیر دفتر پژوهش و انتشارات نمایش ادارهکل هنرهای نمایشی و محمد عارف رییس انجمن نمایشنامهنویسان و مترجمان خانه تئاتر ایران رسید.
فراخوان جشنواره تئاتر آذربایجانغربی منتشر شد
فراخوان سی و دومین جشنواره تئاتر استان آذربایجانغربی برای 1399 منتشر شد.
در متن این فراخوان آمده است:
به اطلاع عموم هنرمندان تئاتر استان آذربایجانغربی میرساند برابر تصمیمات اتخاذ شده شورای سیاستگذاری جشنواره استانی در سال 1399، نظر به مشکلات پیش آمده به واسطه شیوع بیماری کرونا این دوره جشنواره با رویکرد متفاوت نسبت به دورههای قبل با توجه به شیوهنامهها و دستورالعملهای اداره کل هنرهای نمایشی ایران و هماهنگ با ستاد مقابله با بیماری کرونا برگزار خواهد شد. بر همین اساس دبیرخانه جشنواره روند هماهنگی و برگزاری جشنواره را طی اطلاعیههای بعدی به اطلاع هنرمندان این عرصه خواهد رساند.
- گروههای نمایشی که مجوز تأیید متن مورد نظر را از شورای صدور پرانه نمایشی دارند میتوانند تمرینات خود را با هماهنگی ادارات شهرستان و رعایت پروتکلهای بهداشتی شروع نمایند.
- آن دسته از گروههای متقاضی حضور در جشنواره که مجوز لازم را برای شروع تمرینات ندارند، میتوانند با ارائه متن و تأیید آن توسط شورای صدور پروانه نمایش تمرینات خود را آغاز نمایند.
- دبیرخانه جشنواره از پذیرش آثاری که در ادوار گذشته جشنواره تئاتر استانی و جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور داشتند معذور است.
- آثار متقاضیان صرفا باید ایرانی باشد.
- ارائه مجوز کتبی نویسنده الزامی است
- متقاضی حضور در جشنواره به منزلهی آگاهی و پذیرفتن تمامی شرایط برگزاری جشنواره میباشد.
- دبیرخانه جشنواره زمان و نحوهی بازبینی آثار را متعاقبا به اطلاع خواهد رساند.
نمایشنامه «شکم» منتشر شد
نمایشنامه «شکم» نوشته علیرضا معروفی توسط نشر هنرپارینه منتشر شد. نمایشنامه «شکم» به نویسندگی علیرضا معروفی توسط نشر هنرپارینه در تیراژ 500 عدد منتشر شد. ناشر این اثر امیر سمامی است و طراحی جلد را میلاد خرمن بیز انجام داده است.
این نمایشنامه به کارگردانی علیرضا معروفی و تهیه کنندگی مسعود شامی خاتونی در شهریورماه نود و هشت در مجموعه تئاترشهر (تالار قشقایی) روی صحنه رفت و با استقبال مخاطبان مواجه شد.
در خلاصه قصه نمایشنامه «شکم» آمدهاست: خانوادهای چهار نفره در ناکجاآبادی زندگی میکنند که همهی اقلام غذایی برای مردم سهمیه بندی شده است. پدر خانواده به دلیل شرایط خورد و خوراک تصمیم میگیرد غذا را در خانه سهمیه بندی کند که...
علیرضا معروفی تا کنون نمایشهای «هشت سین»، «تعطیلات»، «هنوز تموم نشده»، «عقیم» و «شکم» را نوشته و کارگردانی کردهاست و جوایز متعددی از جشنوارههای سراسری تئاتر در کارنامه خود دارد.
نمایشنامه «شکم» به زودی و همزمان با برگزاری آیین رونمایی، در بازار کتاب عرضه خواهد شد.
«کلوچه دارچینی» مریم کاظمی در نمایشنما
فیلم تئاتر «کلوچه دارچینی» به کارگردانی مریم کاظمی در قالب طرح «نمایشنما» بر روی سایت مجازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان قرار گرفت. طرح نمایشنما (اکران فیلم نمایشهای کودک در فضای مجازی) که به تازگی آغاز شده در روز 17 مرداد 1399 نمایش زندهعروسکی «کلوچه دارچینی» را برای مخاطبان کودک و نوجوان بر روی سامانه به نشانی th.kpf.ir قرار داد.
ماجرای این نمایش در مورد کلوچهی دارچینی تازه پخته شده در یک آشپزخانه است که طی ماجراهایی بسیار هیجانانگیز با ساکنان آشپزخانه آشنا میشود.
نمایش کلوچه دارچینی نخستین بار اواخر سال 92 در سالن بوستان مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در پارک لاله روی صحنه رفت و در سال 1398 این نمایش مجددا در سینما تئاتر کانون پرورش فکری واقع در خیابان خالد اسلامبولی با ظرفیت 300 نفر پذیرای مخاطبان خود بود.
کاظمی در مورد متن این نمایش گفت؛ کلوچه دارچینی نام انتخابی من برای اجرای نمایشنامهای به نام «مرد نون زنجبیلی» نوشته دیوید وود و ترجمه حسین فداییحسین بود که این پیشنهاد من برای تغییر نام برای اجرا در ایران با موافقت مترجم روبرو شد.
کاظمی ضمن یادآوری اقدام خوب فروش آنلاین فیلم تئاترهای کانون گفت؛ با تعطیلی سالنهای تئاتر به دلیل شیوع بیماری کرونا، همگام شدن کانون با شرایط اجتماعی چه قبل از اپیدمی کرونا و چه بعد آن را تصمیم درستی میدانم و به نظر میرسد ارائه فیلم - تئاترها از طریق اینترنت و فضای مجازی ناگزیر و راه بهروزتری است.
این کارگردان تئاتر کودک و نوجوان از سهیمشدن گروههای نمایشی در عواید بهدستآمده از فروش آنلاین فیلم تئاترها آنهم در شرایطی که تمامی حقوق مادی این فیلمها متعلق به کانون پرورش فکری است، ابراز خرسندی کرد و این حرکت را تا حدی برای هنرمندان تئاتر دلگرمکننده دانست.
این کارگردان تئاتر از مشکلات هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان در دوره رکود سالنهای تئاتر گفت و خاطرنشان کرد؛ تعطیلی نمایشهای روی صحنه به دلیل حفظ رعایت اصول ایمنی و بهداشتی به خاطر بیماری کرونا در سالنهای کانون پرورش فکری ضربه مادی و معنوی به گروههای نمایشی زده است. این مشکل همهگیر است و گروهها و همچنین کانون باید با کمک هم با این مشکل مواجه شوند. یکجانبه فکر کردن و یکجانبه تصمیم گرفتن به نفع هیچکس نیست. باید هر دو بخش بهطور مدام با هم مشورت کنند تا راهحلی بیابند.
وی اجرای آنلاین نمایش بدون تماشاگر را یکی از تمهیدات مناسب عنوان کرد، اما اهمیت زیرساختهای اجرایی و آسیبشناسی این روش و شتابزده عمل نکردن برای جلوگیری از مشکلات آینده را مهم برشمرد و افزود؛ این شرایط همهگیری بیماری کرونا فقط سرعت ما را در استفاده از فضای مجازی کمی بیشتر کرده، اما بههرحال ما ناگزیر به ارتقا ارتباطات مجازی در آینده خواهیم بود.
مریم کاظمی بازیگر و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون است که از سال 85 فعالیت در حوزه تئاتر کودک و نوجوان را در کنار تئاتر بزرگسال آغاز کرده و تاکنون نمایشهای خاله مرجان و خروس، کلوچه دارچینی و ماه پیشونی را در سالنهای تئاتر کانون به صحنه برده است.
این نمایش در اولین اجرای خود با حضور بازیگر مشهور زندهیاد حسین محب اهری به روی صحنه رفت.