فعالیت8300 نفر صنعتگر در کردستان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، تعداد بیمه شدگان صنایع دستی در استان را در حال حاضر 4395نفر اعلام کرد و گفت: 8300نفر صنعتگر در کردستان فعالیت می کنند.
اسماعیل مریوانی امروز دوشنبه (20مرداد ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: صنایع دستی استان کردستان پتانسیل های زیادی دارد و بسیار غنی است اما متأسفانه مغفول مانده و با جایگاه واقعی خود فاصله زیادی دارد.
وی تعداد صنعت گران فعال در سطح استان را بیش از 85هزار نفر اعلام کرد و افزود: همچنین 5800 کارگاه فعال صنایع دستی در استان فعالیت دارند.
مریوانی عنوان کرد: کردستان 10 اثر ثبت یونسکو و 139مهر اصالت ملی دارد که با توجه به کمبودهای موجود و اصالت هنرمندان کرد، این تعداد مهر اصالت قابل تقدیر است.
وی تعداد بیمه شدگان صنایع دستی در استان را در حال حاضر 4395نفر اعلام کرد و افزود:8300نفر صنعتگر در کردستان فعالیت می کنند.
وی کلاش را تنها اثر ثبت جهانی استان ذکر و بیان کرد: نازک کاری سنندج دارای مارک بین المللی است.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان کردستان ادامه داد: متاسفانه شاغلین صنایع دستی در حال حاضر فقط تولید کننده هستند، اما تلاش می شود که کاربری هم داشته باشندکه در این راستا آموزش برای شاغالین صنایع دستی ضروری است تا بتوانند خودکفا باشند.
مریوانی با اشاره به اینکه با پرداخت تسهیلات صنایع دستی در استان برای 801نفر اشتغالزایی شده است، افزود: کنترل تسهیلات در بخش گردشگری بسیار آسانتر است اما در صنایع دستی احتمال انحراف بیشتر است و بر همین اساس پرداخت تسهیلات صنایع دستی امسال با نظارت بیشتری انجام می شود.
وی از احداث مجتمع کارگاه تولیدی در محله طایله سنندج که بلااستفاده مانده است خبر داد و عنوان کرد: احداث این مجتمع علاوه بر تاثیر موثر بر حوزه صنایع دستی و معرفی آن برای گردشگران، می تواند برای 100نفر نیز اشتغالزایی کند.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان کردستان خاطرنشان کرد: همچنین ایجاد دبیرخانه خلاق با رویکرد ایجاد اشتغال برای 2000نفر از اولویت های اداره کل میراث فرهنگی استان است.