فنایی اشکوری: آیت الله مصباح، مصالح اجتماعی را بر حفظ جایگاه علمیاش مقدم میدانست

جای ملامت نیست که کسی فیلسوف باشد و در فکر و عمل وارد حوزه سیاسی هم بشود. حالا ممکن است ما تفکر سیاسی آیت الله مصباح یزدی را نپذیریم اما نمیتوانیم حق سیاستورزی او را منکر شویم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیت الله مصباح یزدی از معدود شخصیتهای برجسته در میان متفکران جهان اسلام است که با اندیشهای ژرف و اصولی، در حوزههای مختلف علوم اسلامی و انسانی، دارای نظر و صاحب رأی است و آثار ایشان در گستره وسیعی از زمینههای علوم مورد اقبال و استفاده قشرهای مختلف و سطحهای گوناگون علمی قرار دارد.
از حیث فلسفی اما؛ نظریات جدید و منحصر به فرد مرحوم آیتالله مصباح یزدی (ره) به عنوان یکی از برجستهترین شاگردان علامه طباطبایی (ره) نکتهای است که دوست و دشمن بر آن اتفاق دارند.
ایشان بدون شک در طول حیات پرثمرشان، نقش بسیار مهمی در مقابله با دشمنیها با فلسفه و همچنین احیای فلسفه اسلامی در حوزهها ایفا کردند و آثار ماندگار فلسفی و فکری ایشان، گنجینه فاخر و ارزشمندی برای حوزههای علمیه و دانشگاهها و مراکز علمی و فلسفی داخل و خارج از کشور به شمار میرود.
محمد فنایی اشکوری، استاد تمام فلسفه در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، از آیت الله مصباح یزدی به مثابه یکی از سرآمدان اندیشه روشمند در گستره ایران اسلامی نام میبرد و میگوید: ایشان تنها یک مدرس فلسفه صرف نبود بلکه شارح و منتقد برجسته این حوزه هم بود و آرای ابتکاری چشمگیری در این عرصه دارد:
قائمینیا: وجه سیاسی متافیزیک، در رویکردهای آیتالله مصباح یزدی خودش را نشان میداد عرفان در چشم و دل آیت الله مصباح یزدی در گفتوگو با حجتالاسلام رودگر راز بوسه حاج قاسم بر پیشانی علامه مصباح / دیدگاههای ولایتی آیت الله مصباح در حاج قاسم تبلور یافت وضع آیت الله مصباح در دوران اصلاحات، شبیه به موقعیت حاج قاسم در مقابل داعش بود آیت الله مصباح، فیلسوفی در میدان بود / روشنفکران معاند هم نتوانستند جایگاه فلسفی او را نفی کنند