فواید بینظیر مسواک زدن که نمیدانستید!
طبق تحقیقات دانشمندان، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن میتوانند از بروز بسیاری از بیماریها مانند زوال عقل پیری و آلزایمر و هم چنین بیماریهای قلبی جلوگیری نمایند. همگی از عوامل مهم و کلیدی در سلامت دهان و دندان شما هستند. بین متخصصان دندانپزشکی و پزشکی این اتفاق نظر وجود دارد که سلامت دهان و دندان بر سلامت کل بدن تأثیر می گذارد.
چند بار در روز مسواک میزنید؟
آیا قواعد اصولی مسواک زدن را آموزش دیدهاید؟
آیا میدانید سلامت دهان و دندانهای شما تاثیر بسیار زیادی بر سلامت قلب و مغز شما دارد؟
یکی از نکات جالبی که در بررسی سلامت دهان مورد توجه قرار می گیرد این است که تقریباً همه بیماریها دارای نوعی تظاهر در دهان هستند. با همراه باشید تا در این مقاله تاثیر سلامت دهان و دندان بر سلامت کلی بدن را مورد مطالعه قرار دهیم.
التهاب لثه چیست؟
هنگامی که بهداشت مناسب دندانها رعایت نشود، باکتریهای موجود در دهان باعث به وجود آمدن پلاکهایی روی دندان ها و بروز التهاب در لثهها می شوند.
التهاب در لثهها منجر به قرمز شدن، متورم شدن و خونریزی لثه ها می شود. برای بسیاری از افراد مبتلا به التهاب لثه، این التهاب دردناک نیست اما در صورت عدم درمان و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به تدریج میتواند بدتر شده و در نهایت منجر به از دست دادن دندان شود.
علائم التهاب لثه
تغییر در نحوه قرار گرفتن دندانها در هنگام گاز گرفتن
ایجاد شکاف های عمیق بین دندان ها و لثه ها
خونریزی لثه ها
شل شدن یا تغییر جایگاه دندان ها
بوی بد دهان به صورت مداوم
عقب رفتن لثهها
لثههای قرمز، متورم یا حساس
تاثیر بیماری های دهان و دندان در بروز بیماریهای دیگر
همانگونه که در ابتدای مقاله اشاره نمودیم دانشمندان ارتباطات بسیار نزدیکی بین سلامت دهان و دندان و سلامت سایر ارگان ها مانند مغز و قلب را دریافتهاند. در ادامه با برخی از این بیماری ها آشنا می شویم.
بیماری آلزایمر
در سالهای اخیر دانشمندان به بررسی ارتباط بین سلامت دهان و دندان و هر گونه اختلال شناختی پرداخته اند که منجر به کشف ارتباط بین بیماری های لثه و میزان بیشتری از افت شناختی در بیماران مبتلا به زوال عقل و آلزایمر شده است. بر اساس این نظریه، قرار گرفتن مکرر مغز در معرض باکتری ها و سایر سموم مضر لثه ها ممکن است منجر به التهاب سلول های مغزی، مرگ سلول های عصبی و از دست دادن حافظه شود. طبق اطلاعات آماری، سالخوردگانی که دندان های خود را از دست داده اند و یا دچار عفونت های باکتریایی در دندان های خود هستند1/3 برابر بیش از دیگران دچار بیماری زوال عقل می شوند و 1/5 برابر بیشتر از دیگران دچار اختلالات ذهنی مانند فراموشی، ناتوانی در تصمیم گیری، ناتوانی در یادگیری توانمندی ها و مهارت های جدید می شوند.
بیماری قلبی
طبق مطالعات متخصصان قلب و دندانپزشکی، ابتلا به بیماری لثه، خطر ابتلا به اولین حمله قلبی، 28 درصد افزایش می یابد. باکتری ها و میکروب های دهان از طریق جریان خون به سایر قسمت های بدن پخش می شوند، پس از رسیدن این باکتری ها به قلب موجبات التهاب در قسمت های آسیب پذیرتر در قلب فراهم می شود.
زایمان زودرس
زایمان زودرس به زایمان های قبل از هفته 37 بارداری گفته می شود.
وقتی یک مادر باردار دچار بیماری ها و التهابات لثه است، سموم موجود در بافت ملتهب وارد مایع آمنیوتیک یا همان کیسه آب که دورتادور جنین را فرار گرفته است، می شود و ممکن است موجب بروز اختلالات رشدی در نوزاد و زایمان زودرس شود.
دیابت
طبق تحقیقات دانشمندان افرادی که مشکلات لثه دارند، کنترل قند خون ضعیفی دارند. در نتیجه، بیماری لثه اغلب می تواند باعث افزایش قند خون شود و کنترل دیابت را دشوارتر کند.
عوارض تنفسی
وقتی به ارتباط بین بهداشت دهان و دندان و مسائل مربوط به سلامت بدن نگاه می کنید، وجه مشترک باکتری ها است. و این بار دیگر در مورد عوارض تنفسی مطرح می شود. تنفس باکتری از دندان ها و لثه های آلوده به مدت طولانی می تواند منجر به عفونت ریه مانند ذات الریه شود.
سرطان
وقتی بیماری لثه باعث التهاب بافت اطراف دندان ها شده است، در واقع می تواند فراتر از لثه ها رفته و به استخوان نگهدارنده دندان ها حمله کند. مطالعات نشان می دهند که باکتری موسوم به Treponema denticola، که باعث بیماری لثه می شود مسئول ایجاد انواع خاصی از سرطان نیز هست.
8 نکته برای جلوگیری از درد، تورم و خونریزی لثه
1. حداقل دو بار در روز به مدت 2 دقیقه مسواک بزنید.
2. نخ دندان بکشید.
3. به طور مرتب از دهانشویه استفاده کنید.
4- رژیم غذایی متعادل شامل ویتامین C و کلسیم داشته باشید.
5. مقدار زیادی آب بنوشید. نوشیدن آب، به ویژه پس از خوردن غذا، می تواند به شستن غذا از روی دندان های شما کمک کرده و احتمال ایجاد پلاک آسیب رسان لثه را کمتر کند.
6. از سیگار دوری کنید.
7. در مورد غذاها و نوشیدنی های بسیار گرم یا سرد احتیاط کنید.
8. از محیط ها و فعالیت های استرس زا اجتناب نمایید. استرس باعث افزایش سطح هورمون استرس کورتیزول می شود و احتمال التهاب را در سراسر بدن از جمله در لثه افزایش می دهد.
سخن آخر:
بدن هر انسان یک سیستم پیچیده است که تمامی ارگان ها به صورتی به یکدیگر مرتبط می شوند. اگر دوست دارید بدنی سلامت داشته باشید باید به تک تک اندام ها و ارگان های بدن خود توجه ویژه داشته باشید. بهداشت دهان و دندان یکی از مهم ترین نکاتی است که باید برای دوری از بیماری ها رعایت نمایید.
منبع: اقتصاد آنلاین هم اکنون دیگران می خوانند-
دستور سانسور و فیلتر نام «مهسا امینی» صادر شد؟
-
لحظه تلخ خداحافظی مادر مهسا امینی با دختر در قبر + عکس
-
ادامه اعتراضات در سقز و سنندج | شهروند سقزی در تجمعات کشته شد؟
-
رئیس پلیس پایتخت: مهسا امینی خودش مراعات نکرد!
-
فایل صوتی مکالمه مهسا امینی و مامور زن گشت ارشاد
-
خداحافظی بازیگر سینما از بازیگری با یک اقدام جنجالی