سیاسی وبگاه فرارو
سیاسی وبگاه فرارو
روند انتخاب وزرا و مدیران دولت چهاردهم ادامه دارد. اما این روند با ضعفهایی روبروست که میتوان مساله اطلاعرسانی را یکی از بزرگترین نقاط ضربهپذیر آن دانست. نگاهی به برخی اسامی و همچنین شنیدهها نشان میدهد که برخی همچنان به دنبال سیستم سهمخواهی پیشین هستند.
نگرانی و امیدهایی درباره انتخاب اعضای هیئت دولت چهاردهم وجود دارد. با توجه به وعدههای پزشکیان، امیدها بر این است که یک دولت متخصص تشکیل شود. نگرانیها حاکی از آن است که سهمخواهی و عدم شفافیت، این هدف را تحت تاثیر قرار دهد.
اخبار حاکی از آن است که جلسه شورایعالی مناطق آزاد که قرار بود یکشنبه 31 تیر در ساختمان کوثر ریاست جمهوری برگزار شود، به دستور سرپرست قوه مجریه لغو شده است. همچنیین یک حکم انتصاب نیز از سوی کفیل ریاست جمهوری لغو شد. دلیل برگزاری این جلسه و هویت فرد منصوب شده در مناطق آزاد، نامشخص است.
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه شوراهای مشورتی برای کمک مشورتی شاید خوب باشند، گفت: آقای پزشکیان باید کابینه را خودشان انتخاب کنند، نه شخص دیگری.
پشتوانه رای 14 میلیونی از سوی یک نامزد انتخابات طی روزهای گذشته بارها تکرار شده است. یک فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید این میزان رای، متعلق به کل جریان اصولگرایی است و نه فقط نامزد تندروی انتخابات چهاردهم.
در میان اتفاقات عجیبی که این روزها و پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات میافتد، تلاش جریان تندرو برای جا انداختن مفهوم اسب زینشده به معنای فراهم بودن شرایط برای دولت چهاردهم، از همه جالبتر است. در حالی که بررسی گوشه و کنار این اسب زینشده و تماشای راه رفتنش، خبر از لنگ بودنش میدهد.
دفتر پزشکیان نامهای را به طور مشترک برای رؤسای انجمنهای علمی، نهادهای مدنی، اتاق بازرگانی، احزاب اصلاحطلب، احزاب مطرح جریان اصولگرایی، شخصیتهای ملی و رقبای انتخاباتی او ارسال کرده است.
درباره انتصاباتهای فامیلی که در فضای مجازی مطرح میشود، نیز گفت: ما در وزارت فرهنگ، طبق قاعده کار کردهایم. ما دولتی هستیم که 3 سال و نیم فعالیت کردیم. خب در این دوره اسنادی به وجود آمد و ساختاری بر اساس آن شکل گرفت. ما کار غیرمتعارفی نداشتیم. این بحث را هم دوستان پاسخ دادند. این مدل ابراز علاقهها در پایان دولتها همیشه بوده و خداوند به همه ما تقوای لازم و توجه به عواقب اظهار نظرهای...
مرور برخی تجربیات تاریخی نشان میدهد که امکان ایجاد چالشهایی در مسیر دولت چهاردهم وجود دارد. فعال سیاسی اصلاحطلب معتقد است که دولت باید هوشیاری خود در این زمینه را حفظ کند.
یکی از مسائل مورد توجه در مراسم تحلیف، دعوت از مهمانهای خارجی برای شرکت در این مراسم است و در همین راستا روز سهشنبه «کمیته بینالملل ستاد برگزاری مراسم تحلیف چهاردهمین دوره ریاستجمهوری» به ریاست علیرضا شریفی، معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی و با حضور مدیران وزارت خارجه و تشریفات نهاد ریاستجمهوری و علی نجفی، نماینده رئیسجمهور منتخب تشکیل شد.
یکی از حامیان تقریباً شناختهشده سعید جلیلی، در اظهارنظری عجیب آنهایی که به مسعود پزشکیان رای دادند را نادان و کودکصفتان نابالغ خطاب کرد. این اظهارنظر درباره حدود شانزده و نیم میلیون نفر از مردمی که با سختی و تلاش فراوان پای صندوق رای آمدند، با واکنشهایی مواجه شد.
رئیسجمهور منتخب کشورمان با چالشهایی داخلی و خارجی مواجه است. او در بیانیه پیروزی خود، از تلاش برای ایجاد تفاهم و همکاری میان ارکان مختلف حاکمیت سخن گفت. این مسیر با چالشهایی مواجه است اما غیرممکن نیست.
دولت چهاردهم را میانهروها تشکیل دادند. هدف اعلامی آنها، بازگرداندن کشور به ریل عقلانیت است. اعلام همین هدف کافی است که چالشهایی در مسیرشان ایجاد شود.
به موجب این بخشنامه کلیه دستگاههای اجرایی موظفاند تا زمان استقرار دولت چهاردهم از هر گونه تغییر در ساختارهای سازمانی، جابهجایی نیروی انسانی و نقل و انتقال اموال دولتی، اعمال آئیننامه جدید، تغییر در تعرفهها و عوارض و هرگونه اقدامات خارج از ضوابط و مقررات خودداری نمایند.
چهارمین روز از ثبتنام کاندیداهای ریاستجمهوری را پشت سر گذاشتیم. امروز حضور تعداد بالای نمایندگان ادوار مجلس برای ثبتنام به اندازهای بود که بخش مهمی از اخبار انتخاباتی را تحتالشعاع خود قرار داد. مراجعهکنندگان برای ثبت نام نیز به حدی بودند که بعید نیست وزارت کشور قبل از پایان رسمی مهلت ثبتنام در ساعت 18 روز 14 خرداد مجبور به واکنش شود. مرکز پژوهشها میزان مشارکت مردم در انتخابات...