سیاسی وبگاه فرارو
سیاسی وبگاه فرارو
در پی سقوط بشار اسد، احمد نادری نماینده مجلس و خالق عبارت «جنبش اصیل منطقه» برای طالبان واکنش نشان داد.
عده ای از بسیجیان همزمان با حضور فاطمه مهاجرانی در دانشگاه علامه طباطبایی علیه دولت شعار سر دادند.
«شرایط سوریه، اما در این اواخر به مرور تغییرات جدی کرد. این تغییرات در چند بخش بود. اول اینکه تروریستها جهش ژنتیکی پیدا کردند و دست از خشونت برداشتند و ژست دیپلماتیک به خود گرفتند. مردم سوریه نیز دیگر به مانند قبل از ارتش سوریه در قبال تروریستها حمایت نمیکردند. حتی در برخی بخشها مانند حلب، درب برخی خانه به روی روی شورشیان گشوده بود و به روی ارتشیها بسته!»
وضعیت فعلی دمشق نشاندهنده یک تغییر عمده در ساختار سیاسی سوریه است. با کنترل مخالفان بر پایتخت و فرار بشار اسد، آینده سیاسی سوریه در هالهای از ابهام قرار دارد.
«اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که دیپلماتهای ایرانی در سفارت ایران در دمشق امروز صبح پیش از حمله عناصر تروریستی «هئیت تحریرالشام»، سفارت را ترک کرده بودند.
«غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند، اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.»
سخنگوی دولت گفت: «توسعهیافتگی با تحجر جمع نمیشود و حتماً به تحمل، مدارا و پذیرش دیگران نیاز دارد؛ به عبارت دیگر، باید آمادگی داشته باشیم تا با یکدیگر بنشینیم و گفتوگو کنیم.»
سید محمد حسینی واکنشی متفاوت به سقوط بشار اسد و تحولات سوریه نشان داد.
وزیر ارشاد دولت خاتمی با انتشار توئیتی به سقوط خاندان اسد در سوریه واکنش نشان داد.
یک فعال سیاسی به ماجرای سقوط حکومت بشار اسد در سوریه واکنش نشان داد.
شهبازی، مجری برنامههای «پاورقی» و «سیدخندان» دیروز 17 آذرماه در پخش زنده تلویزیونی گفت: «کجا سوریه به ده سال قبل برگشته؛ حالا یک بخشی از حلب را فقط گرفتهاند.»
بشار، متولد 11 سپتامبر 1965، ابتدا در رشته پزشکی از دانشگاه دمشق فارغالتحصیل شد و پس از آن در ارتش سوریه به خدمت پرداخت. اما پس از فوت برادرش، به سوریه فراخوانده شد تا نقشی مشابه برادر مرحوم خود را ایفا کند. پس از مرگ پدر در ژوئن 2000، بشار اسد با سرعت به صحنه قدرت وارد شد و در تاریخ 17 ژوئیه همان سال، رهبری سوریه را به دست گرفت.
یک رسانه اصولگرا نوشت: «وجود بشار اسد در رأس حکومت سوریه هم برای جمهوری اسلامی ایران و هم برای او یک فرصت بود، اما پیروزی گروههای مسلح تکفیری آغازی بر فتنه در کشورهای منطقه و حتی اروپا خواهد بود؛ و این، تازه ابتدای رویارویی محور مقاومت با اسرائیل و آمریکاست.»
یک فعال سیاسی اصلاحطلب درباره تبعات اجرای قانون عفاف و حجاب گفت: «درخصوص این قانون هم اکثر کارشناسان، روشنفکران و علما مخالف اجرای این قانون هستند و حداقل اصلاح این قانون را میخواهند؛ به همین دلیل من فکر میکنم بهترین راه برای جلوگیری از درگیری و دوئل در جامعه، این است که این قانون از طریق رهبری به مجمع تشخیص مصلحت ارسال شود، چرا که جامعه آمادگی پذیرش این درگیریها را ندارد.»
محسن برهانی توهین رئیس اداره زنان ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر به مسعود پزشکیان را تشویش اذهان عمومی دانست و آن را یک جرم سیاسی تلقی کرد.
دبیر شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: «سرنوشت سوریه را باید ملت این کشور تعیین کنند، سوءاستفاده بازیگران خارجی از جمله آمریکا و اسرائیل نتیجهای نخواهد داشت.»