یک‌شنبه 14 اردیبهشت 1404

سیاسی وب‌گاه فرارو

سیاسی وب‌گاه فرارو

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعای قاچاق مواد هسته‌ای به ایران، ضمن مضحک خواندن این اتهام گفت: «همه اتهام‌هایی که در این سال‌ها علیه ایران مطرح شده، عمدتاً سناریوسازی‌های هالیوودی برای اعمال فشار به ایران بوده است.»

رئیس جمهور در جلسه روز گذشته هیئت دولت از مشکلات پیش‌آمده برای دو چهره ملی ابراز ناخرسندی کرد و به وزیران مربوطه دستور داد موضوع را پیگیری کنند.

تردیدی نیست که علم‌الهدی با مواضع خاص خود، صاحب یک جریان سیاسی است و نمی‌توان از او تنها به‌عنوان امام جمعه مشهد یاد کرد. اظهارات مختلف او در حوزه وضعیت اتباع بیگانه در کشور، مخالفت با برجام، حمایت از قوانین سختگیرانه در حوزه حجاب و موضع‌گیری‌های تند او در قبال هر مسئله غربی موضوعاتی است که حامیان خود را در بدنه اصولگرایی دارد.

یک حقوقدان و فعال سیاسی گفت: «برخی از عنوان معاهده برای fatf استفاده می‌کنند که اشتباه است. fatf یک معاهده نیست، بلکه یک گروه ناظر برای همکاری در تراکنش‌های مالی است. ایران قرار نیست به fatf بپیوندد، بلکه می‌خواهد با یک گروه مالی همکاری داشته باشد.»

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به فریاد‌های نماینده تهران با استفاده از الفاظ تند و ناسزا در صحن علنی مجلس، گفت: «ما بر روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم و این وظیفه عقلانی و انقلابی ما است، اما خدمت به مردم و حل مشکلات اقتصادی آنها با ارزش‌تر است و باید هر دو را انجام دهیم.»

نماینده مقام معظم رهبری در شورای‌عالی امنیت گفت: «جوانان کولبر در مرز باشماق امروز با ایجاد تعاونی و جایگزین کردن صادرات به جای کولبری توانسته‌اند موفقیت‌های قابل‌توجهی را به دست آورند. بنده اعتقاد دارم که کولبران ما باید به صادرکننده تبدیل شوند.»

سخنگوی وزارت خارجه گفت: «دوشنبه هفته آینده جلسه شورای امنیت با دستور کار خاورمیانه و با تمرکز بر موضوع فلسطین برگزار خواهد شد و وزیر خارجه در این نشست شرکت خواهد کرد.»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: «در رابطه با آمریکا با توجه به عملکردها و رویکردها در زمان مقتضی تصمیم خواهیم گرفت، ولی این را همیشه تأکید کردیم که قاعدتاً مذاکره چیزی نیست که برای آن التماس کنیم. مذاکره یک جاده دو سویه است که با تأکید و به رسمیت شناختن منافع متقابل و احترام متقابل می‌تواند صورت بگیرد.»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: «اجرای توصیه‌های گروه ویژه مالی یا FATF سال‌ها در دستور بخش‌های مختلف کشور بوده است و اخیراً در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال پیگیری است. در مطبوعات هم این موضوع مطرح شد. دو لایحه مهم در دستور کار است به‌عنوان دو سندی که به نوعی پیش‌شرط طی کردن این روند است؛ الحاق به کنوانسیون جرائم سازمان‌یافته فراملی و موضوعات مرتبط با مقابله با تأمین مالی...

با توجه به اینکه راه طولانی تا تشکیل میز مذاکرات سیاسی هسته‌ای فنی وجود دارد، می‌توان گفت که گفت‌و‌گو‌های ژنو به نوعی تلاشی است برای بازگشت طرفین به جو مذاکرات و زنده نگه داشتن نبض مذاکرات و سنجش «نبض» مواضع و دیدگاه‌های طرفین برای ورود به مذاکرات جدی و احتمالی بعد از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا.

علی‌اکبر ابوطالب اصفهانی، شهروند ایرانی است که تصاویری از مجادله وی با نیروهای تحریرالشام در فضای مجازی پربازدید شد. او روز گذشته به کشور بازگشت. بخشی از گفت‌وگوی خبرنگاران با این شهروند بازگشته از سوریه را ببینید که ویدئوی جدالش با نیروهای تحریرالشام بازدید میلیونی داشت.

مهدی کوچک‌زاده، نماینده مردم تهران در مجلس، خطاب به علی عبدالعلی‌زاده، معاون رئیس‌جمهور، که گفته است «می‌رویم با آمریکا مذاکره کنیم»، گفت: «شما چه کاره هستید که می‌روید با آمریکا مذاکره کنید؟»

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: «مجلس در موضوع FATF قبلاً نقش خود را ایفا کرده و در مجلس دهم نظر خود را داده است و الان ما هیچ نقشی در FATF نداریم و این موضوع نمی‌تواند در دستور کار مجلس قرار بگیرد و طبق قانون الان ما هیچ وظیفه‌ای در قبال FATF نداریم.»

فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: «آن نیروی خالص‌گرا که به رغم استفاده از امکانات حکومتی، برخلاف انتظارش در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم شکست خورد، ول‌کن معامله نیست. این نیرو قبل از انتخابات اخیر حضور خود را در دولت ابدی می‌دید، حالا می‌بیند پیاده شده است؛ لذا ساده‌انگارانه و بدون ملاحظه منافع ملی، دست‌وپا می‌زند و علاقه دارد دولت پزشکیان را با پست‌های فیک در شبکه‌های مجازی به پایین...

فعال سیاسی اصولگرا گفت: «آمریکا همان آمریکاست، ما هم همان جمهوری اسلامی هستیم؛ پس هر نوع مذاکره در هر سطحی همانگونه که قبلاً زیان بار بوده، الان هم زیانبار خواهد بود؛ به این معنا که بالاترین مصلحت این است که بدانیم با دشمن و از دشمن‌مان توقع دوستی نداشته باشیم. دشمن در واقع راه‌حلی به ما ارائه نمی‌دهد که بر سر آن راه‌حل صحبت کنیم و بهترین مصلحت، دوری گزیدن از دشمن است.»

مسعود پزشکیان رییس جمهور گفت: با شعار دادن که مشکل حل نمی‌شود. من الان جرات نمی‌کنم بین مردم بروم حرف بزنم من این حرف‌ها را با شما‌ها می‌گویم برای اینکه مسئولید. به مردم بگویم که مثلاً چه؟ می‌گویند خب بگو برو انجام بده. تو که اصلاً رئیس دولتی، آنها هم که استاندارند و فرماندارند و وزیرند؛ خب برو اجرا کن. ما روز قیامت باید در برابر پروردگار پاسخ دهیم که در دوره مسوولیت مان چه کردیم؟ آنجا...