فرصتی برای بازآفرینی طبیعت
بروجرد - ایرنا - حال که سلامت جامعه انسانی در تمام جهان در پی همه گیری ویروسی ناشناخته به خطر افتاده است در آستانه آئینی به نام سیزده به در باید در خانه ماند تا ضمن قطع زنجیره انتقال این ویروس، فرصتی برای ترمیم و بازآفرینی دوباره به طبیعت داده شود.
سیزدهم فروردین ماه روز انس با طبیعت است چیزی که از آن تاکنون فقط یک نام باقی مانده و در عمل جدال با طبیعت را نشان می دهد آنگاه که در یک روز خاص حجم زیادی از جمعیت به طبیعت هجوم می برند؛ هجومی که همه ساله حاصلش تکرار قطع درختان برای تامین سوخت، رها سازی پسماندهای تر وخشک در دامن طبیعت و ایجاد ترافیک سنگین و آلودگی هوا در دامن طبیعت است.
امسال ولی همانگونه که طی پنج هفته گذشته بسیاری از آئین ها، مراسم و مناسک با هدف کاهش ازدحام و تجمع به منظور حفظ سلامت انسان محدود شده آئینی با نام سیزده به در را هم باید نادیده گرفت و در خانه ماند.
طبیعت با تمام منابع و ذخایرش در نقش ریه های زمین در واقع، سلامت و ماندگاری انسان را ممکن می سازد اما اوضاع از آنجایی بدتر می شود که انسان خواسته یا ناخواسته، دانسته یا نادانسته، شاخه زیر پای خود را قطع می کند، لذت چای دودی را به تمام شعارهای حفظ منابع طبیعی ترجیح داد.
کوه خواری، رودخانه خواری یا همان تجاوز به حریم رودخانه ها، زمین خواری و جنگل خواری اینها همه عبارات نامانوسی هستند که در سال های گذشته تا کنون وارد ادبیات ما شده است که خود نمادی از رفتار خشونت آمیز و تحمیلی بر طبیعت است.
بهار همراه با رویش دوباره طبیعت آغاز می شود و مناسبت های مرتبط با طبیعت و محیط زیست از جمله روز جهانی آب، روز جهانی جنگل، روز جهانی هواشناسی در همین دهه اول بهار هستند و در مناسبتی با نام روز طبیعت یا همان سیزده به در هر کس در هر نقطه ای که باشد به دل طبیعت می رود و این هجوم البته همیشه همراه با آسیب هایی به طبیعت است.
ولی امسال همه چیز فرق دارد، مساله فقط محیط زیست و منابع طبیعی که هیچگاه برای بیشتر مان اولویت نبوده است نیست بلکه مساله جان انسان هاست که باید در خانه ماند و زنجیره انتقال ویروسی که براحتی جان می ستاند را گرفت و در مقابل با این خانه نشینی به این اندیشید که فرصتی برای نفس کشیدن طبیعت هم می تواند باشد.
فاصله گذاری اجتماعی و تشدید آن در 13 فروردین
فاصله گذاری اجتماعی طرحی است که در روز های اخیر برای پیشگیری و کاهش بیماری کووید 19 در سراسر کشور اجرا می شود، در استان لرستان نیز تمامی تفرجگاهها، پارک ها و بوستان ها تعطیل و راه دسترسی به مناطق جنگلی، کوهستانی و تفریحی مسدود شده است.
ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در شهرستان بروجرد برای پیشگیری از شیوع این ویروس خطرناک تردد تمام خودروها در تمامی معابر سطح شهر از درب منازل و هر گونه ورود و خروج خودروها در مبادی شهر را در روز سیزدهم فروردین ممنوع اعلام کرد.
مسعود فلاح معاون فرماندار بروجرد گفت: این ممنوعیت از ساعت 7 صبح تا ساعت 10 شب اعمال می شود و ماموران راهور و ناجا علاوه بر حضور و نظارت فیزیکی در تمامی نقاط شهر و جلوگیری از تردد تمامی خودروها (اعم از پلاک زوج یا فرد و پلاکهای بومی یا غیر بومی) از طریق دوربین های کنترل و پایش شهری هم متخلفان را رصد و با قاطعیت اعمال قانون می کنند.
وی افزود: حضور و تجمع در تمامی پارکها و تفرجگاهها ممنوع است و امید که شهروندان برای جلوگیری از شیوع این ویروس خطرناک و حفظ سلامتی و جان خودشان و سایر مردم، نهایت همکاری را با دستگاههای اجرایی انجام دهند.
شهروند آگاه و پایبندی به اجرای دستورالعمل ها
معصومه زارعی جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی نیز گفت: دنیای امروز برای پیشبرد برنامه و کاهش آسیب در تمام زمینه ها نیازمند شهروندان آگاه است تا با درک عمیق و همه جانبه نسبت به همبستگی زیستی و سلامت افراد جامعه در برنامه های اجرایی و سیاست های ابلاغی مشارکت کند.
وی افزود: دولت به منظور توقف زنجیره انتقال کرونا طرح فاصله گذاری اجتماعی را طی این روزها به اجرا گذاشته و شدت آن را در 13 فروردین نیز بیشتر کرده است در مقابل مسئولیت شهروندی ما هم اقتضا می کند با پذیرش مسئولیت و در خانه ماندن در اجرای این طرح همکاری داشته باشیم.
زارعی گفت: مخاطرات همه گیری این ویروس عموم مردم را شامل می شود بنابراین اکنون که در آستانه آئینی کهن همچون سیزده به در هستیم هر کدام از ما بعنوان یک شهروند، مسوول هستیم که برای رسیدن به سلامت خود و اطرافیانمان در خانه بمانیم.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*