جمعه 9 آذر 1403

فعالیت 394 تعاونی مرزنشین با بیش از 1میلیون و 200 هزار عضو در کشور

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
فعالیت 394 تعاونی مرزنشین با بیش از 1میلیون و 200 هزار عضو در کشور

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: 394 تعاونی فعال مرزنشین در 17استان مرزی کشور وجود دارد که 1میلیون و 200 هزار نفر از مرزنشینان عضو این نوع تعاونی‌ها هستند.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی مسکنی، معاون تعاون وزارت کاربا اشاره به برگزاری نخستین همایش اقتصاد تعاونی ایران گفت: برای انتخاب برترین تعاونی‌ها، 6هزار و 765تعاونی از طریق بستری فناورانه به سامانه تعاون متصل شدند و مورد ارزیابی قرار گرفتند. مسکنی افزود: سقف شاخص برای انتخاب هر تعاونی 2هزار امتیاز بود که 60درصد تعاونی‌ها به طور میانگین بیش از یک‌هزار و 100 امتیاز دریافت کردند. از نظر ما همه کسانی که در حوزه تعاون فعالیت دارند برتر هستند، اما بر اساس استاندارد‌هایی که تعریف شده بود، 23 تعاونی به‌عنوان برتر انتخاب و از آن‌ها تقدیر شد. وی ادامه داد: تعاونی‌ها بر اساس 2شاخص کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفتند؛ شاخص‌های کیفی بر اساس هویت تعاونی بودن و اصول بین المللی تعاون مورد ارزیابی قرار گرفته است و شاخص های کمی آن‌ها مربوط به میزان بهره‌وری، صادرات و شفافیت و شاخص‌های کمی مربوط به حجم میزان مراودات و صادرات و موارد دیگر بود.

مسکنی اضافه‌کرد: علاوه بر این 2شاخص، تعاونی پوسته حقوقی تعاون است، ابتدا باید تعاون شکل بگیرد و بعد به تعاونی تبدیل شوند. بر این اساس تعاونی‌هایی که پر عضو بودند نیز در این انتخاب اهمیت داشتند.

وی با تأکید بر اینکه مشارکت تعاونی‌ها در این جشنواره نسبت به سال گذشته با وجود سختگیرانه‌تر شدن شاخص‌ها 27درصد افزایش داشت، افزود: یکی از برترهای امسال تعاونی «فولاد علویجه» اعلام شد که یک تعاونی خانوادگی با بیش از 50سال قدمت است.

معاون وزیر تعاون ادامه داد: این تعاونی چند شاخص مهم داشت؛ نخست، اینکه ارکان خانواده در آن مورد توجه و حوزه اجتماعی آن‌ها جدی بود. این تعاونی در علویجه اصفهان، درمانگاهی در حد بیمارستان با سرمایه چند صد میلیارد تومانی تجهیز کرد و قرار است آن را در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار بدهد تا به کارگران علویجه خدمت بهداشتی ارائه کند.

مسکنی تأکید کرد: تعاونی‌های مرزنشین به‌سختی کار می‌کنند و ما باید در پیگیری مسائل آن‌ها جدی‌تر باشیم. گام نخست برای کمک به آن‌ها این است که اتحادیه این تعاونی‌ها را فعال کنیم. اتحادیه این تعاونی مشکلاتی را در حوزه مالیات دارد که در این‌خصوص بررسی‌هایی در حال انجام است.

*سهم 7.1میلیارد دلاری بخش تعاون از صادرات کشور

وی درباره سهم تعاون در صادرات، افزود: بنابر گزارش گمرک، سال گذشته سهم تعاون در صادرات غیرنفتی یک میلیارد و 700میلیون دلار بوده است. سهم بخش باید بیشتر شود و آن را ارتقا دهیم.

معاون تعاون ادامه داد: عمده صادرات تعاونی‌ها نیز مربوط به محصولات غذایی، صنایع معدنی و تولیدات بهداشتی بوده است. بخش تعاون توانسته نسبت به سایر بخش‌ها 2برابر صادرات داشته باشد. تفاوت بخش تعاون با سایر بخش‌های اقتصادی کشور این است که در تعاونی‌ها ربطی ندارد فرد کارگر باشد یا رئیس تعاونی و هر کدام یک حق رأی دارند.

مسکنی درباره افزایش سهم تعاونی‌ها از اقتصاد کشور، گفت: در آستانه آغاز برنامه هفتم توسعه هستیم، اما به هدف‌گذاری که در برنامه‌های قبلی برای افزایش سهم تعاونی‌ها داشته‌ایم، دست پیدا نکردیم. در دولت سیزدهم، رئیس‌جمهور دستور بازبینی سند حقوقی تعاون را داد و این کار در کمتر از سه ماه به انجام رسید.

معاون امور تعاون با اشاره به دیده شدن 81حکم برای بخش تعاون گفت: نخستین حکم این بود که شورای‌عالی هماهنگی تعاون به ریاست رئیس‌جمهوری تشکیل شود. در آن سند مشخص شده که سهم تعاون باید سالیانه 2درصد پیشرفت کند.

وی درباره راهکار وزارت تعاون برای استفاده بهینه از ظرفیت تعاونی‌ها در حوزه صادرات، گفت: تعاونی‌ها کسب‌وکار‌های بعضاً کوچک هستند که باید در حوزه‌های مختلف و به‌ویژه صادرات آموزش ببینند و با حضور در نمایشگاه‌های خارجی برای بازارسازی اقدام کنند.

مسکنی افزود: برای حضور تعاونی‌ها در نمایشگاه‌ها بودجه حمایتی را چند برابر کردیم، همچنین اقداماتی نیز توسط اتاق تعاون انجام می‌شود که تأثیرات بسیاری خواهد گذاشت.